樂古Nakuz

標題: 【加分項目】。情侶好去處。 [打印本頁]

作者: ◆雨過〥天晴°    時間: 24-1-2007 20:33
標題: 【加分項目】。情侶好去處。
各位戀愛的會員,

情人節將近了,

相信許多的會員都會煩惱,

去哪裡跟相愛的人渡過這個情人節,

或者去哪裡跟所愛的人去表白,

這帖是用來跟大家分享情人解好去處,

每當你介紹一個地方,就會加5分

如果有詳盡的介紹【如:圖片,地方詳盡的介紹...等】

就會加20分以上,

大家多多努力喔,

祝大家情人節快了

戀愛版版主上,
                                                                           2007年1月 24日

作者: 想搵你話我知    時間: 24-1-2007 21:31
情人節的好去處當然是盡量不要到一些人多的地方。

這樣答得像很奇怪,但仔細想想,人太多的話,說句「甜甜話」想要女友聽得清楚而大聲一點也害羞給別人聽見,又或是你和女友想要做一些親密的舉動,人太多又不方便,這樣很沒趣的。人口適中的夜生活地方就最好不過了,又不會太靜,又可以在某一個程度上「二人世界」,那該多好!

建議地點:1灣仔或銅鑼灣等地一些情人節氣氛特濃的咖啡店
               2尖沙咀海旁(有意者可以帶備一份小禮物,迎著海風,在星幕下渡過一個愉 快難忘的情人節)
作者: badman24    時間: 25-1-2007 22:57
1:::::我建議去環球嘉年華啦!!夜晚好靚咖`  仲要玩摩天輪
當架摩天輪得你同佢果陣,,升到一段時間表白~~超浪漫牙~
用來表達自己的心意是the best place.
很可能可以一拍即合呢~
作者: kai∼彥    時間: 6-2-2007 23:23
我會建議去尖沙咀海傍......果到d晚夜真係靚到咩咁呀
情人節果到有時會有人sell flower...如果唔記得左buy.....可以去果到buy呀.....
有時....係果到睇睇下夜景.......可能會追到你的心上人呢..........
作者: 妖!    時間: 8-2-2007 21:21
請容許我答個答左等於冇答既答案
我應為
兩個人只要是真心相愛
在那
作者: 草不言    時間: 11-2-2007 11:45
作者: johnsonpk    時間: 11-2-2007 16:31
信相很多有拍拖的人也很期待這一天,就祝你們情人節快樂吧!在2月14和你的最愛恩恩愛愛的度過吧!
你可以在放學時和你的愛人相親相愛地拖著手去家中穿上情侶裝,和你的最愛看戲然後到有氣氛的餐廳吃飯,可考慮去黃金海岸酒店最平的晚餐費用是$400以下,最後就一起看日落逛海灘!再送給女朋友一大束花!相信她一定會覺得這一天很甜蜜的了!
或者可以親手製作朱高力蛋糕給你的女朋友呀!在情人節前有很多製作朱高力蛋糕的課程,如果想在那天哄哄你的女朋友開心的話就要趕快報讀了!如果成功製作了一個朱高力蛋糕,緊記要在夜晚才給她看呀!會浪漫很多的哦!
不要一班情侶去慶祝情人節哦,因為這樣影響氣氛,二人世界才是最浪漫的呀!
黃金海岸情人節特色晚餐:http://www.goldcoasthotel.com.hk/cn/promotions/valentine_dining.html

但係我冇女,可以參加嗎?

作者: [S]純屬灌水的    時間: 12-2-2007 23:07
海洋公園有情人節活動...
唔錯既選擇ps.我都會去
不過要快d去yahoo bid fly....
作者: 小炳    時間: 13-2-2007 23:01
山頂

乘坐山頂纜車往山頂凌霄閣,是最理想的交通選擇。山頂纜車全程約7分鐘,沿途可以欣賞綺麗獨特的維港風光。中環花園道纜車站位處市中心,交通方便,您可以選擇乘坐地下鐵路後步行或接駁其它公共交通工具前往,簡單輕鬆。

凌霄桃園之「許願桃花園」
-------------------------------------------------------
日期: 2007 · 02 · 14
時間: 11:00 - 20:00

