查看: 3551|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 【活動徵詢】高達問答活動 X SD王者挑戰計劃 X 機體收集賞

Hello/

SD Nakuz餅主們將會為大家推出一系列

新活動,係活動正式推出前想係到做個簡單

嘅徵詢,順便賣下廣告>w0/

----------------------------------------

高達問答比賽  (SD版X動漫版聯辨)

自認高達Fans嘅你萬勿錯過!!玩得SD唔多唔少

都會睇過GUNDAM對佢哋想必會有一定了解。

SD版X動漫版 嘅呢次活動,就係為左check清

楚你對高達嘅熱誠!!若能回答特定問題,更可

得特設勳章,證明你係真正"高達達人"!

活動內容:

設有一定數量關於高達問題,正確地回答問題

可獲豐富樂點,如能正確無誤地回答特定數量

,更可獲專設勳章!

問題主要包括歷代高達機體情報/劇情/處境/勢

力/
人物等資料,以及動畫中嘅高達同SD高達嘅

比較。

-------------------------------------

SD王者挑戰計劃

自稱為自由帝?自稱為近格達人?唔洗再自稱啦!

Nakuz活動版將會推出王者認證計劃,助你真

正堂而皇之!

計劃內容:

玩家可以通過登記,並於SD活動版內發帖提

出約戰約戰者可以提出例件,例如係狙擊戰﹑

劍Z123等等。如果有一定勝利埸數及其證明

,即可以向版主申請"SD王者勳章",以證明

你於此範疇無人能及。

但當被人挑戰成功(如10埸輸7埸),又或者

記錄被打破,該勳章就會移到挑戰者手上。

而擁有王者勳章嘅人,必需要於1個月內接

不下5次嘅挑戰,否則會被取消資格。

近似例子有-nakuz狙擊神人
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4375227&extra=page%3D2

----------------------------------------

高達收集賞  (已推出)

每次更新都有股收集欲蠢蠢欲動?咁就要留意

高達收集樂啦!每次更新Nakuz都會推出幾組

收集目標,只要於限時內成功收集指定組合,

即可獲豐富樂點!

內容介紹:

每月更新後,nakuz會提出幾組收集組合,例

如當月新蛋機全員﹑官方活動集合機體賞組合﹑

或當月新出機體等。只要成功收集指定組合,

可獲巨額樂點!

位置:

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4396867&extra=page%3D1

-----------------------------------------

按照慣例......

~~/\-------/\~~
   /   |      |    \
  \>   \/\/   < /  一  有任何問題/建議都可以提出,如果覺得活動唔錯請比個十卜!>w0/

||||||||||||
一|               |一
    -----------
      /       \
(這是貓)
回復

列入考慮之建議

活動1.

活動2.

我覺得可以參考LIVE PLAYER
招5-6個人專係去挑下機咁樣
或者直接同LIVE PLAYER打
起碼參與度會高小小
再者LIVE PLAYER差唔多日日都玩1粒鐘左右
中間加插一兩場挑機都可以比大家食下花生睇下
再唔係約個時間,同是但一位版主打一場,都可以當係勝場
咁樣搞會好過會員自組
一黎LIVE PLAYER有D代表性
二黎都唔會出現開POST無人挑既結果
無名小卒=] 發表於 13-11-2012 21:38

活動3.
可以1-2部機,獎20樂點左右會比較貼合大眾玩家
你有能力有錢有機庫,話知你儲齊幾十個組合
但係有D玩家,可能係學生哥 佢地資金有限,機庫空位有限
你叫佢一次分6個空位黎儲機,係有D難度
與其儲齊1套比100樂點
不如1部比10樂點
大家都有得開心下係咪先?

例如你今次12號蛋機
不如有A機,30樂點 B機 20樂點 C機一部10樂點
係唔係會好點? 儲齊一套就100
當然可以再搞搞,或者C機5樂點都得
起碼大家有得玩,真係一個唔好彩,我得番5個空位,咁點算,唔通先抽12,跟住剷晒佢再換68號蛋機咩
無名小卒=] 發表於 13-11-2012 21:38
回復 支持 反對

留位及頂帖
回復 支持 反對

SD王者-挑戰活動

安已不
回復 支持 反對

gd >.<
support >.<
回復 支持 反對

有D想玩但係唔想比人屈機haha
回復 支持 反對

如果係問GUNDAM AGE既話我都應該識識地
回復 支持 反對

想問有冇得做地雷神手?
回復 支持 反對

想問有冇得做地雷神手?
c30033124 發表於 13-11-2012 19:14

你想點定都可以,只要可以以實力令人屈服>w0/
回復 支持 反對

如果唔係即時答咪可以上網揾料?!
回復 支持 反對