打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] X2改同SR熾天揀邊部好

熾天is good,絕對冇錯。
回復 支持 反對

SR熾天!!! S熾都非常強大
何況 SR 威能加強
回復 支持 反對

SRX2,遟D的G改革的「炮台」全部廢晒
回復 支持 反對

打日任一個月+雙經=50萬G以上, 兩隻又唔喺同一個月出, 點會唔夠抽? 而且兩隻都未出, 你諗來做乜? ...
dragoonkwok 發表於 22-5-2013 19:21

不能這樣算吧=.=

我自己接日任做, 連埋對戰PK獎勵G, 一個月都最多2000-3000G
回復 支持 反對

1個月50M G==
點打到
回復 支持 反對

打日任一個月+雙經=50萬G以上, 兩隻又唔喺同一個月出, 點會唔夠抽? 而且兩隻都未出, 你諗來做乜?
dragoonkwok 發表於 22-5-2013 19:21

1個月50M G==
點打到
yuen0620 發表於 23-5-2013 10:05

不能這樣算吧=.=
我自己接日任做, 連埋對戰PK獎勵G, 一個月都最多2000-3000G ...
雷臣 發表於 23-5-2013 09:51

我打明係計埋雙經, 雙經3個人刷阿里巴巴空, 又快又多經又多G

雷臣都冇時間打雙經就緊係冇50萬G一個月啦, 仲有個死雷臣穿櫃桶底打少個00頭, 一個月得2000-3000G個櫃桶穿得好勁囉, 一日15場日任, G1機體收集或殺40送埋F子比我地, 打日任都差不多有一萬G一日啦

4/18抽完SR後103,282G, 5/19 456,105G, 這一個月我是hea住玩的, 多數只打完日任做下新任就off, 新任沒刷阿里巴巴空咁多G, 仲有加埋近排雙經我都打唔足時間, 而且我是全人手刷G

456,105G-103,282G = 35,2823G (4/18~5/19, 約一個月), 尋日5/22已經刷到50萬G

15場準將日任要C grade, 手風唔好多好的話, 加埋彈下GAME, 大約要打2個鐘左右, 一日大約玩三個鐘, 如果是雙經8-10或8-12大約玩4~6個鐘, 不過我之前份工習慣左比較長時間, 而呢家又比較遊, 所以都唔會覺得好攰

不過我呢個阿伯年紀d家庭生活比較穩定, 加上是做自己工, 算比較得閒啦, 多數人午夜場見到我一邊打對戰一邊覆email , 一朝早食完早餐一早六點幾出門口前冇乜人爭oc時間都會上下來衝下oc, 日頭下午兩點幾又可以上來打下日任, 跟住off去做埋d手尾, 星期五六日夜晚冇乜事做, 返來食完飯又可以刷兩~四粒鐘雙經任務, 咁就一日啦

多數人好似雷臣咁玩15場日任2~3粒鐘都應該有300,000G一個月, 再加上如果打足雙經時間刷阿里巴巴空, 加埋G1送的副官加乘, 差唔多都會好似我咁可以打到50萬G一個月啦

回復 支持 反對

SR X2超勁, 近中遠通吃, 而且外觀夠霸氣
回復 支持 反對

我打明係計埋雙經, 雙經3個人刷阿里巴巴空, 又快又多經又多G

雷臣都冇時間打雙經就緊係冇 ...
dragoonkwok 發表於 23-5-2013 10:31

不用太認真吧..我是指我個人一個月先賺得幾千G

點計?

我每月花2個小時-6個小時在SD上面, 中間仲要有食經包上OC, 油色, 發呆, 去打AI試機等等 那你自己計計,

每月3,4千G應該差不多吧

而你地花在SD既時間係我10-20倍以上..........

講反生活, 因為工作關係, 除非需要見客等原因, 一個月反1,2次香港已經是極限,
星期6晚深夜回港, 打陣機, 星期日早上最多打陣機, 就要飲茶見下家人朋友, 之後買少少日用品特別係牛奶,
可能順便去鬆鬆骨, 再晚飯, 之後星期日晚上就反大陸了, 時間係不足24小時的

每天工作10-14小時左右 (最近好些, 10小時)
很難再有好心情同精力打機
回復 支持 反對

的確目測GNHW/B的中槍率和Deep Strike比相差不多甚至更大(以R後尼講)
雷之影 發表於 22-5-2013 21:56

這不是問題
畢竟沒有人會想真的硬吃炮火
就算現在的HAK E.W.也一樣
說真的GNHW/B最大敗筆除了武裝配置是雙持炮,二連裝炮,四連裝炮和球炮之外(簡單說就是說近中幾乎無能啦)
更糟糕的是現代戰場必要的行動力嚴重不足
地形適應度也異常糟糕
就算比持續火力也不及X2K強
說實在的,就算不打團體戰,跟X2K一對一也幾乎會輸
高防禦什麼的X2K只是花多一點時間而已
貼中近以X2K的攻擊性來說GN Field炸了那些數值也不過是渣渣
比遠距離對方有SR比GNHW/B的炮擊更遠

總合看起來,其實GNHW/B沒什麼好
除了偶爾能讓一兩台拳機消失在光芒之中,如果有人會乖乖的站出來給你射的話wwwwwwwww

更詳細的看之前寫的東西和影片好了
www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4405160
回復 支持 反對

熾天SR
回復 支持 反對