樂古Nakuz

標題: 刀賊完美練法+配點(未玩過or想玩必看) [打印本頁]

作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 02:13
標題: 刀賊完美練法+配點(未玩過or想玩必看)
我係一個玩楓谷兩年既人 亦即係隻game一出我就開始玩 信不信由你...而我重練超過6次 國際版 日版 台版 都玩過晒 次次都係玩刀...
廢話唔多講 要玩刀既話 首先要知到有咩類 同埋咩類型有咩優點同缺點:lol  (我咩類型都玩過晒 )
賊既攻擊主要係睇你既luk 即係幸運(S=Str=力量  D=Dex=敏捷 I=Int=智力 L=Luk=幸運) 升1LV會比5點屬性點你
=================================================================================
質數類型:
(以下的類型 是我以楓之谷 由最多人選的練法到最少排列)
1) DL裝備型 即係敏捷跟裝備 裝備要幾多就加幾多 其餘全部比晒幸
2) AL全幸型(A=all)敏捷加到第1次轉職要求 即係25敏 其餘全比幸
3) STL力敏型 力量同敏捷跟裝備要求 其餘都係比幸  
4) HL高幸型(H=high)敏加到自己所喜歡的數值如80敏(只能穿到40等的裝備) 然後停止不再點 然都是全部點落幸到:lol

Q: 睇完之後 可能會有人問 點解有d話要跟敏同幸 有d又要跟敏同力 到底係點丫@@?
A: 楓之谷入邊唯獨係刀賊有3種武器可選 1. 幸刀 剩係要求你敏捷and幸運既質數(例如:70LV幸刀 要求110敏 190幸)你要達到依個值數
    先可以著到上身 2. 力刀 要求既係力量同幸運(例如:70LV力刀 要求55力 110敏) 達到就可以著到 3. ?刀 乜都冇要求 只要夠LV
    就可以著上身(整出黎基本上係為左全幸型刀賊)但係數量好少 1LV~80LV 先得果幾把 冇乜機會轉到武(遲d會唔會再加新既落
    去?...我唔知>_<")

Q: 咁防具係咪又有分敏同幸裝 敏同幸裝?
A: 好抱歉 不是的...裝備只有d要求敏同幸既防具 同埋 ?防具(又係乜都唔洗理 夠LV就著得)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4種配法 既好處and壞處(我會用數字對應番上邊既配法)

1)為普通既加法 最穩正 一路都有裝著落去 去到依家140LV都可以用到@@防具都係可以著到140LV防禦力ok 同埋一但加親敏 攻擊力會
   較穩定(因為最少攻擊值會一齊上升)
2)爆強既攻擊力 壓倒晒所以練法 因為全點Luk既關係...但係由於敏正係去到25即轉職要求 所以著唔到15LV以上既裝同武 所有武器 只可
   以靠 ?刀 同埋 ?裝(依家最勁既 ?刀 好似係"野外燒考"    ?裝係"桑拿服") 所以防禦係最低 只可以靠3轉既技能"金錢盾"黎到減少傷害...
   但係耗錢量極高 最大既問題係如果官服唔再出高LV既 ?刀 你既攻擊水平就唔會高得去邊 遲d爆強既攻擊可能會比 裝備型超越...
   最後係因為冇加Dex所以攻擊係4個練法之中最唔穩定既...
3)敏捷加到你鐘意你數值 跟住就著住果個LV既裝備 過埋下半世...刀可能會用番 ?刀(同全幸一樣) 攻擊力 高唔過 全幸 防又高唔過力敏型
   兩邊都有d好處...
4)攻擊係最低既一個 但係攻速遠遠超過上邊3個練法 因為力刀既攻速係最快既...但係你跟裝加點 已經比唔少落敏捷到 依家又要加落力到
   可以加落幸運既點數唔多...攻擊就自然.........但又因為有加力量(Str會有防禦加成)防禦算係最高

Q: 邊個最好呀~咁...?
A: 冇話邊個好 邊個唔好...你鐘意邊個就邊個(我全部試過晒):lol
    如果一定要我幫你簡 咁就...第1個(裝備型)前途可觀d... ...未來唔係咪打我
=================================================================================
技能配法:
(以下的類型 是我以楓之谷 由最多人選的練法到最少排列)
技能就簡單得多 剩係得兩種...

