查看: 4013|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 首款台產卡片遊戲 ﹂御神錄﹃ (鐘意戰略對戰最arm玩^0^)

遊戲名稱: 御神錄
測試會員名稱: ﹂小羊咩﹃
官方網頁:http://oco.unalis.com.tw
遊戲類型: 應該是2D戰略卡片game ba....
遊戲狀態: 封測中
電腦配備要求: 官方沒有公報 (但我肯定配備好低 腦殘如我都玩度 仲唔洗1GB客量)

星評 (5星為滿分)

◎畫面:★★☆☆☆
  評分原因:畫面其差~_~ 好似win98個d 2D game咁...角色造型每個角色得3個你簡 仲要係3個都簡唔落手個隻- -"汗 不過有令女做教學解說 送多一粒星俾佢[[onion_62]]

◎內容:★★★★☆
  評分原因:差不多有4粒星 任務主線故事就冇咩好講  不過卡片同玩法都唔小(而加封測中卡片未開放哂 公測應該仲多) 卡片分好多種 有魔法卡丫陷阱卡丫將士卡丫等等 當中又有分智裝武將水結界火雷仙妖闇魔結界 總之好多好多 張張都有唔同功能唔同用法唔同法動技能 都算係內容豐富^^"

◎操作:★★★☆☆
  評分原因:查實同遊戲王差唔多 回合制2位對戰玩家論流出牌 出完牌就抽卡 有時間限制 多左既牌又要放入墓地咁囉,,,,

◎整體:★★★★☆
  評分原因:隻game睇落好似冇咩野玩 玩法又好單調咁 但係點解我都俾4粒星呢~!?  除左因為我本人手鬆之外 係因為我鐘意佢有新鮮感>w<
玩呢隻game係要好用腦既 就好似捉棋咁 臨場要睇你既智力同計謀 又要估對手諗咩又要計劃定下一round出d咩好 個人一唔夠冷靜就好易輸(蝦新手唔計)
平時打online game都係篤下篤下 打下寶沖下裝 打交個時最多都係諗下出咩技 技能多極都係廿種簡一種出-3- 有時轉下其他玩法都唔錯-v-+  如果你覺得篤怪篤到有d悶
想食下腦 同人PK下智力 又或者鐘意睇遊戲王 推介你試下玩呢隻^3^

有令女姐姐教你玩[[onion_39]]

準備....開戰~~!!

出擊\田/ (真係愈睇愈似遊戲王xD)

放著小小相先-v-  晏小小cap多幾張俾大家睇下>///<

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
JSN + 5 有系統配備之後再加分

查看全部評分

回復

支持...羊奶豬豬[[onion_73]]...隻game唔錯....不過你d圖就細左d啦[[onion_77]]...幫你貼埋

回復 支持 反對

支持...羊奶豬豬[[onion_73]]...隻game唔錯....不過你d圖就細左d啦[[onion_77]]...幫你貼埋

lovelovecow 發表於 4-2-2010 19:59

唔該哂你丫@3@   我幾驚我既處女作冇人回... 處女下海帖下左海潛埋水>0<"
回復 支持 反對

戰略卡片
令我想起遊戲王
不知規距是否簡單
回復 支持 反對

最鐘意玩card game~
只怕唔夠人挑- -
回復 支持 反對

岩岩cg-love死哂圖...e家重新上傳完畢[[onion_60]]
回復 支持 反對

點玩架..好唔好玩....
回復 支持 反對

再一次唔該lovelovecow[[onion_23]]

玩法就係一對一論流出卡
可以簡防禦(反轉埋伏) 同攻擊(正面攻人或者俾人攻- -")
另外又有5個祭壇可以俾你用裝備卡(扶助你既軍將) 陷阱卡(即係"裝"你既對手)同環境卡(收變屬磁場)等
邊個最先打到對手冇哂士兵同糧食就win~~
當然唔止計下攻擊力 領兵力咁小就知勝算啦   (其他既你地玩落就會掌握到^^")
win左就可以抽寶物 寶物可以用黎升卡lv (好似沖裝咁~)
不過都係個句 呢隻game唔係話卡勁就win硬  要睇你識唔識出牌-v-+
用多d腦就可以無視lv啦 A___A
回復 支持 反對

http:/ ...
lovelovecow 發表於 4-2-2010 19:59

R級 超級巨星 - Edge
回復 支持 反對

個人對卡game online只對三國殺有興趣.

玩完一次卡之後...令人上癮...現在玩網路版一樣爽...

可惜只有內地版
回復 支持 反對