樂古Nakuz

標題: 2012非世界末日,真正世界末日年份在2019年[轉] [打印本頁]

作者: 醒覺    時間: 12-11-2009 04:41
標題: 2012非世界末日,真正世界末日年份在2019年[轉]
2012非世界末日已係眾所周知, 但大家又知唔知, 古中國文獻已有記載,真正世界末日年份在2019年:

可能會研究出以科學力量來解決的方法,與地球相撞的話,則會造成世界上三分之一的人口被毀滅。
日月推遷似輪轉
嗟予出世更無因
老僧從此休饒舌
後事還須問後人

而新聞亦有提過,2019年,將有小行星撞地球, http://news.bbc.co.uk/chinese/trad/hi/newsid_2140000/newsid_2149300/2149314.stm

世界未日繼1999, 2012之後,再被推後數年,變為2019年. 請大家尊重發言, 睇過唔信就算, 呢度係超自然區!

我睇完真係有d信
因為e家d人又唔節約
不斷浪費資料
地球最終只會滅亡
作者: siu1014    時間: 12-11-2009 20:16
咁快又出新,仲諗住好其代2012,一出左新又唔係好信2012
作者: 醉傻乂偉    時間: 13-11-2009 22:25
2012後  又有2019  又老作
作者: tart    時間: 13-11-2009 22:27
末日如果可以吹出黎,就唔會係末日啦
作者: 乂死神張乂    時間: 14-11-2009 13:26
天主話過
如果有一個人話明天係世界末日個個係人昆人的
作者: 佐野大大    時間: 14-11-2009 19:23
大家不如苦心自問:我地生存係為左等末日嗎?難道我們是為了等待末日而生存嗎?
當然樓主發現到的新日期如果是真的...那麼我們會否是因為人類對地球的破壞而自取滅亡嗎?
作者: siu1014    時間: 14-11-2009 23:57
天主話過
乂死神張乂 發表於 14-11-2009 05:26

咁我話後天=]
作者: 暴走可樂    時間: 15-11-2009 12:47
會唔會2019年之後又推遲- -?
希望會~"~
作者: ken456654    時間: 16-11-2009 21:20
[不斷浪費資料地球最終只會滅亡 ]

滅亡的只會是人類,地球不會陪葬
作者: 他媽的~    時間: 16-12-2009 23:05
如果再唔保護環境
再升多4度
係唔係到死好多人呀
仲等2012同2019咩...
作者: 還是小孩子    時間: 18-12-2009 00:30
世界好大,地球好細,
你話地球玩完我都信,
世界末日就唔信-,-
同埋地球遲早都會完,
我如果可以同地球一齊玩完都唔錯啦,,,
可以睇到前者同後者(有的話)睇唔到既野喎,,
作者: Kwanwingchun    時間: 22-12-2009 18:37
期待世界末日
愈快愈好
唔想做人
快D上天堂享福~
作者: fyw07161    時間: 25-3-2010 17:24
作者: L2-10k    時間: 24-4-2010 10:48
世界末日我覺得系睇e+既人..but大多人都吾識節約能源
作者: 極樂kaka    時間: 8-5-2010 07:30
其實有無都唔知`到2012唔沒日d信教友又唔知點兜到架啦`
作者: neaco    時間: 22-5-2010 00:07
幾年前網上專家已證實 個行星唔會撞地球-_-"
作者: ckyanson    時間: 22-6-2010 19:00
樓主最尾個句
令我覺得末日好假
如果到左2019都唔末日 咁又會唔知去到唔知幾時又講末日

我覺得末日只係呃人 末日推後了2次就係證明
作者: 傻仔業~~    時間: 30-6-2010 16:18
呢d咁既末日推算,真係唔太可信
成日都推遲
成日話幾時末日幾時末日
根本就係某些人想把人帶入恐慌之中
(不過本人相信地球總有玩完既一天)
作者: 星仔bb    時間: 2-7-2010 14:28
2012  2019  跟住2025  再吹再吹?末日未到 就好好地生活啦  點解要為左ed咁煩惱?  末日e日實有既  睇下幾時姐~.~
作者: mid.    時間: 3-7-2010 22:39
如果係因為人類浪費資源發生件咁既事
咁人類只有認命
只係人類自己囉黎
如果係咁,我相信
作者: 影雪1559    時間: 4-7-2010 10:56
其實不未日都好
我地要話好生命
作者: kooa98765432    時間: 4-7-2010 15:22
天主話過
乂死神張乂 發表於 14-11-2009 13:26

天主幾時有講過?
作者: xangaxanga1    時間: 5-7-2010 14:51
我係咪要笑呀?
作者: 061469    時間: 15-8-2010 11:33
= =世界命運在人類手  管他媽的小行星幹嘛
就算真係撞左落黎  地球上既人類依然多得好似d蟻咁
不停生育......直到全地球上都係人類
作者: tank1030    時間: 16-9-2010 00:26
好其代E個 2012~~ 神聖既一刻~~
妖 右要到2019 一陣 到左2018 右話2019唔係
要到幾時呀 咪比希望人 哈XD
作者: 暴走可樂    時間: 16-9-2010 17:53
2012拖到2019
2019拖到202x

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2