1) 雙修刀賊型 一轉先修標技 係二轉先練刀
2) 傳統刀賊型 由一開始就修刀技 一直練上去

技能點數:每升1LV有3點 由初心者轉盜賊送1點>由一轉盜賊轉俠盜送1點>由二轉俠盜轉神偷送1點>
             >由三轉神偷轉暗影神偷送3點(汗..終於送3點 )

作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 02:15
兩個練法既好處and壞處(我會用數字對應番上邊既配法)

1) 易練 攻高二連標"雙飛斬"攻擊力=150% x2=300% 同埋攻擊力超穩定(楓之谷 戰鬥系職業 一開始既攻係超級飄...一時打30 一時打300

爆出黎既數字 一時令你笑 一時令你喊... 要等到二轉既"精準之刀"將武器熟練度提升 先可以穩定落黎...)但係楓之谷唯獨係1轉盜賊既雙

飛斬 係唔受我上邊所講野既影響...同法c一樣(好唔公平) 如果你依家見到覺得標賊係咁好 而唔想練刀既話 你可以禁上一頁出去

但係由於你一開始練標技先 所以要買標(一排勁勁地既標 好似:梅之標同埋雷之標 都幾貴下)再加上 練遠攻 你一定要升"鷹之眼"

把投射距離增加...所以升唔晒你最主要既"幻化術"(加命加迴)or"隱身術"(隱形...無敵狀態..四轉"暗殺"技能必用...要係隱身既狀態先可

以發動) 要用2轉既技能點黎到升番...咁你就會白白浪廢左 二轉既點數 同埋升唔滿招"妙手術"偷野技...如果你話 我唔想偷野 我要堂堂

正正打死隻怪 拎佢d野 同埋我又有錢買標...咁你又咁練啦~   

2) 最難練..."劈空斬"一轉所有職業之中最垃圾既技得果130% x2=300% 攻擊距離同範圍最細...唯一好處就系劈得快...而且又唔似"雙

飛斬"咁以穩定既攻擊...本人試過用"劈空斬"劈出黎 兩個數字 上面打300 下面打 1@@......要等到二轉既"精準之刀"將攻擊穩定

咁先練得暢順d 同埋你完全唔會浪廢任何1點技能點"幻化術"and"隱身術"係一轉可以升滿 二轉既"妙手術"都可以升爆添xddd

點樣加技能點 同埋個先後秩續(我會用數字對應番上邊既配法)

一轉:           (鷹眼既前置技係幻化3LV....隱身既前置係詛咒3LV)

1)"雙飛斬"1>"幻化術"3>"鷹之眼"3>"雙飛斬"20(full技)>"鷹之眼"8(full技)>"幻化術"20(full技)>"詛咒術"3>"隱身術"10...

招隱身術未升晒就已經要2轉...

2)"劈空斬"18>"詛咒術"3>"隱身術"10>"幻化術"20(full技)>"隱身術"20(full技)

問題1) 有人問點解 劈空唔升到20(full技)?...回答: 因為劈空到二轉會完全被"迴旋斬"取替 加上招廢技升爆左 咁你"隱身術"or"幻化術"

是但一招唔可以係一轉升爆 咁樣又用番二轉既技能點升番 咁咪好無謂...

