打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 輕鬆題外話:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎??

如果點滿臨危的力專精,最多可以防暈30秒...
Quentin~ 發表於 15-8-2010 11:25

30秒= =
都仲未計格檔
論防暈 盾可以算no.1
回復 支持 反對

盾有1招叫反擊點數 比盾暈到1下已經可以扭轉形勢 差唔多暈8秒。。8秒足以做巨大傷害  8秒後可能又中招(盾的暈技泠卻係8秒) 咁真係死得  
    再唔係開20秒防暈+回天盾,睇下係邊個要逃走。。

相同技術相同裝備下,劍一般係唔會夠盾打

論暈人:盾無疑優勝
論防禦:重甲+血厚+比人打1下回80血+回天盾+裂云擊吸防吸暴!
論防暈:臨危+突破  60秒內最多有23秒無視暈技!
論攻擊:劍雖則較高,但盾10反擊下 盾砸400%傷害也不遜+裂云擊同時降低敵防禦吸增加己方暴擊!
tonycheung20 發表於 15-8-2010 08:58

唉,唔該真係研究下其他兵種先啦,盾招暈明顯到你呀,有無會擋唔到,我唔信,仲有,盾輸出技真係好明顯好明顯,話係瞬發但有0.幾秒時間,邊似爪招暈技咁,閃避可以掩飾0.幾秒既時間,近真正瞬發,而劍既暈技就同破擋一樣,你一定分唔到lor唔該,呵呵,劍最強輸出技100%暴擊超強,你有無諗過呢一點呢,笑大人把口.論暈人,劍優勝多多聱啦,破擋暈技,爽到振啦,知唔知點解會沒落,因為無人知點玩囉
回復 支持 反對

我覺得...5平均係 現實實況@@ 打機真係5好啦//
不過好似  趙雲拎槍咁..咁槍係趙雲代表作..應該比較勁
跟返D武將黎改咩武器勁弱係5錯既XD  (但赤壁好似5係)

回返正題

拂尾 尼古用果D  OR  (鞭).or(毛筆)..其實好多...9節鞭咁...咁出名但係都無=-=真咋
火槍  好似太現在咁..哈哈...但開槍一定好型
單手武+單手盾  好多GAME 都有得咁配...攻5高..防5又高..但夠平均~ 正\
掌   一定好正...但可能會用爪好相似
針(暗器)  一定好好玩..種可以玩埋 放毒...3國戰代 都有 陷阱 有毒計 美人計啦xd
回復 支持 反對

hi ; ) 大家仲玩緊bor xd
回復 支持 反對

劍:雙手劍,單手劍
槍:單手槍,雙手槍
刀:斬刀,刺刀= =(刺刀能否算是刀)
ericcheungxx 發表於 14-8-2010 13:04

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
劍方面~双手劍是劉備用的。而匕首(短劍)是剌客專用的...
槍方面~槍大部份都是双手用 , 反而增加矛比較好一點耶~
刀方面~刀的種類太多了<<有玩真3國無双就知道了。甲刀跟斬馬刀(關平用的)都不錯啊~超帥的...
回復 支持 反對

如果點滿臨危的力專精,最多可以防暈30秒...
Quentin~ 發表於 15-8-2010 11:25

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
資質智力好像會附加抗暈耶~不怕賤爪的。
回復 支持 反對

我覺得...5平均係 現實實況@@ 打機真係5好啦//
不過好似  趙雲拎槍咁..咁槍係趙雲代表作..應該比較勁
跟返D ...
諸葛謹 發表於 16-8-2010 22:40

你說的也合小弟的意~呵呵
你說的應該是佛塵:道人專用的 , 主修是以仙術攻擊型法術。給人一種仙人飄渺的感覺 , 你看看赤壁給杖=仙術。杖比較給人一種高深莫測的感覺 , 像是巫女用的。跟仙術又不太像耶~
鞭類也不錯啊~揮舞鞭子給人一種潑辣的感覺 , 攻擊範圍又夠廣。在戰場上叱吒風云 , 都是女王系的長鞭....(真3國無双5的貂嬋用多節鞭真噴血耶~)
毛筆那種都算~以點穴方式封鎖對方的心脈 , 使其無法動彈.....
拳跟掌都有人提過啊 , 所以在這裡不提及了
針是暗器的一種。術者們的最愛 , 以高速投出暗器令對方無法招架 , 有些強加毒素效果。
至於你所說的機關 , 其實是另一種武器來的.....(機關術.....嘿嘿)<<奸笑中@@
回復 支持 反對

hi ; ) 大家仲玩緊bor xd
Carrera 發表於 18-8-2010 17:44

安安~快點回來玩赤壁。大家都歡迎你啊~

評分

參與人數 1樂點 -12 收起 理由
無名方士 -12 連post x 4

查看全部評分

回復 支持 反對

新兵種出空手喇A_A
回復 支持 反對

新兵種出空手喇A_A
兇手兇猛 發表於 23-8-2010 20:39

惡搞xd :
攻強:10%