由西方情人節至中國元宵節期間,山頂凌霄閣P2中庭將被設計成許願桃花園,以一片壯麗的花海為訪客帶來甜蜜桃花運。訪客只需出示由凌霄閣商戶發出的有效即日消費發票(任何金額均可),即可換領心願咭一張,在桃花樹上掛上心意。

凌霄桃緣之絕『蜜』宣言」比賽頒奬禮
-------------------------------------------------------
日期: 2007 · 02 · 14
時間: 16:00 - 18:00

愛神邱比特經已進註山頂淩霄閣!所有參加由山頂凌霄閣及新婚生活易主辦的「凌霄桃緣之絕『蜜』宣言」比賽的得奬者,將於凌霄閣觀景台與大家分享愛的故事,並向愛侶作出甜蜜愛的宣言。

女性訪客只需出示由凌霄閣商戶發出的有效即日消費發票(任何金額均可),即可換領情人節禮物一份。換領禮物請於下午6時後前往凌霄閣地面客戶服務中心辦理。

網址:
http://www.thepeak.com.hk/full/tr/index.php
作者: 兇星    時間: 17-2-2007 12:39
去海邊吹吹風...漫步...好正架~~
作者: 可憐的我    時間: 20-2-2007 01:37
作者: 怕羞`仔    時間: 20-2-2007 11:45
朝頭早去睇戲 .. 因為呢 影阮夠黑 ..男仔都可以大膽d ..
日頭冇咩地方好似 戲院咁黑 .. 吾係話做衰野 ..
咁拖下手 咀下 .. 有d男仔好怕羞 .. 戲院又冇咩人見到 ..
黃昏呢 .. 食完個lunch 去散步 .. 就好行咁行 沙灘..
因為都好多人諗到- -.. 包括我 ..
咁呢 .. 太陽就會落山架啦 .. 睇太陽落山幾浪慢- -!!
最重要係要 搵一個沙灘 付近有得買野食 ..
咁就吾洗驚肚餓 .. 成晚慢慢數星星 ..
女朋友眼訓個陣 .. 又訓落男仔度 ..
又或者一齊攬住係沙灘訓- -.
作者: YIPCHUNHEI    時間: 21-2-2007 01:27
返屋企一齊做運動..
作者: 股王小子    時間: 23-2-2007 11:44
作者: happycarrie    時間: 3-3-2007 22:21
你可以在放學時和你的愛人相親相愛地拖著手去家中穿上情侶裝,到有氣氛的餐廳吃飯,最後就一起看日落逛海灘!再送給女朋友一大束花!相信她一定會覺得這一天很甜蜜的了!
或者可以親手製作朱高力蛋糕給你的女朋友呀!在情人節前有很多製作朱高力蛋糕的課程,如果想在那天哄哄你的女朋友開心的話就要趕快報讀了!如果成功製作了一個朱高力蛋糕,緊記要在夜晚才給她看呀!會浪漫很多的哦!
不要一班情侶去慶祝情人節哦,因為這樣影響氣氛,二人世界才是最浪漫的呀!
作者: LeoLeo仔    時間: 4-3-2007 10:12
情人節
日頭去行行街 拍拍拖 去睇戲
咀下咀 夜晚想浪漫 不如試下去飛蛾山山頂睇日出 夜景都正架
想知飛蛾山有咩靚??
去圖:

作者: 一點點    時間: 9-3-2007 23:42
玩具反斗城 =]]
怡家家私=]]
作者: 蠢蠢的笨明    時間: 12-3-2007 22:56
其實行家私鋪真係唔錯既選擇
因為你同你既令一半行緊既同時
話題一定係圍妖住  
呢張床  唔親頭先我地簡左張床單啵
又或者
呢個書櫃  頭先咪好似簡左個好大個書枱囉!!
都真係幾唔錯架
作者: 想搵你話我知    時間: 13-3-2007 18:33
情侶好去處

長洲

是一著名漁港,也是香港各離島中,居民最多的一個,達四萬多人。島上可遊覽的地方有海盜張保仔藏寶洞和柱棟精雕細琢的北帝廟。此廟藏有古劍一柄。每年一度的太平清醮會景巡遊,飄色和飽山盛會亦在這
作者: 藍暴風    時間: 23-3-2007 21:47
Roller埸

點解會係Roller埸呢-         -?

