樂古Nakuz

標題: RO2真係值得期待? [打印本頁]

作者: Loz    時間: 30-1-2008 17:39
標題: RO2真係值得期待?
我由ro1出之前已經開始留意ro
之後玩左兩三年,到而家都覺得冇乜mmopg可以令我好似玩ro咁投入
到左冇玩ro,之後有ro2出ge傳聞都一直等
但係韓版出左之後,發現好多野都唔同左
基本上成隻game除左極少部份資料外,好多野都唔同曬
加上最近一堆game都有差唔多ge畫面同質素

我諗會期待ro2最主要都係以前有玩ro ge玩家
而重力社會出ro2都係睇準ro個大市場(唔想流失)
所以打住ro2出一隻完全唔同ge game
試想像..入面ge地圖係唔同曬的
只係羅返果個名,連怪連故事都唔同左
咁係咪真係值得玩呢?
作者: [H]kingboy27    時間: 31-1-2008 22:45
故事都唔同?冇可能
如果佢個故事唔同左又點會再係仙境傳說
更家冇可能運用到..一定會比人鬧啦
怪就有部分改左..但我相信經典果d仲係度(如:波利
我都好似你咁..暫時仲未搵到一隻可以令我瘋狂玩o既online game
war3除外..ro的確好好玩..不過果時太多外掛
我依家等ro2 o既原因只有一個..想係果度搵返自己對ro果份熱戀
如果搵唔到都冇計..始終1同2都差好遠
1係2d,2係3d..畫面果d差好遠..職業又唔同哂
期待還可以期待的..你話畫質好果d
咪又係得幾套大作..好似完美,巨錘果d
依家出果d未必全部都係好..甚至有d可以話係差
作者: yy8262510    時間: 11-2-2008 19:29
RO玩了好几年啦!! RO2期待期待啊··[[bao_36]]
作者: yy8262510    時間: 11-2-2008 19:30
郁闷 韩F 现在认证好要打电话 有身份证都不行啦
作者: a22v    時間: 22-2-2008 01:27
等得好苦好...
作者: 5487    時間: 23-2-2008 23:26
只要玩過ro的 應該都會期待 ro2吧^^
希望趕快岀囉
作者: chanchan1303    時間: 28-2-2008 22:21
ro2 問心真係等左好內
不過都值得
比較現在的online game 好過千萬倍
大多數人都希望搵番ro1 個陣組隊去打王
同朋友傾下計個種feel  重力社已經努力緊架啦
大家咪等下lor  都等左咁內  等埋香港學生考埋al ce仲好啦~係咪先
作者: jason173    時間: 13-3-2008 20:21
咩都唔改不如俾返ro1你玩
作者: kazaflei822    時間: 18-3-2008 17:42
ro1真係好正
係我咁多隻game入面玩得最耐兼且最中2既game
所以我對ro2好有信心
希望唔好令大家失望啦
作者: 野狐狸    時間: 22-3-2008 14:47
必定會玩..
鐘意ro的玩家一定會玩ro2
作者: smallc    時間: 11-4-2008 19:27
ro2同ro根本唔同
而且d畫面同番同期遊戲比好似差少少
不過有ro個名都要玩下
作者: 孤獨的人    時間: 25-4-2008 22:14
講真..ro係我唯一一隻可以玩幾年ge online,現家d online我完全係覺得無呢種吸引力lo= =  我想玩番ro2都係想搵番ro那種感覺~韓版我玩左一陣,波利我暫時真係未見到=口=,而且我覺得,風格真係唔同左,可能2D同3D分別,但係無左那種幻想feel,弓手變左槍手,現代化左,最重要槍手唔係用機關槍!!!<<可以無視呢句  之前玩ro,可能那隻細個啦,小4定小3開始玩,覺得好有幻想feel,例如古城,呢個地方係我玩ro那陣好深刻地方= =係那度死過無數次,但係d怪係現實真係好難搵到,ro2 d怪打熱帶魚..沙魚,感覺好現代咁,波利,ro吉祥物(可以咁講吧=口=)ro出板就可以見到的公仔,比人一種可愛感lo..係我心中ro好似一個童話冒險咁,好幻想好特別,一般生活搵唔到,我覺得係呢種feel吸引我玩落去,但係ro2我玩韓版,玩到轉到槍手之後就無興趣玩落去..可能人大左無左咁童真,也有可能無左呢種feel...不過台灣出版那陣我點都會玩下ge...問題係時間長與短ja..
作者: ~亞榮~    時間: 23-5-2008 14:53
RO真係一隻我可以玩足咁耐..
我都算係老玩家..口袋情人已經玩緊..
果陣咩都唔識..打到個波利帽已經好開心./.哈哈
仲記得手動去打怪升LV..好攪笑個感覺
最開心玩RO應該係GVG同PVP..當然仲有打王啦..
如果唔係盜帳大風波..都唔會小左咁多人玩..
到而家已經4.5年..同D FD玩到咩神裝王卡都有..
我係SAKARY..得閒可以黎搵下我~HA

而家D GAME..我只係會玩WARCAR3..因為其他既GAME係就係出得快..
但係隻隻都唔理質素..出黎好似只係為左賺人地錢..
..RO2一定會比而家既GAME好好多..
作者: 無尚榮耀    時間: 3-6-2008 20:50
真係好想玩番ar..幾時有得玩ar??
作者: 武林外傳    時間: 3-6-2008 20:52
我見d畫面好令
真係想玩
作者: mozmoz    時間: 12-6-2008 14:04
試下搵唔搵到ro feel先算
作者: iammomo    時間: 12-6-2008 21:29
好期待 e 隻GAME
作者: 『SIU﹏傑』    時間: 25-6-2008 00:04
好期待ro2出~~~
.....................
作者: yungshupui    時間: 3-7-2008 11:31
ro2一定令人期待
地圖唔同外
中有海低戰鬥唔同左
我會玩反射盾戰士
希望快d出啦
作者: MR.LEUNGWAIYIN    時間: 10-8-2009 17:35
我反而覺得變左3d會冇個種感覺"
佢重新包裝 ro仲好-__-"
作者: paka    時間: 10-8-2009 22:10
ro2 呢隻game可能系吾想流失左ro o既玩家
而ro2 呢隻畫面 同 素質 都同ro吾同
系因為要符合返e家o既0nline game o既環境
e家隻隻game都3D行頭先
所以RO都要隨住時代o既改變

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2