查看: 13836|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 完全技術Game 百變Online

遊戲名稱:百變Online
測試會員名稱:乂佐
官方網頁:http://www.gamania.com.hk/getamped/
遊戲類型:MMORPG 大型多人在線角色扮演游戲(3D線上格鬥遊戲)
遊戲狀態:公測 OB

等我做個簡單介紹
百變Online 係一個以職業和技術為主,
個Game用左Q 版畫風與格鬥玩法.
但係個Game耐玩度極高和操作技巧特別好的..
連自己造型也可以創作因為佢有角色造型編輯功能.
讓每一位玩家都可以依自已創意,
隨意打造在遊戲中的角色千奇百怪的角色造型和 Kuso 的遊戲風格.
總可以存你喜歡的音樂/總知都係個句個Game都係以(技術)為主

星評
畫面★★★☆☆
百變佢係用左虛擬紙娃娃(Avatar)系統既動作類休閒遊戲,
招式多變化同華麗..本人覺得畫面上做得大致上沒問題@@
總有配備都唔洗太高同有角色造型編輯功能俾自己創作造型
點解我會俾3粒星 咁係因為令玩家有種清爽同自然個感覺
動作都唔會太生硬,控制得好自如
整體來講 3星係值得俾

內容: ★★★★☆
內容我一定要特別推薦
1點: 造型角色可自行設定角色外觀創作/俾玩家一個新體驗.
2點: 獨特的格鬥場景配不同裝備也可以有數十種玩法(不著重等級)靠你的技術和戰友合作能力.
3點:各不同造型角色可有不同搞怪表情 令到畫面搞笑/有趣和更吸引.
4點:動作唔會太生硬,多樣多變的模式eg.20人同時對戰/運動模式/公會戰 等等…
等我來講番職業
基本係有格鬥家, 軍人, 間諜, 超人, 鐵甲人, 超能力者, 宇宙刑警, 未來力士, 機械人, 忍者,
小人神同獸人 等等… 總有好多的 因為遊戲會不斷更新
總有挑戰室
分別係1.教學模式 可以俾玩家自己練習佢總會俾課程你
2. 個人挑戰室一直打敗敵人而往前推進的競賽
3. 任務挑戰室
呢個就真係睇你技術同戰友合作
一定要闖關成功先可以去下一個挑戰室

等級當然好多人以為佢係會計1lv咁慢慢上去
其實唔係
在遊戲中,玩家在遊戲室中進行遊戲..系統就會依照戰績給予相對應的積分(PTS)同遊戲點數(G幣) 在10,000分(含以下)的玩家的等級一律均為荷包蛋..超過10,000分才會依照遊戲中所有玩家人數排名比例決定等級@@ 故您的積分即使很高但也有可能降級喔..而排名的依據除了超過10,000分以上的玩家會馬上依照人數比例變更排名之外0.0其他的等級數據均為每日更新一次.

操作:★★★★☆
唔多講吧-_- 希望大家試就會知
z指定位置  x強攻 c弱攻 v跳  zxc大絕
控制可以自己用keyboard較or喜歡用手制都可以操縱你個角色
講真 成個街機格鬥咁 不果總好玩過街機版\口/

整體:★★★★☆

總體個Game真係值得一玩
入房間 即時對戰 PVP
玩累左都可以觀戰 吸收下人地玩法同經驗
咁多百變的造型,多樣的模式,唔同職業 值得一玩
成日睇到有人要找技術game 呢個就係為技術打造既遊戲
希望你地可以試一下完全用技術來玩的一個3D格鬥遊戲.

電腦配備要求:

遊戲截圖:
見過路飛用龍爪未a_a 呢個就係個game特色之一 搞怪有趣

打保齡球 大絕

Room模式

呢個就係重點之一  造型 玩家存人地造型or自己創作0_0

對此遊戲的感想/經驗:

其實我都玩左成1年._.
覺得佢係為一完全靠技術去玩的遊戲
唔洗咁注重升等級的=_=..
就算俾你有幾勁等級同裝備都好= = 都係要靠技術
去用..總知你有技術就等於屈機-_-
本身唔係太想洗錢去game果到的人-.-都可以去試下
因為升等級 都會俾點數你 有時活動 都可以拿到裝備
總有造型果到 自己可以造- -“同可以save人地創作的造型
有動漫/真人 總知咩都有-3-“ 真係好鬼搞怪同好可愛..
之前其實總有世界比賽@@ 好多國家都有去打- .-
可惜我地香港沒咩活躍..期待新血加入XD
不果我希望大家真係可以試下.___.!!!

ps.本人第一次介紹
唔好的話 咁多位師兄指點下/.\

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
JSN + 25 內容精彩

查看全部評分

回復

隻game超好玩

香港最有技術既game
回復 支持 反對

支持支持~隻game我小5開始玩XD玩到E+中2 都唔會悶 有技術打天下 支持支持~
回復 支持 反對

戈4星你點評-,-
但係見到你咁有心
十卜@@
回復 支持 反對

戈4星你點評-,-
但係見到你咁有心
十卜@@
[HK]賢先生 發表於 31-12-2009 09:46

thx sup
咩地方的4星 我可以改一下..0.0
回復 支持 反對

thx sup
咩地方的4星 我可以改一下..0.0
乂佐 發表於 31-12-2009 10:55
畫面★★★★☆
回復 支持 反對

想當年我都有玩~但係係咁俾人屈機..
搞到要call人屈番佢
回復 支持 反對

小學玩到e家中4都仲玩緊
回復 支持 反對

我玩台灣版都玩左4年半~

係最爆笑既Game~

比人打果陣

果個樣子..

真係激柒~
回復 支持 反對

估唔到總有咁多百變巴打係到/v\
回復 支持 反對