打印 上一主題 下一主題
收起左側

08 pure 戰後討論

份卷我覺得都唔算話好淺,,係有d 深度的都@@"
不過我聽見考完d 人話 : 份卷咁鬼難,6字頭都A 到啦
A__A發夢

不過做數呢d 你地多唔多careless mistakes?
有時1+1 都會寫錯做3 = = 所以都唔知自己考成點ge
回復 支持 反對

要說淺的話 paper 1 section A 就很淺了...
不用腦只用手, 不用想只用寫的題目不少..
可惜我pure 很廢 + 本人very lazy 的關係 paper 只做了約10年, section B 獲利回吐(套) 就是了...

另外想問有多少 % 的考生會有個 C, 聽聞ABC 加埋得25% or so.
回復 支持 反對

係....好多題目都係x做-_-
係咁砌係咁砌....= =好煩

不過我同你都差唔多lazy je = =
回復 支持 反對

Can someone who have attained the 08 pure maths on 8/4
upload the 2 papers here?

thx a lot~
回復 支持 反對

我反而衰係time management 到=.= 兩份都係做第4題中間就時間夠...
pastpaper 我無時間做, 只可以做書d 題目...

不過pure 唔係我杯茶, 我考ne 份卷算對得住自己啦

chem同phy 先係攻擊的時候
回復 支持 反對

原帖由 Zend 於 9-4-2008 13:53 發表
我反而衰係time management 到=.= 兩份都係做第4題中間就時間夠...
pastpaper 我無時間做, 只可以做書d 題目...

不過pure 唔係我杯茶, 我考ne 份卷算對得住自己啦

chem同phy 先係攻擊的時候

so why dun study bio[[tk_39]]
Bearwing這種數學奇才都有d做唔到
我呢個CE amath section B都無把握識做晒ge人應該唔洗讀pure [[tk_43]]

回復 支持 反對

回復 15# 的帖子

phy chem 中間只有一日...
是在宣告我 (們)臨急抱佛腳的人的死訊ar...

尤幸 Phy 在mock 前已溫夠了, 全力攻chem, C 就夠入U 有餘了... (phy 不失手的話...)
回復 支持 反對

我不是數學奇才啦
某U字開頭論壇中已發現solution 了
check 左下, 條patrial fraction 疑似計錯數

PaperI 我都係唔夠時間
尤其係中間係10 (果題polynomial) 同11 掙扎唔知做邊條好
看左個marking 之後發現第10 題果然唔係人做既
選左第10 題果d 真係恭喜曬-.-"

我手頭有06年的pure 資料
應考: 7462人
A: 4.0%
B above: 11.7%
C above: 26.0%
D above: 54.0%
E above: 80.8%
F above: 92.4%

回復 支持 反對

原帖由 Zend 於 8-4-2008 22:44 發表

我覺得你都唔洗gum擔心啦
看網上reply, 真係做到8x 都唔係多...
pure又係拉curve, 而且比bio多人A ...
你讀一年都考得好過= = 真係自慚

係, 翻炒, paper II 條xsin^n x都係...

言下之意,即係有唔拉curve ge科??即係咩科[[tk_30]]
回復 支持 反對

原帖由 [S]lsp 於 9-4-2008 08:26 發表
phy chem 中間只有一日...
是在宣告我 (們)臨急抱佛腳的人的死訊ar...

尤幸 Phy 在mock 前已溫夠了, 全力攻chem, C 就夠入U 有餘了... (phy 不失手的話...)

我成個A-level 生存就係為左Chem -.-

Phy我都溫左唔少, 但係個老野ar Sir 出左好多out-c 野(wavelength of electron, relative velocity,rotational motion=.=")
準備會番學校溫
回復 支持 反對