樂古Nakuz

標題: 輕鬆題外話:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎?? [打印本頁]

作者: 小幻仔    時間: 12-8-2010 14:46
標題: 輕鬆題外話:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎??
如題:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎??

那你又會喜歡那種武器會被列入名單中呢??

有意見可及表啊~
作者: ericcheungxx    時間: 12-8-2010 15:51
拳.掌,腿
作者: ~呀杰    時間: 12-8-2010 20:14
應該唔會啦,以佢地既作風,話講出18隻就18隻 可能遲d出赤壁2掛
作者: Quentin~    時間: 12-8-2010 22:33
我覺得,新三國已經係開發商心目中的「赤壁2」
其實與其開新武,不如平衡下而家18兵器
話就話18兵種,但有人玩的唔知有冇10種...
作者: johnnyboy710    時間: 13-8-2010 03:10
火鎗,哈哈~`(講下笑)
作者: ericcheungxx    時間: 13-8-2010 10:41

- -十八兵種真的是不平衡嗎=3=我想只是因為戟盾鉞等兵種容易上手,加上天生攻擊力強,導致他們多人玩吧,但事實上我認為玩得好的槍斧不會比他們差呀......相對起點不一定能踏入一個相對终點= =這完全是兩回事......可以有多少人能堅持玩槍??有多少人玩槍玩得好呢??據我所知的是沒有=3=這便導致一個人們認為18兵種不平衡的感覺,從來沒人去嘗試,怎麼會知道是不平衡呢??
作者: tonycheung20    時間: 13-8-2010 14:27
- -十八兵種真的是不平衡嗎=3=我想只是因為戟盾鉞等兵種容易上手,加上天生攻擊力強,刀導致他們多人玩吧,但 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 10:41

我由1lv到現在80lv也是玩槍的廢紫人= =.
感覺上pk打戟只要用疾風避開其連舞..就會佔優

但對着鉞(亂沖 吸體斗血) 鉤(ヌ流血又暈走暈) 真係完全....
作者: 小幻仔    時間: 13-8-2010 16:51
拳.掌,腿
ericcheungxx 發表於 12-8-2010 15:51

嗯~都不錯的 , 都是內勁型傷害。如果有的話~相信一定會受歡迎看。這又不會局限某些兵種....
作者: 小幻仔    時間: 13-8-2010 16:53
應該唔會啦,以佢地既作風,話講出18隻就18隻 可能遲d出赤壁2掛
~呀杰 發表於 12-8-2010 20:14

如果要說兵器的話 , 何止18種?
作者: 小幻仔    時間: 13-8-2010 16:57
我覺得,新三國已經係開發商心目中的「赤壁2」
其實與其開新武,不如平衡下而家18兵器
話就話18兵種,但有 ...
Quentin~ 發表於 12-8-2010 22:33

玩那種武器都是玩家的喜好 , 所以有部份武器被受冷落........那把武器強 , 大家就轉玩那。都是大勢所趨....
作者: ~呀杰    時間: 13-8-2010 17:28
- -十八兵種真的是不平衡嗎=3=我想只是因為戟盾鉞等兵種容易上手,加上天生攻擊力強,刀導致他們多人玩吧,但 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 10:41

新兵種當然容易上手而且攻擊力強,但舊兵種真係弱得可憐。e家你搵個人拎劍度同個拎盾既人打。秘文一樣,技術一樣,可能都係新兵種嬴。而且劍e d兵種一開始都少人用因為真係太弱。打副本又做唔到打手,定位係一樣問題。國戰個個騎戰。劍e個輕甲好難生存。最後都係個個平衡問題
作者: ericcheungxx    時間: 13-8-2010 18:05
新兵種當然容易上手而且攻擊力強,但舊兵種真係弱得可憐。e家你搵個人拎劍度同個拎盾既人打。秘文一樣,技 ...
~呀杰 發表於 13-8-2010 17:28

其實劍同裝既話單挑唔會差得過盾,你應該無瞭解過劍既技能,所以先會咁講姐~.~可惜劍係輕甲,如果劍係重甲既話我諗都會普及既......而且我相信不可能有不平衡的出現,否則遊戲設計師都應該全體去樓頂表演拔刀術直至全體歸鞘失敗為止(唔知有無人明)......秘文一樣,技術一樣,我唔相信有任何一種兵種可以同爪媲美,因為爪有一個優勢--起手,雖然只有一個,把握到一定會嬴到。。。。。。咁我覺得如果做到極限操作,槍應該唔比戟遜色,只係宜加無人做到而已。。。。。。果時龍沙加都玩得唔錯,但仲未稱得上極限操左。。。。。。有幾多個盾可以話係平裝狀態下嬴到佢呢。。。。。。國戰呢樣野真係唔平衡。。。。。。。我覺得國戰已經墮落了,其實我心目中既國戰應該係玩戰略(如兵種配合),再加上人既裝備技術,而唔係好似宜加咁硬拼,所以我放棄赤壁了。。。。。。而已我覺得國戰,作戰既唔應該只係玩家,而係NPC配合玩家,咁先係一埸好玩既戰爭。。。。。。真可惜

