打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 「出前 de saucer」& Bistro Saucer(壇友影之輪舞曲有更詳細版)

未知可否解釋一下幅圖帶出左咩訊息...拎的AF的質素提高左?
回復 支持 反對

似乎食家的固有口味都係要靠我地玩家的記憶同經驗的累積先可以得知(下面的資料我直接找wiki同翻譯吧,但有圖容易d明)

依家解緊NIGHT FLIGHT,客人係六角頭,根據WIKI,六角頭戴帽的容人最喜愛食

カルボナーラ (卡邦尼亞意粉[即係類似芝士火腿/煙肉意粉])仲有呢個

真鯛のポワレ(煎魚塊)[總之食材肯定有魚...好似仲有芝士]

其次係

サーモンマリネ(醃三文魚)(三文魚呢個金毛仔都鍾意食)

仲有一個
にぎり寿司(壽司拼盤,呢個好易認)

(其實bistro saucer見到的呢兩項料理同上面兩張圖都好似....)
===============================

魚頭男最喜愛食

ボンゴレロッソ(即蜆肉意粉[spicy?])

食材起碼一定有貝類

五角頭有辮女都鍾意呢個料理
===============================

蘿蔔頭男喜歡食ナスの浅漬け,即係醃茄子(茄子係紫色的瓜類)

(幅圖係成條茄子被切成一塊塊好細塊,多少可以想像得到,總之記住紫色的料理)

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 感...你也未至於用到三次元圖片吧 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

今日又去打下....結果出前 de saucer又多左d野

即係右下那個「下次play的時候獲得的AF」
回復 支持 反對

補充一點的是,

出前 de saucer的前進方式有三種

第一種係徒步,第二種係踏單車,第三種係坐火箭

似乎每行1000km就會增加一次「出前回數」

-------------------------------------

冇記錯雙皿係117tune就解禁到

為何會有這麼大的落差呢?

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 感謝補充

查看全部評分

回復 支持 反對