收起左側

拳術討論區

原帖由 patrickewing 於 2007-2-23 09:55 發表
我諗諗下,都係轉玩冇力一擊拳好d
因為我都唔想次次俾人兩三下ko(特別係刀,槍手!)
我自問自己都好有耐性,我亦都知道明智傑兄都係同樣既玩法!
明智傑兄,敢問幾樣野:
1,拳要追一擊,咁護手應該要點呢?追法抗?一 ...

丸仔,原全明白你的苦況,不要放棄拳手一職。
話5定果個人,真的騙你是34Lv刀手 or 用了什麼可用高LV裝備的符呢??(用了勁護手??)

解答:
1) 一擊,在這一刻還是一個迷??
不過本人已經安排好了 39lv 護手(54擊) / 29+4 拳武(50擊) / 33+4 拳武(41擊),
將會在本人到 39Lv 時,實驗一下!!

* 大家可試想想,一個全力的刀手,一擊數值會有幾多??
假如對上一個同Lv的內拳手(被動拳到20左右)大約攻得300幾攻的話,
一擊可能比刀手高少少的情況會點樣呢??大家試想想先.........遲D到了39Lv再提供相關資料。:lol

護手不用安排,強抗性的?切記!

2) 本人升LV,有好多方法,用外拳+破魂。
用內功,水123 and 火23。
用暗器,七月+火3,最近新增一招天羅地網,用白馬引怪。

3) 你是外拳帶力的,故此防禦一定低,只有靠 頭的防禦和被動彌補,
還有苦練懾心吧!無少人練的懾心,加油!
就算痛的話,也可用吐納去頂。
** 你升了防同體被動,這個方向也沒錯的,因為你是偏力的拳手。
** PK 方面呢??好在乎你的思想,我有時不用懾心,一開波就用野球OR少林暈他,
假如萬一暈5到,就要馬上用懾心,後加吐,再暈過。
所以話,拳手好玩好多,5同刀手,只是靠一刀半刀。

4) 介子用攻火2個吧,頸鍵用水攻吧! <--- 這個是指打怪用。
我有水攻頸鍵有興趣嗎??嘻嘻!因為我快上38lv了換頸鍵。
** 如同人pk的話,用水攻2大隻吧!
.....ps:你要安排用 抗火(抗火的要較高) and 金的 eq,被動加 水 and 金,可以了。

5) 鞋方面,本人有 力鞋(22) / 敏鞋(22) / 體鞋(18) <---這個激死我,強了好鬼多次!還是上5到22UP。
一般,當我玩外拳時,我會用 力鞋。PK都得!
玩暗器時,我會用 敏鞋。PK一般般,因為我暗武用緊29+4強30幾攻暗。
幫戰 OR 對火法C,就用 體鞋,頂得耐D。

做下廣告先: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2780683&extra=page%3D1

重點提示,你不如現在開始用 LV UP的 6 點配去 體同心處吧!
這樣會有明顯的功用。

本人,也會在40/41開始想略帶一點力,詳細情況,要上到39LV看下一擊的威力再作安排。
到時一定和你們分享的。

回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-2-23 13:37 發表

嘩!!明智傑兄真係練技王呀= ="我靜係升3招拳技以經想死= ="連吐納同懾心都唔想升= ="你仲要升埋火,水內攻同暗器= ="
佩服~~

拳皇.阿權,

加油吧!努力吧!
我是為了彌補拳手的不足之處,想辦法加強自己能力姐。

其實我還有一招刀技的!
好少練,用來型下........得6層(旋風斬),不過............
當上了40lv後可能會放棄這一招,因為我的武功格已滿了。
雲起又唔開放多一行,我見過韓國方便的也有25格練武.......
我地得果20格,無奈中..........

補充:我也是一個 doctor 可幫人補血的,收費特平......嘻嘻!:lol
回復 支持 反對

原帖由 ★死........ 於 2007-2-24 09:56 發表
好野∼∼!!
少林快12層了
大家覺得係邊打真會易出d呢?

嘩!好勁呀你,快過我添! GooD!
我都係得 11層 70%...................................

出真無話有什麼地方的,但好似有條方式,會易出真,
你找找以往的post吧!

有關方式,已經修改了。
大家還是努力,不停出招等真吧!

[ 本帖最後由  於 2007-2-26 10:31 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-2-24 17:36 發表

墨香真係有個咁既程式定係d人亂up嫁= ="咁怪既= =
我少林先得7層= =.升升下野球.如封走去升少林= =發覺如封升黎都冇乜用= =pk用野球彈開人之後又會打空氣同埋難升..所以我依家都改升少林.升到覺得難升先 ...

嘻嘻!5知是不是亂up的,但有人證實左了。
WORK 5 WORK 好難講的。
回復 支持 反對

回復 #86 0粉刷 的帖子

嗯! 全力拳,好高攻。

ANYWAY,各有各玩法,最近要玩得開心就可以了。
回復 支持 反對

原帖由 youlovesogood 於 2007-2-26 18:24 發表

我想問你係咪水拳法=,=
水拳法超勁=.= d人水抗低 又可以暈人d人吐唔到==
唔知水拳法同拳邊個勁d呢==

hello! ..... youlovesgood 你好!

你又知我是 水拳法 ??  .... ha ha,連我自己都唔知自己係D乜!!

如果,大家同 LV 的話,應該還是水拳法好少少。

原因是,一開始就用冰3定身,之後對方想暈你都比較難D。
除非對方識走位啦!咁就會 5/5 波了!

至於,大家也是用(真技-野球or少林)拳比武時,好在乎大家的懾心/破魂層數 和
當時的運氣(暈率)高低。

一個血多,一個高攻,全部也是計算出來的。
所以,拳手是好好玩的一職!