TO小幻仔,你連post了,小心比人扣分
作者: ~呀杰    時間: 13-8-2010 19:09
其實劍同裝既話單挑唔會差得過盾,你應該無瞭解過劍既技能,所以先會咁講姐~.~可惜劍係輕甲,如果劍係重甲既 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 18:05

如果盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。係我未走之前,我一路玩爪。爪起手係有用,但係1on1入面人地一格檔你有能力破到敵人咩 人地一開始格檔,你唔暈得之後假設你出黎同佢打但係你暈個招要等,人地再格檔你就無後路。第一手沙加個時都好似未出盾,你唔可能將2個時代既野擺埋一齊。因為無人知第一手沙加會唔會輸係之後出既盾入面。戟更加唔知,因為沙加好似好少同人打,而且80左之後都無咩見到佢
作者: ericcheungxx    時間: 13-8-2010 19:41

= =你識唔識玩爪架大佬......爪有招野......叫做雙刺......可以破擋......你以為爪只有對手無擋先有優勢嗎?????係咁既話我唔會話爪係單挑最強既兵種囉......仲話自己未走之前一直玩爪,可悲...可歎... and之後沙加有上過黎......你唔留意,唔知姐......盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。??簡直笑話,你知唔知劍招破擋同暈一樣樣,盾一直擋.....下埸只得一個,就係比劍殺......我可以講你一定無玩過劍.......如果有玩過就一定會明白識玩既劍同識玩既盾打,結果得一個,劍嬴硬......唉......唔怪得劍同爪變左做冷門...
作者: 韓少    時間: 14-8-2010 01:32
如果盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。係我未走之前,我一路玩爪。爪起手係有用,但係1on1入面人地一格 ...
~呀杰 發表於 13-8-2010 19:09

沙加少同人打 ??
係我記憶入面 印象最深刻就係 沙加 vs 霸刀, 沙加 vs 紫風 ..
同埋我次次打親交都差唔多見到佢 =0=
第1手果個係打交打最多果個黎 ...
作者: 韓少    時間: 14-8-2010 01:34
我覺得槍好好架 ~
因為支槍好靚 XD
作者: 赤壁放棄者    時間: 14-8-2010 09:57
史上最強武器 <<摺凳>>
作者: ericcheungxx    時間: 14-8-2010 13:04
劍:雙手劍,單手劍
槍:單手槍,雙手槍
刀:斬刀,刺刀= =(刺刀能否算是刀)
作者: tonycheung20    時間: 15-8-2010 08:58
標題:
= =你識唔識玩爪架大佬......爪有招野......叫做雙刺......可以破擋......你以為爪只有對手無擋先有優勢嗎? ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 19:41

盾有1招叫反擊點數 比盾暈到1下已經可以扭轉形勢 差唔多暈8秒。。8秒足以做巨大傷害  8秒後可能又中招(盾的暈技泠卻係8秒) 咁真係死得  
    再唔係開20秒防暈+回天盾,睇下係邊個要逃走。。

相同技術相同裝備下,劍一般係唔會夠盾打

論暈人:盾無疑優勝
論防禦:重甲+血厚+比人打1下回80血+回天盾+裂云擊吸防吸暴!
論防暈:臨危+突破  60秒內最多有23秒無視暈技!
論攻擊:劍雖則較高,但盾10反擊下 盾砸400%傷害也不遜+裂云擊同時降低敵防禦吸增加己方暴擊!
作者: Quentin~    時間: 15-8-2010 11:25
如果點滿臨危的力專精,最多可以防暈30秒...
作者: tonycheung20    時間: 15-8-2010 16:13
Quentin~ 發表於 15-8-2010 11:25

30秒= =
都仲未計格檔
論防暈 盾可以算no.1
作者: ericcheungxx    時間: 15-8-2010 17:14
    盾有1招叫反擊點數 比盾暈到1下已經可以扭轉形勢 差唔多暈8秒。。8秒足以做巨大傷害  8秒後可能又中招(盾的暈技泠卻係8秒) 咁真係死得  
    再唔係開20秒防暈+回天盾,睇下係邊個要逃走。。

