查看: 90536|回復: 441
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲情報] [韓國]Nurien - Mstar 音樂跳舞遊戲

2009  2月2日  : 新增新手教學, 在第三頁 28#

新增小雲遊戲介紹

官網 : http://www.nurien.com/service/main/main.nrn

官方影片 :  ( 建議以高品質觀賞 )

本人自己示範 : ( 建議以高品質觀賞 )

轉貼註冊教學(Nurien潮流馆)

=======================================================

註冊教學

首先, 搵一個14歲以上既韓國身份証字號連姓名 ( 詳細請自行搵yahoo, google )

注意 yymmdd - 1xxxxx 係男性  yymmdd - 2xxxxxx 係女性

請盡量搵d年齡比較高既, 免得影響真正想玩既韓國玩家

進入呢個連結 : https://secure.nurien.com/service/register/main.nrn

名稱 : ( 直接copy名稱就可以 )
身份証字號: ( copy前段再copy後段就可以 )

代表不相符, 請用其他身份証

代表成功認証

成功後會見到 :

每個身份証可以申請3個帳號, 見到仲有空位就可以繼續
如果已經滿3個, 就請再搵另一個身份証

帳號 :  ( 4 ~ 12位英文或數字或組合 )
名稱 : ( 2 ~ 24位韓文, 英文 或數字 , 遊戲內都係呢個名 )
密碼 : ( 6 ~ 12位 )
確認密碼 :
email : ( 請打實際用得既email )

然後禁呢度 ( 地址 )

會彈出

複製我圈住果兩隻字, 貼係下面一欄, 禁右面個掣, 下面會有幾行韓文出現, 隨便click一行即可

電話可以亂作, 不過記得勾走sms果行

完成

=======================================================

有冇香港人一齊玩呢?
小弟暫時玩左2日, 感覺容易上手, 新手教學友善討好, 玩一次就明白全game所需
而家同女朋友一齊練習緊Professional
相比起而家有既跳舞game, 呢隻可以話已經係另一代既跳舞遊戲 ( 所用引擎, 畫面 )
本人玩過勁舞, 唯舞, GP, 熱舞 ,模式上Mstar係比較接近GP, 但需要既反應同節拍感唔會比GP低
加上畫面細緻, 令人玩得起勁

ID : EmZero   

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
JSN + 5 回覆達300

查看全部評分

回復

又係跳舞game.......
無新意wo~~~
一隻勁舞都玩晒啦
回復 支持 反對

又係跳舞game.......
無新意wo~~~
一隻勁舞都玩晒啦
」Anlywhat﹁ 發表於 31-1-2009 01:18

勁舞玩哂? 新意?

我覺得勁舞團早就過時, 由GP, 甚至五街都已經早就超過

你又入過game玩過未? 由玩法, 畫面, 甚至舞步跳出來係hit the beat, 已經遠遠超過勁舞團
回復 支持 反對

睇圖已經知係正野la...
d無見識既人係到亂up~
見你個頭像都覺得正@@
回復 支持 反對

我都想玩呀...但唔識申請ac
有冇教學...本人與韓文無緣= =
回復 支持 反對

好似難好多-0-
申請ac要唔要實名身份證先=-=
回復 支持 反對

佢個玩法同NDS某隻GAME相似.....
回復 支持 反對

真係好似唔錯-,-
不過有冇衫買
回復 支持 反對

已經新增註冊教學既link
無錯係需要姓名連身份証 ( 相信韓國部份遊戲都要 )
但有心玩, 要搵就實搵到 ( 只要search一serach yahoo google就知道... )

至於服飾方面, 暫時只需要遊戲幣就買得到
回復 支持 反對

好難玩下= =睇到眼花啦= =
(應援團XD)
回復 支持 反對