打印 上一主題 下一主題
收起左側

[推介遊戲] [轉載]《勇者之歌》詳細測試後感(多圖!)

這隻GAME我覺得都幾好玩  而且又幾方便  
由於是2D 所以畫面是一般  但換個角度看~ 配置不用太高就可以玩了@@

創立角色方面  都有好多選擇!
有3個國家  每個國家都有3-4個角色  每個角色可以選一個屬性(有6個)
由於當時我截不到圖   所以沒圖看  請原諒  

這一張是我第一次(9LV- -)先發現如何截圖的圖   

這個遊戲仍有方便之處   就是自動尋路   
每個任務就可以自動跑去NPC前  又或者用"小蜜蜂"就會立刻飛到去目的地
小蜜蜂一開始 求其做下任務  就有30個   另外亦可以參加活動  (15LV以上就可以參加每日活動)  就會得到彩貝  彩貝7個都買到一個小蜜蜂了@@

另外有一個系統  我都不太懂點講  不過看圖就應該明了

而這隻GAME另一個特色是每個都有莊園     不過張圖影得麻麻地
整個莊園其實都幾大  可以種野  當草夠足夠物資又可以換野黎裝飾下莊園

最好既係  莊園可以隨時隨地咁進入  

呢張圖又係影得麻麻地    頭上有個鑰匙  其實我係用緊內掛
感覺十分方便

部份技能個樣子
呢隻GAME雖然畫面一般  但都有逼真既地方
好似下圖咁  我用個招技能  就算唔關事既植物都比我打走在

另外  有個特別既地方係...  用技能 既目標 唔一定係怪物  就算係 空氣都可以
總之 位置任你選@@

這個就是剛剛所講既每日活動

另外  這隻GAME亦可以 掛係度 "表演打工"   當然都有經驗值及學點了

還有的是  這隻GAME可以捉怪來當自己的 部隊  (  它不時會講話=  =)    好似捉怪來當座騎都可以  (這個 我是非非常常之不肯定 不過都應該要40LV)

每日都可以領取 禮物一份   

當中亦有副本去玩

這隻GAME亦有一個關於成就的   每個成就都分別會得到不同的積分  草夠指定積分就可以換稱號了:loveliness:

另外  這隻GAME可以派部隊做為工人  再幫你整D資源出黎

某一次的活動情況@@  (得幾個人=  =)  (中間隻鳥就係我 )

總括來講  這隻GAME 真係幾不錯  
因為有好多野玩  又有內掛   好方便  :loveliness:
不妨就試下啦

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
JSN + 1 內容精彩

查看全部評分

回復

另外有一個系統  我都不太懂點講

書面語有待改進 =    =
回復 支持 反對

書面語有待改進 =    =
EY3P 發表於 3-2-2010 17:34
該說"怎樣說"