查看: 14648|回復: 8
收起左側

[推介遊戲] 《VIVA Fighter》[冇申請ac 教學] 乂佐 thz you corr左小小野

遊戲名稱:VIVA Fighter
測試會員名稱:乂死神張乂(我冇入到新Game測試團)
官方網頁:http://vivafighter.nolto.com/game/viva_new/
遊戲類型: 3D
遊戲狀態: 公測
星評

畫面: ★★★★★(5星滿分)
  內容:★★★★(5星滿分)
  操作:★★(5分滿分)
  整體:★★★★(5星滿分)

韓國 SONOV 今日宣布 研發中線上動作遊戲《VIVA Fighter》預定 10 月 9 日、 10 日在韓國舉辦為期兩天的二次焦點團體測試(FGT)。

SONOV 表示,參與此次焦點團體測試的玩家將可以體驗到預定於 11 月登場的公開測試遊戲新內容,讓玩家可以體驗到更成熟與完成度更高的遊戲系統。

《VIVA Fighter》為橫向捲軸線上動作遊戲,結合 3D 角色與 2D 遊戲背景,強調高速、絢麗的角色動作,遊戲同時提供玩家對玩家(PvP)模式、「我的小屋」系統等,玩家可以盡情佈置小屋,也可在小屋中更換角色服裝,並且與其他玩家交流。

SONOV 指出,遊戲強化了工匠系統,讓玩家可以選擇特殊工匠技能來生產更多與更好的物品;遊戲也加入郵件系統,讓玩家可以寄送與接收物品,還有寄物櫃台設計等。遊戲針對 PvP 系統也強化了許多設計,包括自動配對系統的強化、多樣化的 PvP 模式等。

SONOV 表示,對於之前參與測試的玩家、提供眾多的回饋意見,他們衷心感謝,相信透過此次測試,更多玩家可以體驗到《VIVA Fighter》的樂趣,並希望玩家不吝提出建議。以下為《VIVA Fighter》7 月釋出的宣傳影片:
電腦配備要求(乂佐.thz you ^^)
CPU          펜티엄Ⅳ 1.6 GHz          펜티엄Ⅳ Core2Duo
RAM         512MB 이상         2GB 이상
그래픽카드         Geforce Ti 이상         Geforce 7600 이상
HDD         여유공간 1G 이상         여유공간 1G 이상
운영체제         Windows 2000         Windows XP/Vista
사운드카드         16Bit sound card         16Bit sound card
Direct X         DirectX 9.0c 이상         DirectX 9.0c 이상

《VIVA Fighter》預定 11 月在韓國展開公開測試。

《VIVA Fighter》韓國官網

對此遊戲的感想: e個game11月開比我地玩-0- 係唔係-0-? gaggag一個^^
我林ok好玩 不過我找唔到申請教學 >< 我找唔到呀sorry>v<""
我林一定一定一定好好玩玩玩玩玩 唔知點申請ac呀>v<
電腦配備要求我找唔到 勁多.........韓文-0-

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
JSN + 2 內容精彩

查看全部評分

回復

CPU          펜티엄Ⅳ 1.6 GHz          펜티엄Ⅳ Core2Duo
RAM         512MB 이상         2GB 이상
그래픽카드         Geforce Ti 이상         Geforce 7600 이상
HDD         여유공간 1G 이상         여유공간 1G 이상
운영체제         Windows 2000         Windows XP/Vista
사운드카드         16Bit sound card         16Bit sound card
Direct X         DirectX 9.0c 이상         DirectX 9.0c 이상

http://vivafighter.nolto.com/game/viva_new/download.asp

幫你補充個電腦配備...

個game係唔錯-_- 不果玩多都係會悶-_- 何況唔係中文
回復 支持 反對

我見到張張死圖= ="
回復 支持 反對

樓主連上傳圖片都懶
仲要下載果度寫到明咩論壇帖上黎既
你話我比唔比分你?
回復 支持 反對

我upload係一個細壇到upload...
但係你- -.....真係...
回復 支持 反對

死神張你竟然連地獄的圖片-"死圖"都帶埋比我地睇......
你真係咁想我地而家死~o~?
回復 支持 反對

死神張你竟然連地獄的圖片-"死圖"都帶埋比我地睇......
你真係咁想我地而家死~o~?
黑天使•暗靈 發表於 12-10-2009 00:00

笑左- -"
的確張張死圖....有少少搞到我連d字都5想睇- -
另外....應該係2d吧- -"
本身第一眼覺得幾似dnf....
不過睇睇下....似grand chase多d- -"
回復 支持 反對

已申請好ac,等佢公測la
個ac玩住其他game先
回復 支持 反對

d圖死晒既- -
回復 支持 反對