樂古Nakuz

標題: [轉貼]Blade and soul 最新消息(包最新影片) [打印本頁]

作者: 檸.樂    時間: 29-11-2009 10:21
標題: [轉貼]Blade and soul 最新消息(包最新影片)

韓國 NCsoft 今日正式公開旗下次世代線上角色扮演遊戲《Blade & Soul》G★2009
完整版遊戲影像,玩家將可以一睹由藝術總監金亨泰設計出充滿獨特魅力的角色,與遊戲所要呈全接觸動作武俠戰鬥所展現的魄力與華麗感。

此次 NCsoft 在韓國電玩展 G★2009 中以《Blade & Soul》為主打,打造專屬劇院、以 8 公尺 X 3.9 公尺 16:9 超大螢幕來呈現遊戲目前研發成果影像,結果吸引大量玩家排隊;現場 ShowGirl 也仿照遊戲原畫設定人物裝扮,吸引玩家目光。以下為巴哈姆特 GNN 特派員現場拍攝劇場外觀與 ShowGirl 模樣。不過,ShowGirl 所穿著的 Cosplay 服裝由於被認為在胸部與臀部過於暴露,後來被要求必須離開會場。

為了讓無法到現場一睹遊戲真面目的玩家也能掌握《Blade & Soul》的內容,NCsoft 今日在官網以全球公開的方式,正式曝光了這段長達 11 分鐘的遊戲影片,強調影片百分百完全以遊戲實際畫面製作;玩家可從影片中欣賞到遊戲四大種族 건(乾)/곤(坤)/진(辰)/린(麟)(音譯)的真實面貌,與遊戲職業包括劍士、拳士、氣功士、力士等絢麗招式,加上充滿東方風味的遊戲場景等。

《Blade & Soul》是以東方武俠世界觀為主題、融合韓國「創世歌」中創世神話的題材所打造的線上角色扮演遊戲,研發團隊一大目的是希望能打造線上遊戲戰鬥的新境界,也就是過去線上武俠遊戲多是角色站著、運用效果來表現出所發出的武功,但研發團隊希望做到如同電視遊戲格鬥場面般,把對手抓到空中攻擊,摔下地面後,再跳在對手身上進行一連串攻擊,甚至融合輕功、內功等。

《Blade & Soul》運用 Unreal 3 Engine 開發,結合金亨泰的獨特、美麗原畫設定,使得角色、怪物、場景設計等都別具風格,也備受玩家矚目。遊戲預定 2010 年在韓國展開封閉測試。

影片: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3799863&extra=page%3D1
作者: EY3P    時間: 29-11-2009 10:30
[youtube]ODD790bO2VU[/youtube]
作者: 乂叛小孩    時間: 29-11-2009 12:13
睇落下好好玩 其待
作者: ekikammm    時間: 29-11-2009 13:40
我有Blade and soul 官網
http://bns.plaync.co.kr/[url][/url]
作者: kenkenmy    時間: 29-11-2009 14:09
等左佢成年幾終於布新消息+_+
作者: 再次一遊    時間: 29-11-2009 14:10
佢最近終於有返d聲氣
由佢一開始研發 到發第一次既宣傳片 已經留意緊
作者: kiwis    時間: 29-11-2009 15:03
好令啊...一定好好玩
作者: 小朋友你好    時間: 29-11-2009 16:26
好似話2011先出 之前見到大陸game forum講
作者: zsavbt    時間: 29-11-2009 17:28
[[onion_57]]好令,我好想玩[[onion_54]]不過咁令...我電腦可能玩唔到[[onion_50]]如果玩到,一定用女角[[onion_60]]
作者: 我要咀咀    時間: 29-11-2009 18:10
超級期待, 改定部機玩先0.0
作者: 有可能    時間: 29-11-2009 18:34
睇到我'慶合合'.......11分31秒既片好長......但睇完都唔係好夠喉.........
作者: mui1388ken    時間: 29-11-2009 18:43
打抵aion果隻- -畫面靚過aion都算勁 =
作者: hkj0890    時間: 29-11-2009 20:40
mui1388ken 發表於 29-11-2009 10:43

有好多隻game都打抵左aion
畫面靚過aion既都有幾隻
你話畫面靚過aion先算勁 依句野係唔成立

因為依隻game 本身就係一隻勁野
作者: kenkenmy    時間: 29-11-2009 20:47
有好多隻game都打抵左aion
畫面靚過aion既都有幾隻
你話畫面靚過aion先算勁 依句野係唔成立

因為依隻game 本身就係一隻勁野
hkj0890 發表於 29-11-2009 20:40

呢隻game本身就係我放係第一位既正game~
我自己都會話佢勁過aion~不過...我想知你覺得邊隻仲有勁過aion既畫(無惡意~純粹想玩)
如果係瑪奇英雄傳,c9,龍穴就無野了- -"
作者: 月狼神    時間: 29-11-2009 21:53
好似唔錯咁~唔知我部腦頂唔頂到~"~
作者: 再次一遊    時間: 29-11-2009 23:53
mui1388ken 發表於 29-11-2009 18:43

