打印 上一主題 下一主題
收起左側

動能勢能mc題

原帖由 piyopiyo 於 14-4-2008 13:52 發表

到底你是CE還是AL人 [[tk_02]]  你的能力已經超越了所有CE lv的人[[tk_02]]

那有這麼誇張...= ="
回復 支持 反對

哇~好神...問咩都識計~你地係埋就黎考會考= =
回復 支持 反對

原帖由 *林、 於 14-4-2008 09:35 發表
哇~好神...問咩都識計~你地係埋就黎考會考= =

其實這些數理應要懂...
回復 支持 反對

回復 13# 的帖子

我個呀sir上個星期教完呢課...佢就咁俾幾條公式我地背,再示範幾條例子,跟住就同我地講下星期測呢課...

所以我走去搵d exercise 黎做~唔知係埋我太stupid...唔識做果陣去偷睇答案...睇完個答案又唔知點解T_T

仲有兩日TEST= =,都唔知會唔會合格.....
回復 支持 反對

唔係嚇你,我認為你唔會合格.

連Conservation of energy既concept都未清,俾你背倒 1/2mv^2 , mgh 同 fs 又有乜用
唔識計,下1件事唔係睇答案,而係應該去睇返 d worked example,摸返熟應該點用d式去計.
與其係度估計自己合唔合格,不如努力d去確保自己合格.
回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 14-4-2008 19:49 發表
唔係嚇你,我認為你唔會合格.

連Conservation of energy既concept都未清,俾你背倒 1/2mv^2 , mgh 同 fs 又有乜用
唔識計,下1件事唔係睇答案,而係應該去睇返 d worked example,摸返熟應該點用d式去計.
與其係度估 ...

[YU] 兄竟然咁 直斥其非!?[[tk_30]]
其實我一直想係會考區對住一d問問題ge人講出呢句說話,但驚比人打[[tk_34]]
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 14-4-2008 11:57 發表

[YU] 兄竟然咁 直斥其非!?[[tk_30]]
其實我一直想係會考區對住一d問問題ge人講出呢句說話,但驚比人打[[tk_34]]

有時係要用強硬少少的言語先可以叫醒d 人...
回復 支持 反對