查看: 3547|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] jubeat copious 12月26日 9首版權曲追加

關閉 [複製鏈接]

copious推出之前 官方發布了版權曲歌list,
可惜有部份名單上的歌曲,因為我也不知道的原因,
直到現在都未出現。
http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/546.html
灰色底的幾首,目前到現在都未出現在jubeat機台上。

不過,
官方在日前宣布,上述未出現的歌曲將於12月26日公開,
http://mp.i-revo.jp/user.php/jb-staff/entry/1325.html
其中包括:
copious新版權曲:
ESCAPE / Moon Child
come again / m-flo
恋のダイヤル6700 / Dream5
Calling / 紗羅マリー
15 Doors / moumoon
Love Train / Marin&Riena

初代版權曲:
BLOOD on FIRE / AAA
BLUE BIRD / (浜崎あゆみ)
rose / ANNA inspi' NANA (BLACK STONES)

最後三首初代版權曲,
假若各位在knit或之前還保持著分數紀錄的話,
只需要在copious打多一次該曲,先前的分數就會繼承下來了。

p.s. 之前說好了的刪除曲,仍然不會出現。
回復

calling等左好耐 終於有喇;$;$;$ 勁好聽
回復 支持 反對

期待期待,不過唔知會唔會再有新歌要開
回復 支持 反對

有冇人知道上面幾首的難度,我係想指復出的三首版權曲
回復 支持 反對

有冇人知道上面幾首的難度,我係想指復出的三首版權曲
六神綱 發表於 21-12-2011 18:43

歌名
lv bsc adv ext

rose
lv1 4 7

blood on fire
lv3 4 6

blue bird
lv2 4 6

ps 推avg有望了
本身都係兩首1g  一首2g
回復 支持 反對

十分期待^^ 又有新歌玩啦!!!
回復 支持 反對

提一提大家
明天應該會有新曲了

不過我不肯定港澳是否跟日本同步更新
回復 支持 反對

不過呢d新的版權曲係咪又會冇稱號拎呢?
回復 支持 反對

各位要留意. 部jubeat機上"左上角"的版本數字要為2011121400
先至係update左呢9首新歌的版本.
不過通常機舖收舖時都會熄機, 第日再重開
所以update不成問題 應該如無意外
26號可以遊玩新歌

但暫時未知新曲的lv情況
舊果3首歌已confirm.

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

好了

6首新曲