其實如果女朋友唔識踩ROLLER的話  帶佢去就係最好了

佢一趺就係男友表現自己的時候,,盡現自己的英雄本色

PS: 只限男方識踩  =       =
作者: 乂臭小子    時間: 24-3-2007 05:27
海洋公園入邊有個叫勁舞卡拉區..帶另一半去果到坐低..偷偷地去報名...唱返隻熟於你同佢之間既歌比佢聽....淋死喇.....仲有咁多人見證...當地人員會叫你地咀咀添...好甜
作者: 冰冰豬^^    時間: 1-4-2007 12:29
我同我女朋友都係好有計劃既人
例子:
1,中午出門口
2,之後一定要去接
3,去買飛睇戲(至好去百老匯)因為d位中間可以拉開,,一齊座
4,,去食d野(旺角女人街有間野叫做漁心)唔錯嫁,,,食日本野!!!$20-30
5,,當然係入去睇戲啦,,,不過唔好十下十下呀:lol !!百老匯1-4院冷氣係勁凍嫁,,,冇外套係唔得。
6,,同佢行下街,,,影貼紙相
7,,如果附近有宜家傢私,,,玩具反斗城,,,美國冒險樂園。就要去玩下呀,,,因為都幾開心嫁!
作者: +-___士多啤梨:]    時間: 1-4-2007 12:31
原帖由 badman24 於 2007-1-25 22:57 發表
1:::::我建議去環球嘉年華啦!!夜晚好靚咖`  仲要玩摩天輪
當架摩天輪得你同佢果陣,,升到一段時間表白~~超浪漫牙~
用來表達自己的心意是the best place.
很可能可以一拍即合呢~

但我聼fd講...要排好耐隊ga wo...好多人 -v-''
作者: +-___士多啤梨:]    時間: 1-4-2007 12:37
m...不如....
日頭睇日出...
中午行雞雞,,食飯..
下午踏單車...6:30係沙灘玩,,睇日落 ((要籃住佢wo!!!}}
夜晚遊車河....跟住去你屋企.....正ar!!!~~~~浪漫既一日
作者: 叛逆天使    時間: 6-4-2007 08:47
為何不選擇在自己家呢?

自己事前在家偷偷地準備好一切浪漫氣氛的東西
例如:和情人燭光晚餐的東西呀!

偷偷地給情人一個驚喜

這也不錯呀~
作者: josephxr01    時間: 6-4-2007 16:08
去迪士尼,一邊玩過山車,一邊談心,之後男的去準備一些事,就是叫餐廳的人拿花出來,心形豬肉

話我會1心1世我愛你 1定林死!

或去沙灘慢步!!
作者: 口牙奚隹    時間: 7-4-2007 22:20
我介紹既地方:

去赤柱既淺水灣行沙灘,,,如果想食野上面有間酒店!!

之後就帶佢去海旁...同佢行同佢傾下計談談心咁...

不過走過左好耐..

其實如果你地真係相愛去邊都得!!

如果想溝人既試下...

相就冇..不過赤柱我都識d路嫁!!有咩可以問我!!

msn:kinyi_13@hotmail.com

作者: 飛躍之藍”    時間: 29-4-2007 15:03
我建議去紅磡既黃埔花園,,
商場食店多的事,,最重要係近海傍,,同埋附近唔係幾多人,,方便同女友談心

還有,,行完商場過後如果想搭車番屋企既話,,
可以沿住圖中的紅線,,拖住女友搭車番屋企(以紅點為起點,,藍點為終點)
途中少人到乜咁,,真係超浪漫

黃埔商場介紹網站:http://www.whampoaworld.com/directc.asp
作者: RoyLo    時間: 7-5-2007 23:49
白泥係一個唔錯既選擇.....
可以同情人bbq  睇日落  有車位  在白泥和情人一起過一天都不錯呢!