問題2) 點解升隱身先!?乜唔係化幻緊要d乜 又係你話"隱身術"係要到4轉 配合"暗殺"黎用? 回答: 因為你用緊既係刀 攻距係所有職之中

最低 加上"劈空斬"只係可以打到前方既一少範圍 所以成日都會同隻怪行到好埋 為左必免 怪物突然暴走 你走唔轍 所以先點隱身 令自

己可以係危急關頭 閃人先...唔好扣咁多血

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 02:16
二轉:

1) "精準之刀"19>"迴旋斬"30(full技)>"快速之刃"6>"速度激發"20(full技)>"快速之刃"20(full技)>"隱身術"20(一轉升番full)

剩番d點數 你鐘意點加就點加

2) "精準之刀"19>"迴旋斬"30(full技)>"快速之刃"6>"速度激發"20(full技)>"快速之刃"20(full技)>"妙手術"30(full技)

剩兩點 你鐘意點加就點加

Q: 點解"精準之刀"升到19就唔升?

A: 我之前講過"精準之刀"係為左尼補攻擊力偏差過大而設既技 招技最大熟練度係60% 而招技升到19LV就已經係 升到20LV只不過

多一命中...你鐘意既話 可以升既

Q: 點解"快速之刃"升住6LV先既?

A: 因為招技會加快你既攻速 升住6LV就有一分鐘效果(都夠你劈死101組隊任既王)升到20都只不過係時間長左...所以我建意大家升完6LV

後 先投資落"速度激發"(移動跟跳越力上升)

===============================================================================

三轉:

依家開始兩個練法既技能配點法一樣...但係變左另外兩個練法(之前唔理係雙修定傳統...都可以係3轉簡你鐘意既練法)

1) 打怪練功型..."落葉斬"1>"楓幣炸彈"1>"分身術"12>"落葉斬"30(full技)>"分身術"30(full技)>"血魔轉換"3>"金錢盾"10

>"楓幣炸彈"3>"勇者掠奪術'10>"金錢盾"20(full技)>"楓幣炸彈(full技)>"勇者掠奪術"20(full技)...

剩番比晒"血魔轉換"

2) 超強爆王型..."落葉斬"1>"楓幣炸彈"30(full技)>"血魔轉換"3>"金錢盾"20(full技)>"落葉斬"30(full技)>"勇者掠奪術'10

>"分身術"30(full技)>"勇者掠奪術"20(full技)...剩番比晒"血魔轉換"

升落葉1LV先係為左提高 刀賊既移動...因為已經唔夠標賊快...

兩個練法都有好升 但係第2個練法 我正係支持有錢先練 因為太燒錢...

第1個練法 分身點解要升到12lv 因為12lv可以打到三隻怪(計埋自己)而且攻擊力 打到三隻怪既最高攻擊...(唔明去官網睇睇招技 同埋

攻擊力你就明)

===============================================================================

四轉:

待續...............................
作者: 健三    時間: 29-8-2007 09:48
好正bo...我都升隻刀賊先下先=-=
作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 09:51
原帖由 健三 於 29-8-2007 09:48 發表
好正bo...我都升隻刀賊先下先=-=

健三君喔!?
我係"愛上凍檸樂"@@
依家台版76LV= =+
作者: alex8153260    時間: 29-8-2007 10:11
好正喎...雖然我係標賊- -''
如果有埋標賊既野就好-- --
作者: 霜    時間: 29-8-2007 10:12
香港始終有你-V-"
讓大眾掌聲響一世紀XD

檸檸太利害了吧
寫好多好詳細喔

原創精華教學內容,,已加入精華同置頂連結@V@!"
作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 10:14
原帖由 於 29-8-2007 10:12 發表
香港始終有你-V-"
讓大眾掌聲響一世紀XD