相同技術相同裝備下,劍一般係唔會夠盾打

論暈人:盾無疑優勝
論防禦:重甲+血厚+比人打1下回80血+回天盾+裂云擊吸防吸暴!
論防暈:臨危+突破  60秒內最多有23秒無視暈技!
論攻擊:劍雖則較高,但盾10反擊下 盾砸400%傷害也不遜+裂云擊同時降低敵防禦吸增加己方暴擊!
tonycheung20 發表於 15-8-2010 08:58

唉,唔該真係研究下其他兵種先啦,盾招暈明顯到你呀,有無會擋唔到,我唔信,仲有,盾輸出技真係好明顯好明顯,話係瞬發但有0.幾秒時間,邊似爪招暈技咁,閃避可以掩飾0.幾秒既時間,近真正瞬發,而劍既暈技就同破擋一樣,你一定分唔到lor唔該,呵呵,劍最強輸出技100%暴擊超強,你有無諗過呢一點呢,笑大人把口.論暈人,劍優勝多多聱啦,破擋暈技,爽到振啦,知唔知點解會沒落,因為無人知點玩囉
作者: 諸葛謹    時間: 16-8-2010 22:40

我覺得...5平均係 現實實況@@ 打機真係5好啦//
不過好似  趙雲拎槍咁..咁槍係趙雲代表作..應該比較勁
跟返D武將黎改咩武器勁弱係5錯既XD  (但赤壁好似5係)

回返正題

拂尾 尼古用果D  OR  (鞭).or(毛筆)..其實好多...9節鞭咁...咁出名但係都無=-=真咋
火槍  好似太現在咁..哈哈...但開槍一定好型
單手武+單手盾  好多GAME 都有得咁配...攻5高..防5又高..但夠平均~ 正\
掌   一定好正...但可能會用爪好相似
針(暗器)  一定好好玩..種可以玩埋 放毒...3國戰代 都有 陷阱 有毒計 美人計啦xd
作者: Carrera    時間: 18-8-2010 17:44
hi ; ) 大家仲玩緊bor xd
作者: 小幻仔    時間: 21-8-2010 10:48
劍:雙手劍,單手劍
槍:單手槍,雙手槍
刀:斬刀,刺刀= =(刺刀能否算是刀)
ericcheungxx 發表於 14-8-2010 13:04

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
劍方面~双手劍是劉備用的。而匕首(短劍)是剌客專用的...
槍方面~槍大部份都是双手用 , 反而增加矛比較好一點耶~
刀方面~刀的種類太多了<<有玩真3國無双就知道了。甲刀跟斬馬刀(關平用的)都不錯啊~超帥的...
作者: 小幻仔    時間: 21-8-2010 10:50
Quentin~ 發表於 15-8-2010 11:25

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
資質智力好像會附加抗暈耶~不怕賤爪的。
作者: 小幻仔    時間: 21-8-2010 11:07
我覺得...5平均係 現實實況@@ 打機真係5好啦//
不過好似  趙雲拎槍咁..咁槍係趙雲代表作..應該比較勁
跟返D ...
諸葛謹 發表於 16-8-2010 22:40

你說的也合小弟的意~呵呵
你說的應該是佛塵:道人專用的 , 主修是以仙術攻擊型法術。給人一種仙人飄渺的感覺 , 你看看赤壁給杖=仙術。杖比較給人一種高深莫測的感覺 , 像是巫女用的。跟仙術又不太像耶~
鞭類也不錯啊~揮舞鞭子給人一種潑辣的感覺 , 攻擊範圍又夠廣。在戰場上叱吒風云 , 都是女王系的長鞭....(真3國無双5的貂嬋用多節鞭真噴血耶~)
毛筆那種都算~以點穴方式封鎖對方的心脈 , 使其無法動彈.....
拳跟掌都有人提過啊 , 所以在這裡不提及了
針是暗器的一種。術者們的最愛 , 以高速投出暗器令對方無法招架 , 有些強加毒素效果。
至於你所說的機關 , 其實是另一種武器來的.....(機關術.....嘿嘿)<<奸笑中@@
作者: 小幻仔    時間: 21-8-2010 11:08
hi ; ) 大家仲玩緊bor xd
Carrera 發表於 18-8-2010 17:44

安安~快點回來玩赤壁。大家都歡迎你啊~
作者: 兇手兇猛    時間: 23-8-2010 20:39
新兵種出空手喇A_A
作者: tonycheung20    時間: 24-8-2010 15:55
新兵種出空手喇A_A
兇手兇猛 發表於 23-8-2010 20:39

惡搞xd :
攻強:10%
攻速:0.2秒
攻範:1米
作者: ericcheungxx    時間: 24-8-2010 18:30
白痴= =攻範一定唔會同爪差好多囉大佬,攻速都唔會- -

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2