那裡的日落是全香港最美的  拍拖一定要去xdddd

有車之人  可以係車尾箱整d   十派    相信一定可以感動人的

作者: 戰亨    時間: 11-5-2007 18:57
標題: 我會去...
我會同佢去山頂公園 一齊去睇夜境 同埋 一陣就帶埋d煙花同埋一d花去 同佢一齊去放 咁先係浪漫
作者: 柚子檸檬    時間: 20-5-2007 12:52
約佢去你地既老地方

送上佢最喜歡既野
再叫佢全名加上一句我愛你
望住佢對眼再嘴返淡

我上年送左支melod小電桐之後照住個我愛妳
之後再送上美麗既花
最後嘴返淡埋尾

女朋友開心死
作者: 想搵你話我知    時間: 28-5-2007 20:09
e幾個係又平又正的好地方想介紹下比你們^^

1 )上白泥落霞醉伊人
求婚配合天時地利人和,天時不由我決定,人和也不是控制範圍內,不過地利……絕對可以在掌握之中!「夕陽醉了,落霞醉了,任誰都掩飾不了……」拍攝有Magic Hour,求婚同樣需要這個「奇幻時刻」,日出日落最適合營造浪漫,不過等待日落黃昏始終較實際,難道要和情人三更半夜摸黑看日出?要選香港最浪漫的日落靚景,必選新界最西端,不少人公認全港最美的日落景色就在上白泥。上白泥位於元朗流浮山附近,路旁便是寬廣的泥灘和遼闊的后海灣,每當黃昏時刻整個泥灘便被染成一望無際的金黃色,再加夕陽餘暉,情侶們定必欣賞得如癡如醉,就在這羅曼蒂克的一剎求婚吧!愛侶一定跟你說聲﹕「我願意」!
往白泥交通:元朗泰豐街乘專線小巴33號或屋

作者: 〥Baζb∼★    時間: 1-6-2007 11:05
俾我就去石澳夜晚行沙灘 住石邊傾心事

對住個海 可以講好多你想同佢講既事

住石邊傾多d計 了解更多 然後1齊訓沙灘

嘩 so sweet∼*
作者: 搞搞野    時間: 1-6-2007 11:31
樓下7仔買套後去九龍唐酒店 開房..........吹水之後;P
作者: 卍賢卍    時間: 24-6-2007 15:35
帶佢去西貢近碼頭個到食海鮮....7點幾中既時候...太陽開始西沉....wo...
作者: 愛你的人[軒]    時間: 27-6-2007 18:24
老土d去睇日出-3-
去d情人節氣氛特濃的咖啡店都得架
作者: +十飛影•裕*    時間: 12-7-2007 14:47
香 港 有 很 多 好 地 方 ,, 要 貴 的 可 到 半 島 酒 店 食 飯(無 敵 大 海 景)

平 的 可 到 清 水 灣 或 各 地 沙 灘 / 海 膀 慢 步
作者: 想搵你話我知    時間: 12-7-2007 15:05
Chez Moi
地址: 中環亞畢諾道10號亞畢諾大廈地下
電話: 2801-6768
菜式: 法國菜

這是一間充滿異國風情的餐廳, 來到Chez Moi,就有一種走出石屎森林的脫俗感,店名解作在我的家的意思。
如果法國餐廳令你覺得高不可攀,這

作者: 奇蹟出現    時間: 12-7-2007 17:53
柴灣拍拖好去處

1)可以去小西灣室內運動場去打羽毛球、乒乓球;一來可以強身健體,亦可以切磋球技,這樣便透過運動可以增進感情。伊麵和蒙嘉慧都是這樣地靠打羽毛球來成功增進感情呢!
2)亦可去行小西灣公園,一方面可以漫步公園來欣賞青翠的花草樹木又可以一方面談心,作思想和感情上的交流。談談情、說說愛,互相去傾心吐意,浪漫一番,真是一件賞心的樂事呀!
3)當然可以到柴灣的劇院去看一齣浪漫的愛情電影,可以有機會透過電影橋段去增強彼此浪漫拍拖的氣氛,從而加深大家戀愛的情懷呀!
4)更可以到一間高級的西餐廳去共同享用一頓豐富的燭光晚餐,彼此在這浪漫的氣氛來暢談心事,真是樂也融融。
其實拍拖的好去處真是多不勝數,只要稍為肯動動聰明的腦袋,便可以舉一反三呢!
在此希望小小的意見對你的拍拖好去處有幫助,祝你戀愛成功,得到對方的心。
作者: 想搵你話我知    時間: 13-7-2007 14:48
「白泥」呢個地方你應該未去過,位於元朗西邊,比鄰流浮山蠔區,上白泥之海濱被喻為全港觀日落最靚既地方(真係好靚),面向后海灣獨特風景優美,海岸線更有大片紅樹林,仲可以睇到招潮蟹及彈途魚添,當然唔少得不同季節既候鳥,毗鄰既蠔田更加係都市人難得一見的蠔田地方,適合一家大細、三五知己,更加係情侶拍拖勝地。