檸檸太利害了吧
寫好多好詳細喔

多謝讚賞xd 琴日我打左成個鐘頭架
希望有用na@@

原帖由 alex8153260 於 29-8-2007 10:11 發表
好正喎...雖然我係標賊- -''
如果有埋標賊既野就好-- --

哦 其實我都識加標賊 因為我個個fd都玩標 平時既話題都離唔開標
所以玩刀既我 依家都識加埋標@@
你鐘意既話 我可以打埋出黎xd

作者: 我係new手    時間: 29-8-2007 10:21
點解無智刀既
作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 10:24
標題: 回復 #9 我係new手 的帖子
回復 #9 我係new手 的帖子回復~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
回復 #9 我係new手 的帖子回復~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我未玩過wo@@ 你試下...可能好勁呢xddd
(講笑炸...)
作者: 殺你    時間: 29-8-2007 10:30
原帖由 我係new手 於 29-8-2007 10:21 發表
點解無智刀既

cool...
咁有無智標
作者: 我係new手    時間: 29-8-2007 10:33
我都係見到某壇有人出貼講我先問下姐 ,
70lv 5千血 , 但係已經100%勁過戰士 ...
錢盾係50% , 反盾都只不過係40% ~"~
作者: 殺你    時間: 29-8-2007 10:46
原帖由 我係new手 於 29-8-2007 10:33 發表
我都係見到某壇有人出貼講我先問下姐 ,
70lv 5千血 , 但係已經100%勁過戰士 ...
錢盾係50% , 反盾都只不過係40% ~"~

加智力會加血既咩= ="?
作者: 鏡花水月    時間: 29-8-2007 11:31
3轉打怪練功 又夠錢燒水練的話
我偏向先 血魔轉換3>金錢盾1>分身30
去cd區用分身拖怪練超快的
作者: 我係new手    時間: 29-8-2007 11:39
標題: 回復 #13 殺你 的帖子
加智=加魔 ,
再用d魔黎洗返血 ...
作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 11:52
標題: 回復 #14 鏡花水月 的帖子
嗯嗯 我都見過人咁加...但真係燒錢
我唔係咁建意

原帖由 我係new手 於 29-8-2007 11:39 發表
加智=加魔 ,

唔係架BOR 加智mp唔會多架...

作者: 雞_KIT    時間: 29-8-2007 11:58
原帖由 我係new手 於 29-8-2007 03:39 發表
加智=加魔 ,

聰名也...

作者: 我係new手    時間: 29-8-2007 12:41
原帖由 samexe2002 於 29-8-2007 11:52 發表

係咩?
你話係咪係囉;P
作者: 遊俠翔    時間: 29-8-2007 13:52
原帖由 samexe2002 於 29-8-2007 11:52 發表
嗯嗯 我都見過人咁加...但真係燒錢
我唔係咁建意

加智mp會多..但係只係好小..(升lv間既分別,我無詳細計過)

_____________________________-

70lv有5000血..?我法師都係得4000魔..

打錯野
2) 最難練..."劈空斬"一轉所有職業之中最垃圾既技得果130% x2=300% 攻擊距離同範圍最細...唯一好處就系劈得快...而且又唔似"雙

飛斬"咁以穩定既攻擊...本人試過用"劈空斬"劈出黎 兩個數字 上面打300 下面打 1@@......要等到二轉既"精準之刀"將攻擊穩定

咁先練得暢順d 同埋你完全唔會浪廢任何1點技能點"幻化術"and"隱身術"係一轉可以升滿 二轉既"妙手術"都可以升爆添xddd
作者: [H]太白    時間: 29-8-2007 14:35
個人經驗..
係1轉鏢2轉刀係最好升=]
跟住2轉刀要係40lv前有6下..
作者: cla991053    時間: 29-8-2007 15:04
原帖由 我係new手 於 29-8-2007 11:39 發表
加智=加魔 ,

如果係咁不如直接加魔仲快-_-!
作者: o0OYiuO0o    時間: 29-8-2007 15:09
e+ 最勁係全幸力賊 =o="
用35str, 25dex 就可以裝備把lvl65 ge 日本扇
衝埋2張30% 過100atk = ..... 玩哂la! 其他人望住你唔駛諗搶打了 =_="

過lvl100以後.. 就算唔係全幸力賊.. 做力賊都好過全幸賊..
原因.. 解釋唔到 =_="

ps: 如果有人俾240k nx我降dex 就好na =p (發夢中)
作者: 我係new手    時間: 29-8-2007 15:27
標題: 回復 #19 遊俠翔 的帖子
我也嚇到=[

