查看: 13723|回復: 82
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] hi雷臣有d野想同你講

請各位愛講國家大事,社會現象,人生經歷,以及粗口的會員
可到聊天廣場版裏暢所欲言
在本版再爆粗者可能會禁言處理

.(-_-)/ 聊天廣場

版主-囂神

此帖禁爆粗人士

對唔住各位 f91個post我的確係串左少少
如果同我交流f91可以pm我 一定玩唔怕咩輸5輸

開呢個post就預左有打手 不過我信有一大推nakuz人都覺佢係一個晒自己係大人就好看透紅塵既人 佢有一大埋道理都係關自己事既

雷臣 你係<<SD高達Online>>入面搞送自由我真係好支持架,你係有pt
但有冇諗過呢隻game係好少同你年紀差5好既人玩
你下下唔埋幾句就吹你d私人事真係冇人想知架你搞送自由真心好,但係唔使講你前兩日反香港買左幾袋玩具送俾D表弟表妹
冇人想知架簡單少少話買左幾盒模型因有黃金自由所以想送序號比大家當聖誕禮物咪得lo
好似咁你無啦啦講你表弟因家教比較鬆又是家中幼子, 唔讀書成日玩, 大個左又去溝女, 已變成廢青, 只會問家人要$, 有$出去染金毛溝女飲酒,冇$留家打機
已沒接觸超過10年<你表弟關我_事咩 再過陣先覆,,,我傾緊電話<你呢句打黎托咩 你話咩借幾萬蚊 其實你好晒名架

<<在大陸也很多這類年輕人, 但可能因為大陸生活逼人, 危險性太多, 就講最基層既打工仔
反工俾老闆拖糧3個月冇得投訴, 身份證俾人沒收, 行街俾人搶手機, d車撞完人就走
種種騙子(真人真事,有錯就認, 我也不怕樣衰講講:今年年中同事用qq問我借左幾萬銀,而該騙子對同事既生活
流程, 習慣, 同事們之間的叫法以至該同事當日既出差流程非常清楚, 就打左幾萬俾佢, 之後自然衰左, 有懷疑過是不是有同事搵外邊d人
夾埋, 但沒證據就算了, 此貓我已食)  ps:該同事出差時因要辦理一些事以及打關係, 經常需要用到錢銀
說遠了, 總之在中國社會中能獨立生存的年輕人, 各方面行事都比香港年輕人成熟, 他們欠缺的只是
某些學識同文化, 但而家特別係出完國反來既80後,90後有部分真係非常優秀, 加上國內既環境令其加速成熟>>

你呢d關7SD高達Online事咩 總有一大堆廢事整出黎 我只係覺得你係一個唔多大人玩既game係到晒你自己係大人就看透紅塵 只能說一句 你d野冇人想知.
反而令人反感

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
雷臣 + 1 請見#67回覆
derek9394 + 1 原來覺得雷雞煩既唔只我一個

查看全部評分

回復

咁分享一下都無咩問題掛 又唔係哂命 (利申:唔好太熟佢,不過睇佢d post都有條有理 應該係正常人
回復 支持 反對

咁分享一下都無咩問題掛 又唔係哂命 (利申:唔好太熟佢,不過睇佢d post都有條有理 應該係正常人 ...
rube129 發表於 9-1-2014 20:21

無話佢唔係正常人 分享一下當然無咩問題 但佢分享似作文 三五埋兩句就離題晒名唉
但佢分
回復 支持 反對

個帖意義何在?同sd有關?你以為這度系一周刊?任你開帖唱人?

這些就叫著同sd有關啦

“全部高達帝裏面,最憎F91帝,又要搵人挑機,有人挑機啦,但係又潛水啦,
怕輸唔敢出黎認人,post寫到明又話要求敗,又要拿副ac出黎又唔拿正ac出黎,
跟住比人放相輸左比人(唔知果個係唔係正ac),我覺得無正帝好過佢多多聲,
雖然輸左搵借口話SD而加好少人練JZ,但起碼佢都有露下個面同人交代下輸左的情況,
如果比我真人見到F91帝呢條X街,我一定係佢面前罵到佢雞無鴨血,
最憎d又唔老實又要上黎好似萬無目的咁為嘈人而嘈人,對人唔對事,真係唔知呢d係咩人”

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... page%3D1&page=5

樓40
回復 支持 反對

人生既野你識條春咩
人地搵緊幾十萬批發緊黃金自由個陣你仲係屋企玩緊SD咋
回復 支持 反對

個帖意義何在?同sd有關?你以為這度系一周刊?任你開帖唱人?
BARATHUM 發表於 9-1-2014 20:25

打手hi  個帖咪就係hi雷臣有d野想同你講..
一周刊個d係踩人 呢d都叫唱人 一睇就知打手啦
叫佢唔好係sd呢度講佢d野就話唱人...
回復 支持 反對

人生既野你識條春咩
人地搵緊幾十萬批發緊黃金自由個陣你仲係屋企玩緊SD咋 ...
鰐島亞紀人 發表於 9-1-2014 20:27

冇佢sd汁左啦 人地借幾萬蚊比人架 有錢到呢
回復 支持 反對

冇佢sd汁左啦 人地借幾萬蚊比人架 有錢到呢
f91x123 發表於 9-1-2014 08:28 PM

如果sd執左~你又玩條春咩?
回復 支持 反對

呢獲真係要支持下你先得, 條友係sd高達online貼到講d唔關sd高達既事,
點解唔去高登吹水台吹, 要係到吹?_?
加上佢d野吹到好似得佢先有 (暗地里: 你地班小學雞識乜勁呀, 我呢d出泥做野既, 見識一定多過你地啦! SD? 小學生玩既遊戲! )
其實佢日日咁吹, 只會顯得佢好幼稚~

利申: 路過 (唔識樓主)
回復 支持 反對

如果sd執左~你又玩條春咩?
fung307 發表於 9-1-2014 20:32

呀呀呀呀呀呀 咁要多謝佢啦
回復 支持 反對