查看: 5535|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

08 pure 戰後討論

今次都考得唔錯....
part B 第9題同某一年的題目好似... 基本上KOed...
paper II 都ok

唔知大家覺得Pure A,C,E 要的分數係咩?
回Isp , bearwing 好似係中六考pure =v=...
回復 支持 反對

原帖由 bearwing 於 8-4-2008 13:50 發表
人少少真係慘淡...

仲有d 野要留意 我頭先搭車時醒起
個curve sketching x=3 果點slope 係0....我只係求其畫左inflexion 就算
無整到條線係果點係打平
應該又無多分

我估起碼170 先有A啦
唯有下年再考過啦 ...

果點係停左, 之段再升...

我覺得81-82左有就有A, C 都係6x 分左右...
其實有幾條好似係pp都"抄"番來番考
回復 支持 反對

原帖由 bearwing 於 8-4-2008 14:38 發表
我都係聽我同學講先知paperI 11 題c) part 係翻炒
唉, Matrix b iii) 又無做, 好似好多人都識做果題
希望81,82 有A la... 我唔想下年再考過啦
考1科AL 都咁鬼辛苦 仲要我係之前完全唔洗擔心CLC 同UE 咁去考都死死 ...

我覺得你都唔洗gum擔心啦
看網上reply, 真係做到8x 都唔係多...
pure又係拉curve, 而且比bio多人A ...
你讀一年都考得好過= = 真係自慚

係, 翻炒, paper II 條xsin^n x都係...
回復 支持 反對

我反而衰係time management 到=.= 兩份都係做第4題中間就時間夠...
pastpaper 我無時間做, 只可以做書d 題目...

不過pure 唔係我杯茶, 我考ne 份卷算對得住自己啦

chem同phy 先係攻擊的時候
回復 支持 反對

原帖由 [S]lsp 於 9-4-2008 08:26 發表
phy chem 中間只有一日...
是在宣告我 (們)臨急抱佛腳的人的死訊ar...

尤幸 Phy 在mock 前已溫夠了, 全力攻chem, C 就夠入U 有餘了... (phy 不失手的話...)

我成個A-level 生存就係為左Chem -.-

Phy我都溫左唔少, 但係個老野ar Sir 出左好多out-c 野(wavelength of electron, relative velocity,rotational motion=.=")
準備會番學校溫
回復 支持 反對

我大學想讀chem ma....
我都好難謂咩心得=.= 看多d, 識多d.. Chem愈來愈生活化.. 好難看書就夠...
我都幾鐘意chem... 所以盡量ne 10日變成個垃圾筒, 乜野chem 都食哂+消化先
[[bao_50]]

我CE Chem 係我唯一一科A =.= 想A-level 考好d ~~
回復 支持 反對

原帖由 ┤°chung↗ 於 9-4-2008 14:36 發表
時間反而幾夠
paper2 8個字做完short q,,之後慢慢磨long q..

chem 好多野食= =你地點變大個垃圾筒?
好快記完又唔記得= =

有興趣去記真係唔太難...
回復 支持 反對