以下轉自巴哈 jcs

作者: samexe2002    時間: 29-8-2007 17:20
原帖由 我係new手 於 29-8-2007 15:27 發表
我也嚇到=[

以下轉自巴哈 jcs

真係bor 但係要用好多重置捲........
作者: siukaihong    時間: 29-8-2007 20:00
一開始個到
高幸同力幸錯位......
作者: o0OYiuO0o    時間: 30-8-2007 02:29
原帖由 我係new手 於 29-8-2007 03:27 PM 發表
我也嚇到=[

以下轉自巴哈 jcs

......... 除左話佢有錢買nx重置能力之外
佢仲有無比ge意志力去慢慢升lvl = ="....
天阿.. lvl70前佢加得果25luk去打怪麼 = ="?
作者: 狸大    時間: 30-8-2007 22:43
檸樂!!!!!!
咁係唔係姐係用65果把傘會比用鳳凰好d??
我將會超有錢的說-.-+
作者: 我係new手    時間: 31-8-2007 00:25
你谷到35力既話 , 一定用0.0
作者: o0OYiuO0o    時間: 31-8-2007 11:44
原帖由 狸大 於 30-8-2007 10:43 PM 發表
檸樂!!!!!!
咁係唔係姐係用65果把傘會比用鳳凰好d??
我將會超有錢的說-.-+

係丫 =_="...
佢淨係要35str裝佢之ma, 把野衝得好有100攻
咁你咪35/25/4/luk 咁加 =_="...
仲唔係勁過高幸賊 @.@"..
攻速又快, 攻擊力又高

(繼續發夢) 如果有人俾240k nx我reset就好na =)))))

作者: ぽ◆小b∮〞    時間: 31-8-2007 11:48
都睇唔明你講咩--講到咁覆雜--
作者: samexe2002    時間: 31-8-2007 12:57
原帖由 o0OYiuO0o 於 31-8-2007 11:44 發表

係丫 =_="...
佢淨係要35str裝佢之ma, 把野衝得好有100攻
咁你咪35/25/4/luk 咁加 =_="...
仲唔係勁過高幸賊 @.@"..
攻速又快, 攻擊力又高

(繼續發夢) 如果有人俾240k nx我reset就好na =)))))

多謝代打
作者: 少爺仔    時間: 1-9-2007 05:05
呀...如果有埋升lvl地點就仲好o.O

在苦惱去邊度升lvl好....

(應該話去邊度升都係咁哂$$)
作者: 遊俠翔    時間: 1-9-2007 15:16
原帖由 o0OYiuO0o 於 30-8-2007 02:29 發表

......... 除左話佢有錢買nx重置能力之外
佢仲有無比ge意志力去慢慢升lvl = ="....
天阿.. lvl70前佢加得果25luk去打怪麼 = ="?

食exchange quest 到35,再做leader玩pq到51,再glitch 到70<-這條路線唔多洗打怪-_-
作者: 我係new手    時間: 1-9-2007 15:20
標題: 回復 #32 少爺仔 的帖子
打有經驗物的怪應該是必賺的-__-"
作者: hk992123    時間: 3-9-2007 22:04
我想問下一轉標賊二轉刀賊咁一轉既時候一直用商店買到既標 同埋可唔可以加1-100lv既練法呀 好啦
作者: aaasssaaa    時間: 4-9-2007 14:00
好西利呀你
我又要用= =
作者: 秋沙雨    時間: 8-9-2007 01:31
其實力刀賊既攻速同配點冇關係....
仲有武器既攻速同幸刀所用既刀係一樣快(除左早期有兩把係快d之外)
所以攻速理論上係同幸刀係冇分別...
唔知點解樓主會話係咁多種類型既配點方式之中係最快攻速
至於係唔係心理作用...覺得力刀賊既攻速快d...
呢個係個好主觀既問題...
作者: 少爺仔    時間: 8-9-2007 05:50
原帖由 秋沙雨 於 8-9-2007 01:31 發表
仲有武器既攻速同幸刀所用既刀係一樣快(除左早期有兩把係快d之外)
至於係唔係 ...

