打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 一開SD電腦就自動重新開機

我真係用AVG做防毒喎...但我諗應該5係主因...因為AVG我裝左好耐...
而依個問題係近2星期左右發生...得 ...
my92149 發表於 18-5-2013 22:31

有可能AVG自動更新添加果d野同SD有衝突or可能係sd改版更新添加果d野同avg有衝突

我都用左AVG 5年幾= =,一直以離玩sd都冇hang,但對上幾個月無啦啦hang,之後刪左avg冇事
回復 支持 反對

有可能AVG自動更新添加果d野同SD有衝突or可能係sd改版更新添加果d野同avg有衝突

我都用左AVG 5年幾= =,一 ...
Sasori~ 發表於 19-5-2013 14:03

其實可以先用msconfig試下關左先, 睇下關唔關事, 不過如果平時用pc唔喺好濫 , 玩game唔用防毒/防火好過用, 因為資料點都會經多樣程式一定會慢d
回復 支持 反對

睇完樓主部Notebook 個spec,  覺得呢部機玩SD 有d 吃力  (我部低壓i5+645M+8GB ram 打機都覺得疾,可惜係win8 試唔到SD)

btw 樓主呢排有冇做過Windows 更新 同埋 顯卡驅動更新 ,check下係唔係最新版本  
有時呢d野可能係d 更新嘅bug 來(之前個排我部腦就係俾win7唔知邊個更新搞到成日藍屏,搞到我以為我可以換新電腦呢排更新完又冇事)

跟住再來就係試下用d 硬件監測軟件睇下cpu 個即時溫度 (睇下係唔係dragoonkwok大 第一個回覆所講嘅問題)
回復 支持 反對

回復 10# my92149
我部嘢desktop泥,火牛老化搞到狂重開(好似話電壓唔夠?)
回復 支持 反對

睇完樓主部Notebook 個spec,  覺得呢部機玩SD 有d 吃力  (我部低壓i5+645M+8GB ram 打機都覺得疾,可惜係win ...
kennylam25 發表於 19-5-2013 16:04

你是用notebook個mon打機? 最好拉線出大mon玩啦, 會冇咁熱

如果你部notebook只是用來玩就無所謂, 如果 ...
dragoonkwok 發表於 19-5-2013 03:02

問題可能真係散熱果到有問題...
而家岩岩開部野...個底涼浸浸...重點:ON到SD...

DISPLAY燒嘅話我都知好大鑊(NOTEBOOK好似無得換DISPLAY?)所以都小左用佢黎打SD

(P.S. 有咩好推介?部野買果陣都想+大支RAM...條友又話夠嫁喇...仲要用WIFI CONNECT...
所以打咩戰果陣都一定比其他人DELAY 1秒先可以郁到...仲要SD而家果D新加嘅咩特效...如果開鬼埋唔關晒佢...部野玩耐啲真係爆炸都似)
回復 支持 反對

問題可能真係散熱果到有問題...
而家岩岩開部野...個底涼浸浸...重點:ON到SD...

DISPLAY燒嘅話我都知 ...
my92149 發表於 19-5-2013 18:56

大部分中低階Notebook display係 onboard (焊係底板度,冇得換)就算有得換 都唔知去邊買張Notebook display返來散熱方面 我都淨係諗到 開冷氣+風扇吹住佢- -
回復 支持 反對

回復 25# my92149

你近排有冇裝過D咩
回復 支持 反對

回復  my92149

你近排有冇裝過D咩
c30033124 發表於 19-5-2013 19:12

都無乜...只係del左SD嘅v1159...重新裝過 v1169
回復 支持 反對

根本係樓主本身電腦問題
隻GAME最低要求CPU1.7
我部notbook cpu 1.8
隻GAME幾次更新後都開始玩吾到啦
更何況樓主昰cpu1.3
回復 支持 反對

根本係樓主本身電腦問題
隻GAME最低要求CPU1.7
我部notbook cpu 1.8
隻GAME幾次更新後都開始玩吾到啦
更何 ...