查看: 7247|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 「出前 de saucer」& Bistro Saucer(壇友影之輪舞曲有更詳細版)

今代既「出前 de saucer」取代左上代 「ju-bingo!」

「出前 de saucer」用作賺取Achievement Food(上代的AP)

只係單一計Full Combo (FC)為主的

以下內容的AF是指Achievement Food

上代「ju-bingo!」清算結果既時限係1星期

今代「出前 de saucer」清算結果既時限係1個月

換言之,時間大大增長了

我諗應該係計每個月團隊可以做出有幾多次Power up(圖中所見第1次Power up需要5次FC)

然後對下月份對團員既First Play既AF有所加乘

暫時仲未知會AF既影響多少

下次清算後先有詳細數據參考..

================================

不過剛才小弟的一位朋友加入團隊

就馬上變成這樣了

要達成Power Up既要求增多一倍(由需要5次FC變成10次)

姐係話比較少朋友一齊玩Jubeat既玩家就自己一個人開Group好了

(反正耐唔耐自己會FC到,又有多D AF,不如每個人都可以開個Group賺AF,何樂以不為?)

姐係話比較少朋友一齊玩Jubeat既玩家就自己一個人開Group好了

紅字內容於06-10-2012更新

今日繼續有玩Saucer

好幾次結算拎AF個陣,有個叫團隊報酬的,送多一個AF

即係個次有4個AF去整碟送

後來終於有次我見呢個情況再出現之後就去即刻去官網睇睇

發現係我既Playdata中出現「出前完了」

大概就係講緊Group Bonus既AF

利申:小弟既團隊今日共造出「出前完了」4次,拎左4次Bonus既AF

另外,當FC達成一定次數

會幫助你用既工具升級

級數愈高每次走既距離會走得遠D(距離多少亦應受選曲LV,RATING同FC與否有關,工具最高級係火箭,由#3六神大上傳既圖片得知)

橙字內容於07-10-2012更新

附上兩張圖片,更有效解釋點樣先得到Group Bonus

我想講既係當各玩家發現自己PLAYDATA出現「出前完了」後
必須再玩多次先拎到Group Bonus的

其他詳細數據有待小弟及其他玩家日後補充=]
資料可能有誤,如有發現歡迎提出~

有關Bistro Saucer可以瀏覽#4

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 15 原創內容

查看全部評分

回復

我想問您地除左食材圖之外..仲有無今代嘅等級公囝圖-0-?!
回復 支持 反對

預告:可能今晚就出到!?
影之輪舞曲 發表於 2012/10/8 22:03

慢慢來不用急
太夜既話你等到聽朝聽晚先出都冇所謂

==========================

leaf大其實唔好用青色字
因為青色字實在太難睇得清楚
所以我幫你整深色左
內容我冇改 放心
回復 支持 反對

預告:可能今晚就出到!?
回復 支持 反對

回復 29# 影之輪舞曲

唔好咁講=]
其實我意思系有個更齊全既心得一定系好事
加上小弟可以放系呢度既時間少之又少
某程度上我叫做成功了XD
可以引起到壇友去發帖
回復 支持 反對

出前de saucer 越多成員會唔會越多獎勵?
回復 支持 反對

果然有熱心人士呢
仲可以中日對譯tim
睇黎我可以唔更新呢個帖了=P
Leaf~A 發表於 8-10-2012 19:19

好似搶左你D野黎做有D唔係幾好意思orz
不過我想post之前Leaf大幫手做下final check得唔得?
回復 支持 反對

果然有熱心人士呢
仲可以中日對譯tim
睇黎我可以唔更新呢個帖了=P
回復 支持 反對

回復 26# Torchic╳小火雞

對我E D開歌慢過蝸牛o既人黎講都真係幾有用
======================
我盡量試下將D菜式翻譯做中文
客人圖片同菜式圖片就需要大家幫幫手
不過可能要到今個週末得post到
因為一連幾日又多test又要交SBA
希望盡快出到
回復 支持 反對

你地就好啦
我果邊仲係行緊路

其實我自己都整緊個中文版o既list (原創的)
有需要o既我可以放上黎分享
影之輪舞曲 發表於 2012/10/8 18:38

我目前唔需要
不過我諗呢度唔少人都需要
所以你放上黎沒差
回復 支持 反對