打印 上一主題 下一主題
收起左側

蕾技樹新手心得0_0

關閉 [複製鏈接]

近排用左幾日HEA打,唔覺意拎左隻蕾番黎喎
咁見佢咁似魔,所以狂玩,由4LV玩到20LV VS
輸左幾場,開始有D掌握,發現到蕾既缺點
++++++++++++++++++++++++++
缺點:
技太短,某些出得技太慢,主攻很辛苦
++++++++++++++++++++++++++
所以先會見到咁多龜蕾既出現

...................................................................
咁鐘意主攻既我,很自然選擇了左修

左派技能ME慣用技能)
[[管家拳,召龍,龍撞,噴火,管家爆,MP恢復,射波波]]
想點埋個末日出黎,所以被動除左跳,其他沒點,管家大絕點左1點夠曬用

用法:
一開始儲MP召龍,再追著敵人前前Z+管家拳,有時引到敵人係身後就出波波
管家拳係最長既技,打DIO保血好好用0_0而且又出得快,冷卻又快,接招一流

右派技能建議技能)
[[射波波,保齡球,MP恢復,末日,管家拳]]]
右派末日要點滿先有效果,點1下得3粒爆出黎...等於無用
技能全部都好短,而且出得慢,又難中,通常都靠末日尾刀
所以右派通常都會用X攻擊,同果招緩慢降落黎連技
而且龜得比較多

用法:
常儲MP,利用管家拳同人鬥技長,計算MP,最後用末日

雙修點法:
龍唔點噴火/冰/石,左右點滿,剩於先放被動

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
柚木共睹 + 5 原創內容

查看全部評分

回復

末日可以畀人打爆...易走..
VS作用不大
我認為末日甚至可以唔點..
點係被動技道
回復 支持 反對

我玩山場,我會1開波,回ap,末日爆人...我始終覺得太依賴龍...5係好事黎
末日可以被打爆,但只for弓魔愛咪同蕾,近戰一樣死
末日打近戰好有用...
管家大爆炸...老實講,幾好洗
不過我冇點,雖然佢1秒內殺到人,但係...命中率偏低,5埋身冇可能中...而且小心d好易避
比末日更易-.-...

ps...5係話心得果d都要飛去角色技術帖嫁咩...
回復 支持 反對

我玩山場,我會1開波,回ap,末日爆人...我始終覺得太依賴龍...5係好事黎
末日可以被打爆,但只for弓魔愛咪同蕾 ...
牙月 發表於 24-4-2011 03:12

管家大爆炸其實範圍都幾大..命中方面可以利用其他補救....
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4134877&extra=page%3D2
技術集中帖係道..
回復 支持 反對

管家大爆炸其實範圍都幾大..命中方面可以利用其他補救....
柚木共睹 發表於 24-4-2011 03:16

近距離既攻擊力輸出真係好勁.但冇得好似末日甘出遠攻...
因此,各有千秋啦...學你話.蕾既技太屈...
回復 支持 反對

利用→→Z 爆起果下,可以好輕易連管家爆
始終呢隻角技術含量唔會好大,都講唔到太多野
回復 支持 反對

老實講,我覺得蕾只係可能岩岩出,先冇咩技術範籌,慢慢自自然然會發現到.
其實依家都有d技術啦,向後閃,閃出技.高空出技.之類之類,未盡說.
回復 支持 反對