打印 上一主題 下一主題
收起左側

phy..about moment..

做咩溫out c 野呀熙= ="

moment 係 F┴d  (d 係 distance between 施力點 & 軸心)
(b)個d長d,F┴都大d (用(b)的F 同 (a) 的 F cos theta 比)
所以係(b)大d

回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 15-4-2008 17:50 發表

連out-c ge都識簡直就是神[[tk_02]]

我要自己上一上西樓了...
皆因我十分無言...[[onion_44]] [[onion_43]]
[無言獨上西樓...]

評分

參與人數 1樂點 -1 收起 理由
adamsteve -1 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

[quote]原帖由 芒果熙∼* 於 16-4-2008 08:22 發表
但係我平時玩果陣...同埋諗果陣..有d諗法係...
如果好似b咁推的話...佢有一個horizontal component
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 16-4-2008 09:52 發表

你人勁做少d都唔洗驚[[tk_02]]

我都想[[onion_50]]

[quote]原帖由 芒果熙∼* 於 16-4-2008 10:12 發表
唔係喎@@"...
但係我"打橫"地放左一支belantoin燙傷靈
回復 支持 反對

原帖由 芒果熙∼* 於 16-4-2008 17:35 發表

唔係喎...我做到真係a易d喎...
b果個正係整到佢係咁向前郁...
唔通係張電腦台滑得濟?...
p.s....係做果陣係用手指夾起佢..定係一隻手指推!?(我用一隻手指推........)

用拉的...
用推的話個力好難施o岩方向(盒同手指之間的friction唔夠)
回復 支持 反對