支持 5 招 拳手!
回復 支持 反對

原帖由 將軍抽居 於 2007-3-10 09:44 發表
如封琴日12層左lu..但到依加都未真
希望今日出真啦

你地都升得好快哦!
自問就無你地咁快了,都唔知點解我咁慢??

本人目標40LV前5招拳真,最新進度資料:
野球 ---> 完
少林 ---> 11層 85%
如封 ---> 11層 58%
分根 ---> 11層 35%
摧心 ---> 8 層 ??% .... 停左!等少林完左,就練這招。

PS: 有少少覺得 "高級自在符" 無乜功用,用左都唔覺得快D...
當然我是加埋 5小時 and 1小時一起用啦!一D都FEEL 唔到................無言中!
回復 支持 反對

原帖由 isaac362003 於 2007-3-12 17:16 發表
Please help

If I  :   5 力 1 體 , (20 lv) ......(邊壓邊升)  107力  31 體
被動技:
7 防禦, 7拳技, 5血 ,5 MP, 6 坐
野球5層, 如封4層
13lv 頭 (+40) ,16  lv 衫 +1,鞋 16 lv +1, 15lv 護手 (+45)  ...

HELLO.....ISAAC362003,

你好!
簡單D來講,你這樣的配點是無錯的,選擇你心裡的想法去配去玩吧!

邊壓邊升的方向,正確。

被動技能,覺得少左D,我有一幫友被動技也到17-18層(暗/火)。
所以如果要批評缺點的話,只是說你被動技太低。

低LV不是壓等型的話,我覺得原全不用穿上靚衫/頭/鞋,
只顧武器/護手,就可以了。

你現在的攻擊力,相等於在下。  ... 真的醜死人。

~ 完 ~

PS: 本人目標40LV前5招拳真,最新進度資料:
野球 ---> 完
少林 ---> 12層 等......待.......真.....技........中。
如封 ---> 11層 68%
分根 ---> 11層 40%
摧心 ---> 8 層 ??% ....拳手中最難練的一招,但相常是最高攻的。
回復 支持 反對

原帖由 oxxo 於 2007-3-15 13:18 發表
呀明志哥 話學佐野球 分根 如刲先,.,高lv先學埋果2招..做5真拳手媽@@睇埋第10 睇下我個人o唔ok定廢 thxq

HELLO.... oxxo,

你好!首先你可能會面對,此板主的扣分,
因為你連續POST了4-5個關於你本身的問題??
為何你不善用編輯功能呢??

回答你有關問題:

1) 壓等,並不表示你要在25LV 死去 10 LV,因為完全沒意思的。

2) 多謝你參照這個方法去配點,3力2體1心。
但你選好了你日後的路的方向了嗎??

3) 照計攻:169~179 / 血有:764 / 防:124加金鐘:161 / 魔:512 / 護:1089
...應該是正常的呱!

4) 被動技: 血6 魔6 防6 護4 打坐4 拳8
...點解會咁低的呢??我幫內有個 18LV的人,玩了不久大約一個月吧,都已經有 暗/火 18-9層了。
請加以努力吧!如用這3/2/1方法配點上的話。
請改為這方法去吧 ---> "拳技" 全力谷拳術,拉高番多D攻。
其餘的 UP TO 12層,就停一停吧!到了32LV後再安排過吧??

其餘的血/護/內...靠EQ來彌補一下,打坐方面,有錢就爆水練吧!無錢只有靠慢慢打坐回血/內吧。

5) 拳技招: 野球6 / 如刲5 / 分根5 / 金鐘6
...正常偏低,請加以努力,但點解唔見你學吐納的呢??奇怪??

6) 拳的暈人技,並不是依靠攻擊力之數字,而是本身野球/少林的層數 和 隨機機率 AND 對方LV層次。

7) 衫係護體常服加3 / shoes係10lv加4 / 武器係拳9lv加1 / 頭:通神11頭加4 / 加21lv手冇強
...衫,在壓等期間內,不用太在乎衫的血量,因為我常常叫人練吐啦!
...鞋,我覺得要追強"力"去幫忙你的清怪。
...拳武,你25LV,應該找一個已經好平的25+4來練下,強不強"攻"在乎你的安排了。
...頭,如同衫一樣解釋。
...護手,如同拳武一樣解釋。

8) 我的POST只是,提供一下讓大家拳手們一個參考意見,實際上好在乎你的玩法和心態。
我也曾說過一句 --------> 無一本天書讀到老的,要自己行量比重。

9) 你個人係唔廢的,只要加陪努力,就必定有好成績了。

PS: .....請問你是玩那一個伺服的呢??叫什麼名呀??

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
↖幻滅♂ray + 10 詳細解答

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 oxxo 於 2007-3-15 13:18 發表
呀明志哥 話學佐野球 分根 如刲先,.,高lv先學埋果2招..做5真拳手媽@@睇埋第10 睇下我個人o唔ok定廢 thxq

HELLO.... oxxo,

玩王道既我@@, ----> 王道好玩呀,不錯又多人,我都有個人物在內面,是心拳。^^

我依係要加力加去幾時呀? ----> 力,是每升一級也要加的。

係咪我用9lv拳武先咁低攻呢..我之後用21lv拳武有 1xx~208 ----> 當然啦!拳武高級D,攻都多D啦!

我都想搵25lv+4拳武 ----> 難道,王道已經全部高等級D的,無人有25+4低武嗎??厲害!

我冇學吐納..因為我唔知要學..同埋我唔係幾想學thx q ----> 唔學係唔得嫁,這樣真係會好廢的。切記切記!

[ 本帖最後由  於 2007-3-15 15:26 編輯 ]
回復 支持 反對