maybe 你岩,我都唔多知依方面既野(我是路人甲)

但我記得在別處看見有人copy左類似武器攻速檔既東西出黎  (那人說是fron maplestory 既原檔入面抽出黎,不是作)

我記得睇過一次,佢指出雖然同係寫住一樣的速度既武器,但在setting 上係唔同既,力刀把武係快多一( 佢好似係用5級定唔知4級黎評)

可能後來依個人比人狂插,anyway,我唔知/ _ \

(只是提出意見而已)

原帖由 我係new手 於 1-9-2007 15:20 發表
打有經驗物的怪應該是必賺的-__-"

感謝你提出意見= ="  

咳咳......

作者: 鏡花水月    時間: 12-9-2007 11:45
原帖由 秋沙雨 於 8-9-2007 01:31 發表
至於係唔係 ...

扇子                65                                35                -                -                -                -                                HP+100(95∼105)
                攻撃力+78(73∼83)
                更快
佢地好似講緊呢把...
單睇能力要求,質素,攻速...呢把真係好野黎...
如果衝得到1把100攻既話 1直用到4轉以後都無乜問題..
唔洗再換武器

如果有得揀既話 我都想重點轉用呢把..

作者: 秋沙雨    時間: 15-9-2007 14:12
個把扇係力刀賊攻速最快既一把...
不過加埋快刀...攻速都唔會再加快..

另外我覺得奇怪既係配點同攻速係冇關係...
點解樓主講到有關連...
攻速應該只係受到武器本身既速度再加快刀等技能既影響
同配點無關連...
我個問題一路都係講呢樣野~o~

作者: 愛乂止境    時間: 15-9-2007 19:18
現在流行最強的全幸∼∼∼∼
作者: 【疾﹏風】    時間: 15-9-2007 19:45
刀賊 我都有玩既...
我第1隻就系刀賊...
一開頭 吾識玩= =...
超綠都吾識打 打怪升-.-'
之後 2轉左...
30-35 <---之前我黎講好難升..
但系諗番..好易...
但系 刀賊好哂水....同埋都幾難升...
作者: pps123    時間: 31-5-2009 20:20
我鍾意用STL力敏型 [[bao_28]]
作者: 【疾﹏風】    時間: 31-5-2009 20:49
2年前既帖比人搵番出黎-.-''
作者: [H]太白    時間: 31-5-2009 23:06
同意+1

p.s.   2轉左先加21點迴旋斬係會比較強
作者: freemanlhy5577    時間: 3-6-2009 23:30
同意+1

p.s.   2轉左先加21點迴旋斬係會比較強
[H]太白 發表於 31-5-2009 23:06

你話 二轉 先點迴旋斬?
係唔會勁d  冇精準 d攻擊打出黎好爛
作者: [H]太白    時間: 4-6-2009 13:55
睇你玩咩系
你雙修先點迴斬
你純刀就可以先點精準, 但係2轉仲要用把野篤篤下就...

PS 你攻夠高, 你漂極都唔會差得去邊
作者: freemanlhy5577    時間: 4-6-2009 18:46
睇你玩咩系
你雙修先點迴斬
你純刀就可以先點精準, 但係2轉仲要用把野篤篤下就...

PS 你攻夠高, 你漂極都唔會差得去邊
[H]太白 發表於 4-6-2009 13:55

首先 你練過又試過先點迴斬未?

