打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創] 【淺談】 巨商八隻二轉

小許:
第一個印象係用以秒王一流。
不過,許多人以小許為第一隻二轉。這個偶十分不解。小許沒帶兵升的能力,沒清怪的能力,沒打暴走的能力。純粹只用以打王的二轉,以之作為第一隻二轉,實在有點不智,何況,係頭果幾十lv,秒王的能力不是十分明顯 ( 閣下天生異能,技術一流,控兵如神的情況下例外 )。低血、少力,根本就無以作為.....
作為點綴式的秒王工具,極好。
不過以之作第一隻二轉,則免。
當然,技術過人的玩家例外。

回紅字,我唔認同

許伯係最易升既2轉~
許伯係最低lv可以打到怪既2轉
更加係一隻唔洗點力可以打到怪既2轉
跟本去到40lv已經可以秒象,許伯易用過昌咁多,完全係新手最易用既野啦
花花,賽賽,去到80lv跟本都仲到12野先殺象
伯伯40lv,打10隻象都係10野渣ma,仲可以點埋血幫手頂怪tim啦
到左高血,打冥使都唔係問題,你叫點到400力無令eq既花花同賽賽去打冥使,無可能吧

仲有佢唔一定係秒王既,係昌打唔到既時間,佢非常好用
當你隻伯伯頂緊怪,岩岩昌用晒魔,又唔想補既時候,我更加覺得伯伯好用
岩場我用許伯打7隻冥使一定快過岩昌既場,好似12 3秒到,昌都要成17 8秒~
許伯都係清到怪,不過只係無昌,花花同賽咁方便,所以佢升lv都係難d傢啦bao_24

不過你地話佢廢,唔方便,我都無計bao_27

Originally posted by 籐原佐為 at 2006-4-14 12:29:

水平的威力最大。。
剛好,偶朋友的小昌就是 400 力。
分別嘛。應該這樣說。
同樣都要3 下殺欠,分別就在於第二下時。
350 力的,第二下時剩較多的血,勉強可以在第三下殺象。
400 力的,第二下時達到 ...

350力同400力攻擊力差10幾,我個人覺得分別不大,睇你點車,同車唔車得中佢
係數據上,昌既攻擊力到左400,已經可以2下殺象,只係睇你搵唔搵岩位黎打中隻象

[ Last edited by Boaz on 2006-4-15 at 12:36 AM ]

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =巨商 官方認可= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
回復 支持 反對

你可以以小許升兵嗎? 佢打到怪就升到兵,只係帶唔到帥
清怪的效率有小臣麼? 小臣清到幾多怪?臣打咁小位,清到怪ma?仲有許伯都唔係用黎清怪
用小許自己一個清暴走嗎? 打暴走,打得快既得昌同花

仲有400力,係無得好講,你70lv400力同149lv400力,差好遠啵
係講攻擊力岩d
仲有我300力己經400攻了=.=仲有+60攻tim

仲有許伯唔做第1隻,做2隻,做第3 4 5隻?
許伯係有佢既用途~bao_40
許伯係可以令你一試係冥界秒怪既快感既帥
你就算搵40lv昌,都你做唔到
而且可以帶2轉升既,我諗得賽賽子,花花低力跟本帶唔到,要升隻99lv既臣黎帶?
咁係咪要個個都要升隻賽賽先? bao_29
咁第1隻做咩好呀

[ Last edited by Boaz on 2006-4-15 at 12:27 PM ]

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =巨商 官方認可= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 籐原佐為 at 2006-4-15 13:04:

有關小許效率的問題不妨交流一下。
你用小許多少時間打三隊冥象?不多,就三隊。
小許連可不可以都是一個大問題。
偶的小臣,不快,最少也要 一分鍾,最多也不過分半鍾。
或是數mp會比較好?
以十隻冥象算 ...

我都話左許伯清唔到怪囉=.=(em71)
仲講效率的問題
臣係清怪帥,只係范圍唔大姐
仲有花花帶昌,我想問一句
你朋友既花幾多lv?
花花帶帥打咩升?

回復 支持 反對

Originally posted by 籐原佐為 at 2006-4-15 16:25:

既然你自己都認為小許清唔到怪,
咁你之前的一大堆話言,是想證明甚麼?

花花帶帥,打冥象。

[ Last edited by 籐原佐為 on 2006-4-15 at 04:29 PM ]

係佢唔可以好方使地清怪,你睇下我講咩先啦
我係有前有後傢啵
花花帶帥打冥象bao_44
你隻花幾多力,幾多血呀?

回復 支持 反對

Originally posted by Minglun at 2006-4-16 11:58:

149lv全力花2,可以極速殺象,我本人未用過,我都係聽朋友講
帶帥升亦絕對冇問題,眾所周知,帶帥升lv,賽/花係最佳既選擇
想知多d花2既威力,可以係game度密 食品宣言/無敵小添添

如果你問我點解要賽唔要花,我知 ...

你唔好係到晒命啦
149全力花殺象4~5野渣ma
我都知啦~唔好以為我無fd先得傢bao_27
依家講緊岩岩轉呀~
花花同賽賽都唔同
一隻平均咁多,一隻秒怪型

Originally posted by 籐原佐為 at 2006-4-16 12:03:

有前有後=.=?
你唔用小許睇下打唔打到!?
有前有後都可以封到冰嫁,當然,識唔識都係一個問題。
小花幾力幾血都好,有冰牆,幾多隻象都打到。

你中文差,我唔怪你bao_08
1lv神裝最小都要爆成30招呀bao_22

[ Last edited by Boaz on 2006-4-16 at 09:32 PM ]

回復 支持 反對