查看: 12126|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 現在有什麼game可以玩(入面有我多年玩game既感想)

首先係說說自己咁多年玩online game既感受
都好多年了我冇記錯我第一次online game就係吞食天地,
個時我大約小2點解會玩都係因為我見到我大家姐玩得好勁,
個時又細又覺得唔錯,咁我就因為咁開始接觸online game了,
e+回想小2的我真的,ed野廢事講羅,我大約玩左1幾個月就冇玩了(因為小2個時冇錢又係收費game冇錢玩)到了中4我第2隻game冇記錯既係巨商之後星夢/彩虹(現在汁了)
對於上面2隻來說是我玩那麼多的online game玩得最耐
首先說說巨商吧
那隻game我覺得唔錯控兵搵錢打怪都係一流(我到小4玩到小6之後都係斷斷續續咁玩)
我見過巨商好多野..比人昆升兵升2轉做任挑勁怪.不過在現的巨商算是-->有錢人玩哂
個巨商gm又唔做野..唉...不過我都玩了好耐^^
第2隻彩虹
我在這game開了1-2年先玩那時1件9裝可以算是天價勁貴的hkd先收到個,有件7裝e經算是好勁
因為洗卡要洗得耐勁勁勁難先有1張升卡又唔一定成功,現在先王說裝吧
這game的技術需求比較多就算冇勁裝只要勁技術也能打win 1個999裝的人
不過最後還是汁了
第3隻星夢
e隻合作性好勁升lv打怪一定要有聖靈,冇的話就難升羅^^,
在星夢開的半年你到了30lv要有天玄先冇咁易比怪打死..我重記得個時有個bug(升lv很重要)
就是引完怪按傳點d怪就打你唔到人地打怪怪又唔會打佢既bug,不過現在改了
之後星夢改版..佢改一次出既裝就比之前改既勁...[月]改[月]變態,1件裝可以頂以前的幾套裝
之後上了中一我玩的game就改了沒有在玩巨商/星夢/彩虹
我之後玩了很多例如夢之歷險,夢幻古龍,天方夜譚,暗黑,勁舞團,尋仙Online,Grand Chase,CS Online,爆爆王,天使之戀2,飛天歷險
吞食天地 2,戀愛盒子,夢之樂章,天外,墨湘,少林傳奇,夢幻龍族傳說,跑 Online,LFO 小鬥士大冒險
以上入面有隻game其實唔錯就是尋仙,尋仙e 1隻game職業都有8個左右(冇記錯既話)
尋仙入面最特別就係升到某1個lv就要做完個任務先可以升上去,而這個任務要勁多人,合作
冇合作好難過關..我還記得我們破關的時候就我所見有成100-200幾人..嘩個時幾爽
100幾200人去打隻王...個次都打左好耐羅...之後又成一連串既任...個d一連串既任我就冇做到
到第2日我訓完教返完學就破關了又可以升上去羅...這1次game最特別之處就係合作性...團結性先可破關
不過最後就係代理問題...唉.死人橙整到隻game 你有錢呀@@ 1lv勁快升到40lv之後40lv又有錢勁快又升到60lv
就咁掛機都一隻怪都唔洗打就可以直上40lv...裝..你有錢咩都得最緊最高攻最高防都有
死人橙整到隻game...到最後現在玩既人[多]到你1日都唔知有冇10個人

現在希望有人能夠介紹一些好玩長時間既game比我
回復

現在新遊戲的耐玩性極低..
回復 支持 反對

嘿嘿~
我見你玩過一隻槍game
不如玩下a.va丫
回復 支持 反對

嘿嘿~
我見你玩過一隻槍game
不如玩下a.va丫
~吉~ 發表於 20-1-2010 20:33

@@咩槍game cs1.6?cso?
回復 支持 反對

-.-王者之劍...
回復 支持 反對

回復 支持 反對

王者世界玩過未?http://tw.atlantica.gamania.com/BulletinDetail.aspx?Bid=10929&kind=186
brian12345 發表於 21-1-2010 14:06

也玩過了...我覺得太難玩了...之後也沒有玩了
回復 支持 反對

岩岩睇完頂置o既遊戲介紹,挑選左兩隻game黎玩玩,依家下載緊
一隻係體育帝國,睇佢地介紹好似幾過隱,我又岩體育game
一隻係吞食天地,n年前推出封測,迫+lag爆伺服器果陣我玩過一段子,依家想玩番下,我是一個三國迷
回復 支持 反對

岩岩睇完頂置o既遊戲介紹,挑選左兩隻game黎玩玩,依家下載緊
一隻係體育帝國,睇佢地介紹好似幾過隱,我又岩體育game
一隻係吞食天地,n年前推出封測,迫+lag爆伺服器果陣我玩過一段子,依家想玩番下,我是一個三國迷 ...
卍蟲卍 發表於 21-1-2010 14:51

體育帝國...我聽完個名就覺得唔係好岩我
吞食天地你是說1定2嗎?1的話現在不知重有沒有人玩
是2的話我就直接不用玩了羅^^因為勁食錢
回復 支持 反對

我第一隻onlinegame就係巨商~.~
回復 支持 反對