查看: 20831|回復: 18
收起左側

[綜合討論] 國際巨商-Discord華人討論區 ~ 歡迎香港台灣玩家!!!

國際巨商-Discord華人討論區 ~ 歡迎香港台灣玩家!!!

Discord: https://discord.gg/JysYU7
基本上討論區可以俾大家自由發揮 但以下幾項需要注意
-        發言時需互相尊重及基本禮儀
-        禁止轉售/出售疑似外掛物品
-        主要討論遊戲內容

福利篇:
-        團友得閒會帶萌芽玩家升Level(食魂/冰樹肥冰不等)/解任/解答遊戲懝問等等. P.S. 當然閒談吹水溝女出pool都可以
-        不定期有遊戲活動(公平為主,沒有戰力優勢)
-        半價三色(有農家小妹妹為大家服務)
-        定期朝女回收服務(NPC回收價+30%=朝女回收價)
-        物價查詢 等你吾洗做水魚
-        借廠服務 詳情可以向Discord 查詢(部份免費/收費)
-        簡單匠人服務(E.g. 分解不死毛)
-        其他重點攻略會係群內發放
P.S. 新手玩家 其實吾洗見外 有禮貌發言便可

國巨優勢篇:       
-        外掛相對比港台巨少
-        韓巨封左海外IP玩唔到
-        物價穩定(5000GP =HKD 40 = 350~360m, 冥石1.35m,幻云2m, 黑水晶10m)(國巨 M=百萬)(合神獸大約22億 = HKD 242)
-        升LV專區人數唔多唔少岩岩好 唔會好似韓巨咁人多過怪
-        市街同拍賣場都有唔少人掛買賣 所以買賣野都唔難
-        如果擔心太多英文睇唔明 放心國巨可以有漢化檔. 當然你都可以試下從遊戲學英文(我自己都係咁學)
-        結識國際朋友 交流文化(韓國,日本,美國,智利,印度,法國等等) 現時主要玩家都係以香港,台灣同印度為主.

回憶篇:
回想起當年一放學返到屋企/去網吧 放低書包 杉都未換 立即開電腦 只係為左可以聽到巨商呢段開game的背景音樂.呢段童年回憶無論對你也好 對我也好 都有種特別的意義.
所以無論你玩緊咩server都好. 係呢度都祝你 愉快遊戲~
其他事項:
1. 新手點樣可以建立自己的王國?
-        白手興家/輕課: 掛礦/草, 掛機隊, 刷材料(e.g.冥石,幻魂, 其他材料)
-        國巨金主: 有能力課金就可以一飛衝天啦 而家啲裝同合神合馬合天王都平左好多, 一來可以出隻雀刷下冥石先.如果OK 可以直接出埋另外3隻神獸 一次過吸到180~200. 如果唔知個兵陣可以點拆 可以歡迎問下團友 大家都好樂意解答你的問題~

2. Mac機玩唔玩到 ?
-         Mac機要裝Windows先玩得 詳情可以向Mac機玩家查詢

3. Disconnected to server 點算?
-        一次半次好正常(有時係server 維修),如果經常發生可能關防火牆/防毒事

4.下載遊戲
官網http://www.thegreatmerchant.com/ 下載
(記得申請account 要用hotmail/email, 因為暫時gmail 唔受理)

5. 52巨商攻略
http://www.52jushang.com/
回復

國巨唔錯! 有玩
回復 支持 反對

一齊加入discord吹下水~
回復 支持 反對

推~
回復

推~
回復

推~~~~
回復

推帖時間須與最後回覆相隔24小時
只限開帖者推帖,商團討論分類禁止推帖
有關處分:扣減20樂點
回復 支持 反對

https://discord.gg/guzase5    上邊條Link有D問題 請用呢條新Link
回復 支持 反對

推~~~~~~
回復

推~~~~~~
回復 支持 反對