查看: 4021|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[推介遊戲] 免費即時戰略網遊 DOTA" League of Legends"

官方網址:http://www.leagueoflegends.com/

e隻係一隻類似信長war3的遊戲但e隻game係可以一個人同時控制多位英雄,同埋可合裝令角色更強
這遊戲也必須要和隊友好好合作,畫質就以少少卡通化為主.絕對唔會好差
以下係一d些圖片:
介面

戰鬥

買英雄的地方

買野

以下有一些官方影片:

]
e個網站提供遊戲資料同埋漢化補丁的:
http://lol.uuu9.com/

______________________一些關於遊戲,技能同買野的小小教學____________________
未開始遊戲的時侯係會比d時間你準備,這個就是選擇一些你已係store買ge英!

這個就是你揀天生技的地方,每隻角色都可以揀兩隻天生技,

呢到就係一開始出生點中係上邊有個粉紅色的人,按一按佢就可以買一d戰鬥問題等
defense 就是防禦性質的物品
attack 就是買一些攻擊質的物品
magic就是一些魔法性質物品,例:加魔法攻擊,防等的物品
movement 就是一些活動性的物品,例如一些加速的鞋,加一些敏的東西等...
而consumables 就係一些魔法的用品,例如血水,魔水等

到到這 我就教你怎樣合裝
圖中可以見 一個物品 但下邊會有幾個野連住 而下邊連住的就係你要
有佢連住的物品才可以合上邊的那一個物品..

接著就講一講關於技能的 下圖可以見到有一個空格,格入邊就是說明技能的特性
而再下小小就係技能欄,希望大家可以熟習技能欄的快捷健,可以令你更快使用技能
而當大加升級的時後,下邊亦會彈出一個小方塊,每個技能上邊都有個 [+]號 只要點一下
就能學取那個技能或升級技能.而在圖中的格仔左上角可以見到有Mana 的字眼,這個代表
要使用這技能的mp(魔力).我亦建議大家可以在上邊下載漢化補丁.

感想:
個人認為隻game唔會比信長差,物品合亦都有
好多種類,所以每隻英雄也可以配搭出不同的
裝備玩法.所以我覺得是一隻不錯的遊戲是很值得
大家一試!
回復

我又試下中文化先A_A
回復 支持 反對

唔知點解d片load唔到...
回復 支持 反對

唔知點解d片load唔到...
kboy474 發表於 24-1-2010 16:48

MV2rRcskn4Y 呢個插入 唔洗Youtube.com
回復 支持 反對

感覺上d畫面同魔3差唔多..
回復 支持 反對

感覺上d畫面同魔3差唔多..
MICK淚情 發表於 24-1-2010 18:02

dota 是魔3入面其中一個自創遊戲

同信長一樣

但dota 在全球是頭幾位最多人位的war3 自創遊戲

可惜香港人無乜邊個識(大個d 果d多d人又識wo,無串人成份,統計過= =)

只係識信長同三國

可悲可悲
回復 支持 反對

比信長多好多英簡
以前都有玩過下
因為少玩所以合裝我覺得好煩-0-
我覺得三國個地圖同佢好似=="
回復 支持 反對

比信長多好多英簡
以前都有玩過下
因為少玩所以合裝我覺得好煩-0-
我覺得三國個地圖同佢好似=="
黑天使•暗靈 發表於 24-1-2010 23:28

dota開發先= =
回復 支持 反對

我當然知道= ="
之後玩法差唔多既信長三國去死去死o個D都係以佢地圖玩法做藍本家麻= ="
不過三國既中立怪位置同dota既怪位置好相近= ="
回復 支持 反對

希望得閒都可以大家一齊玩下!
回復 支持 反對