打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 【活動徵詢】高達問答活動 X SD王者挑戰計劃 X 機體收集賞

SD王者挑戰計劃?
挑戰SD王者?
怕怕
回復 支持 反對

期待
回復 支持 反對

挑戰SD王者?
yhlam1997 發表於 13-11-2012 19:26

咁就視乎你係挑機個個定比人挑機個個啦-w-
回復 支持 反對

如果唔係即時答咪可以上網揾料?!
灝` 發表於 13-11-2012 19:25

所以先要徵詢各位建議0w0~

想點玩,可以由各位決定。

現有選擇:

1.限期內(約1星期)回答即可

2.先宣傳,後公告題目及開放回答帖1小時,重複數次。(每次題目略有不同)
回復 支持 反對

MSB王者
GM王者
揀哂d冷門機去做王者
回復 支持 反對

暫時係得收集機體一個活動....?
回復 支持 反對

暫時係得收集機體一個活動....?
anthony0222 發表於 13-11-2012 20:23

目前推出左只有收集活動,徵詢後

睇會員反應而決定搞唔搞前2者0w0/

(反應好當然可以好似OneOnOne咁送野或做官方活動)

回復 支持 反對

必須接受5次以上
如果無人挑呢?

同埋SD機體好似有600幾部
如果係咁樣既話
由C機挑到去S機
咁多項,會唔會有D問題出現呢?

AND THEN 問答我建議都係1-2星期內答就OK
因為睇番估機體活動同埋動漫版活動
都係咁樣SET
同埋唔一定所有問題都可以上網搵到
再者,你開放一小時,真係要上網搵都得嫁係咪先
回復 支持 反對

目前推出左只有收集活動,徵詢後

睇會員反應而決定搞唔搞前2者0w0/

(反應好當然可以好似OneOnOne咁送 ...
藤星 發表於 13-11-2012 21:10

講下個問答活動,我覺得OK既,呢類活動真係比大家都可以玩下
就算答唔岩晒都有樂點收下
亦都無咩壞處,識答既答,唔識答唔答又唔洗晒錢

第2個挑戰活動我覺得可以再諗諗佢
因為咩123帝JZ帝
成個SD大大話話幾百部機
如果我每部C機整個只1帝,跟住只2帝,跟住12帝,如此類推
分分鐘幾千幾萬個自稱都有
係唔係應該考慮下點樣

我有兩個建議,
有會員諗左稱號,你地版主可以商量下先比該會員開帖呢?
姐係我開個MSB只5帝,咁點樣評呢==?
同埋如果開左冷門機,無人挑戰可以點呢?
可能有人對天意有愛
跟住開個天意單挑,但係無人黎挑佢機
咁點算呢?

我覺得可以參考LIVE PLAYER
招5-6個人專係去挑下機咁樣
或者直接同LIVE PLAYER打
起碼參與度會高小小
再者LIVE PLAYER差唔多日日都玩1粒鐘左右
中間加插一兩場挑機都可以比大家食下花生睇下
再唔係約個時間,同是但一位版主打一場,都可以當係勝場
咁樣搞會好過會員自組
一黎LIVE PLAYER有D代表性
二黎都唔會出現開POST無人挑既結果
一舉兩得

---------我是分格線------------

其實我覺得收集活動始終有小小唔係太好
當然我明每樣野有正反兩面
但係試諗下
要儲機,儲齊晒咁多個組合,無番2-3頁機庫都無咩可能
再加埋官方既組合
變相係有D推銷,叫人充值買機庫既FEEL

先唔講D機要用M幣定G幣,只係機庫就同獎勵唔成正比
官方都話送經膠,防爆等

我覺得,可以1-2部機,獎20樂點左右會比較貼合大眾玩家
你有能力有錢有機庫,話知你儲齊幾十個組合
但係有D玩家,可能係學生哥 佢地資金有限,機庫空位有限
你叫佢一次分6個空位黎儲機,係有D難度
與其儲齊1套比100樂點
不如1部比10樂點
大家都有得開心下係咪先?

例如你今次12號蛋機
不如有A機,30樂點 B機 20樂點 C機一部10樂點
係唔係會好點? 儲齊一套就100
當然可以再搞搞,或者C機5樂點都得
起碼大家有得玩,真係一個唔好彩,我得番5個空位,咁點算,唔通先抽12,跟住剷晒佢再換68號蛋機咩

以上只係我既小小淺見,如有錯處歡迎指出,亦都歡迎大家討論

BTW有冇樂點加比我

評分

參與人數 2樂點 +10 Bravo! +1 收起 理由
chuchiwing + 1 Useful Information
藤星 + 10 實用見解

查看全部評分

回復 支持 反對

講下個問答活動,我覺得OK既,呢類活動真係比大家都可以玩下
就算答唔岩晒都有樂點收下
亦都無咩壞處,識答 ...
無名小卒=] 發表於 13-11-2012 21:38

最後一句為重點haha
回復 支持 反對