攻高 仲漂得勁   
你先點精準 用空斬 仲勁過你先點迴斬

4)攻擊係最低既一個 但係攻速遠遠超過上邊3個練法 因為力刀既攻速係最快既...但係你跟裝加點 已經比唔少落敏捷到 依家又要加落力到
   可以加落幸運既點數唔多...攻擊就自然.........但又因為有加力量(Str會有防禦加成)防禦算係最高

我完全唔認同  後期力刀 勁過其他  
龍項+3 龍族水晶  7+15+15+15   =52敏and 力
炎盔 15+20 =35敏  

基本上 e兩樣再加其他裝備就夠用   用致命劍盾要75力+150敏  
衝到26-28攻以上 就好勁 再加上可以用110-120既力刀

已經勁過其他練法劈空斬斬
劈空斬
劈空斬

作者: 我係new手    時間: 4-6-2009 19:17
用迴旋比較爽 囧
作者: freemanlhy5577    時間: 4-6-2009 19:45

樓上比你插左係中間- -
香港始終有你-V-"
讓大眾掌聲響一世紀XD

檸檸太利害了吧
寫好多好詳細喔

霜 發表於 29-8-2007 10:12

頭段 4種配法 既好處and壞處
我只認為 內容有d過時

冇分前期 後期  
前期 係全幸勁  不過可惜後期唔夠全幸勁

前期: 全幸>高幸>力
後期: 力>高幸>全幸

我現時就唔多解釋

我又唔多認同

"落葉斬"1>"楓幣炸彈"1>"分身術"12>"落葉斬"30(full技)>"分身術"30(full技)>"  

先點落葉斬1 唔多作為
對於一開始唔多血既小刀賊  用落葉斬等於自殺
佢距離短 一用等於撞怪

對於刀賊初中期會去101練功
特別針對於係cd 道練  1人練1層  
拉怪去右or左邊打 先點分身術30 會比單體落葉斬30弱?
甚至於 後期 去雪女練 同樣會比單體落葉斬30弱?

"剩番比晒"血魔轉換"

如果你唔係 係道場練功
我建議你點強化盾更實用
雖然防 在於楓谷上 冇作為 不過有好過冇

我竟為左篇 舊文發回覆- -
作者: jim94    時間: 6-6-2009 20:48
智刀賊參考
http://www.wretch.cc/blog/yichreng
作者: gamedin    時間: 8-6-2009 00:47
2) 超強爆王型..."落葉斬"1>"楓幣炸彈"30(full技)>"血魔轉換"3>"金錢盾"20(full技)>"落葉斬"30(full技)>"勇者掠奪術'10

>"分身術"30(full技)>"勇者掠奪術"20(full技)...剩番比晒"血魔轉換"

呢個點法有D保留
刀賊血少,除左炸大姐可以企係上面屈之外
炸黑輪王,船長,喵王都係必中一兩下先炸得死
有錢的話,反而唔差在錢炸高唔高攻,只要你掉多一兩袋

我建議的係LV70第1點錢炸(可以炸下女神王幾開心的)
LV71三點血魔,LV72一點錢盾,一點落葉,同一點錢炸
咁LV72就可以去找下黑輪王,三小時重生
或者邊打邊炸型就可以打白色精油炸船長(最高扣3500)
至於喵王,無槍騎/龍騎朋友唔好打,火左唔夠3500唔好打

炸錢型刀賊留~~~
作者: freemanlhy5577    時間: 8-6-2009 16:18

呢個點法有D保留
刀賊血少,除左炸大姐可以企係上面屈之外
炸黑輪王,船長,喵王都係必中一兩下先炸得死
有錢的話,反而唔差在錢炸高唔高攻,只要你掉多一兩袋

我建議的係LV70第1點錢炸(可以炸下女神王幾開心的)
LV71三點血魔,LV72一點錢盾,一點落葉,同一點錢炸
咁LV72就可以去找下黑輪王,三小時重生
或者邊打邊炸型就可以打白色精油炸船長(最高扣3500)
至於喵王,無槍騎/龍騎朋友唔好打,火左唔夠3500唔好打

炸錢型刀賊留~~~
gamedin 發表於 8-6-2009 00:47

炸大姐都還正常
炸黑輪王?炸船長?

炸以上兩隻王不如去主巢炸

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2