畫面令唔過aion 先死=="
作者: brian12345    時間: 30-11-2009 02:35
令到爆..如果韓國CB 我一定去試@@ 不過都有排等._.
作者: s1678900    時間: 1-12-2009 14:03
等左呢隻同tera 好耐..快d出
作者: 00517120    時間: 1-12-2009 14:26
打個呀伯打咁多拳 都5死^^
作者: 呀晞..    時間: 2-12-2009 20:00
而家得韓國有好玩既game 香港真係....唉[[onion_59]]
作者: 小雲    時間: 3-12-2009 13:37

到時小雲測試團要再次進攻 XD
已被一開波影片老鼠耳蘿莉強烈萌倒

2009年大作 (計公測左)

我想第1之爭 應該是C9和Aion

2010年大作

我想是瑪英和BS之爭了><
作者: 小朋友你好    時間: 3-12-2009 18:21
到時小雲測試團要再次進攻 XD
已被一開波影片老鼠耳蘿莉強烈萌倒

2009年大作 (計公測左)

我想第1之爭 應該是C9和Aion

2010年大作

我想是瑪英和BS之爭了> ...
風之雲 發表於 3-12-2009 13:37

BS羸吧 睇瑪英的gameplay好似唔夠bs黎
作者: kenkenmy    時間: 3-12-2009 22:55
其實瑪英既可玩性應該係高d(睇片)
而b&s既畫由上年開始一直都係我心1中第一位~~
我比較期待b&s既~~
別忙了仲有ff14+_+
作者: 小雲    時間: 4-12-2009 14:54
其實瑪英既可玩性應該係高d(睇片)
而b&s既畫由上年開始一直都係我心1中第一位~~
我比較期待b&s既~~
別忙了仲有ff14+_+
kenkenmy 發表於 3-12-2009 22:55

C9上年係我期待第1 係因為我鍾意佢既玩法好突出

又最貼近我DREAM OG

雖然重差好遠..但都已經好正

BS同瑪英.資料太少

好難令我期待

而家睇完條片

小雲期待榜第1 是BS
第2是瑪英
T字頭那隻 太像C9玩法..我也許不會玩
作者: 動漫權    時間: 4-12-2009 23:30
[[onion_60]]劍靈簡直係次世代網遊代表作
唔識韓文都打死要玩\口/
作者: 3765411    時間: 9-12-2009 16:13
睇完影片 好鬼想玩 由2009年果時開始等.....等到以家終於有新消息....
不過畫面好似勁得濟 吾知部機頂吾頂到.....
仲有希望代理佢既公司 系出月費制~"~((已對免費game絕望
如果出商城大家想玩可能變成吾想玩-_-''
作者: chen-i誠x    時間: 12-12-2009 12:24
我係facebook到見過
作者: s1678900    時間: 12-12-2009 12:44
but唔知係咪又係要開場副本模式玩...唔可以係野外打怪

係野外打怪就正
作者: 3765411    時間: 15-12-2009 18:01
睇影片我念應該野外吧- -''
作者: Jun Ann    時間: 15-12-2009 18:40
段片好正ww
超級期待隻game
作者: CrAzY大檸樂    時間: 16-12-2009 16:46
BS同瑪英既分別(純粹個人分析):

BS,
職業多...冇男女歧視...人體描繪方面細膩...技能華麗(段片一開始隻鼠耳蘿莉既召喚技)

瑪英,
比BS血腥dd...限定左職業同性別...可以汁起d野打人...k.o方法多(拎起paul樹再兜野打落隻怪個頭到)

ps:
我諗我兩隻都會玩
作者: 888    時間: 17-12-2009 23:50
BS同瑪英 都不失係一隻正game
作者: 3765411    時間: 18-12-2009 00:02
我支持劍靈(bs) 因為職業吾會限死性別 而且畫質細膩d
作者: 888    時間: 18-12-2009 00:07
俾月費玩就好lu
商城既實在係唔太吸引
不過而家月費game已經少到唔少
仲有而家d有質數既game都係韓國出
搞到成日要等
作者: 3765411    時間: 18-12-2009 14:13
樓上 你post呢樣野 系咩意思 灌水[[onion_17]]
作者: dicksonwan03    時間: 21-12-2009 11:33
wA..
呢隻野一出真係要換新機= ="
唔係一定玩唔到= =''
作者: 小朋友你好    時間: 21-12-2009 12:18
wA..
呢隻野一出真係要換新機= ="
唔係一定玩唔到= =''
dicksonwan03 發表於 21-12-2009 11:33

韓版都出年下半年到出
慢慢儲黎都夠嫁la..
作者: wuheison    時間: 21-12-2009 18:29
遲下一定要換新機玩!!!
作者: 小雲    時間: 23-12-2009 21:40
BS要收錢;(
考慮下睇下貴唔貴先玩

瑪英唔洗吧?
作者: tazho123    時間: 25-12-2009 15:13
我覺得b&s同龍穴各有各好
龍穴d怪ai好高
挑戰性大
b&s職業同技能夠創新
武器方面都好特別
雖然同打怪game有d似
但係都好吸引

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2