白泥有一個叫「白泥灣畔」既地方,你可以在此放風箏、沙灘漫步、看日落、觀鳥及睇紅樹林。裡面仲有燒烤、釣蝦、釣魚樂園,佢既釣蝦場唔同一般既釣蝦場,在戶外的蝦塘釣,靠你既感覺去釣,都幾好玩,你仲可以在魚塘釣魚,而呢度最出名就係日落燒烤,你會見到蠔田沙灘+踏泥版車的蠔民、紅樹林+候鳥、因對面岸係深圳,可睇到深圳夜景+煙花(我諗係世界之窗放卦)。

白泥灣畔地址:新界流浮山上白泥稔灣路275A / TEL:64291001 or 24790288
在元朗泰豐街上車(即元朗大榮華酒家附近)搭$7既33號綠色小巴,在白泥灣畔門口落,你可在上車前同司機講要係呢度落車,咁就最穩陣。

開放時間:逢星期六、日及公眾假期 / 早上1100至晚上(彈性處理)。
收費:$78(成人)/ $48(小童)

作者: 心中只有嘉雯    時間: 25-7-2007 00:18
屯門的蝴蝶灣/黃金海岸都ok,,因為佢地又可以燒烤,,又有海灘,,夜晚睇星又得,,好正的地方
作者: 想搵你話我知    時間: 27-7-2007 16:23
瑞士餐廳
地址: 尖沙咀赫德道12-14號地下
電話: 2191-9197
菜式: 瑞士菜
消費: (每人 $151-$300)

作者: resource091    時間: 19-8-2007 19:50
pick a right day...for example, birthday....bring her to a nice restaurant...with harbour sea view or night view...have a nice dinner...
after that...walk with her nearby the harbour...
tell her how u feel with her...being with her...just tell your feeling...
since it's you...don't have to prepare...maybe just some roses...
remember to bring a jacket...cos u might need it...and then cross the harbour by ferry
bug her in heart
作者: hk021178    時間: 14-9-2007 00:11
去柏麗灣啦,首先3-4點去葵芳新都會睇場戲(要愛情wo),之後5,6點去柏麗灣,個到睇到青馬,有沙灘(葵芳新都會旁邊有巴士站)之後同佢示愛,保證佢勁林,唔好講粗口or胡亂用形容詞
唔好用好多錢嗜,依的係我親身經歷,有好多野,就算有錢,亦不能得快樂,只要留意身邊一切事物,任何一道地方,亦可能成為只屬於你同佢的戀愛地方
作者: RoyLo    時間: 20-9-2007 13:29
第1間 : Sabatini
地址:尖沙咀麼地道69號帝苑酒店3樓
電話:27332000
消費:$700

第2間 : Chesa
地址:尖沙咀梳士巴利道半島酒店一樓
電話:23153169
消費:$350

第3間 : 太平山餐廳(前身是山頂餐廳)
地址: 山頂山頂道121號
電話: 2849-1000
消費151-$300

第4間 : Hugo
地址:尖沙咀彌敦道67號凱悅酒店3樓
電話:23111234內線2877
消費:$500

第5間 : Gaia
地址:中環皇後大道中181號新紀元廣場地下
電話:21678200
消費:$500

第6間 : 雅谷餐廳
地址:跑馬地黃泥湧道79A
電話:25772202,25778993
消費:$800

第7間 : 峰景餐廳 Cafe Deco
地址:山頂山頂道118 號山頂廣場1 樓
電話:28495111
消費:$300

第8間 : allez allez(酒池肉林)
網址﹕www.allezallez.com
地址:銅 鑼 灣 區
電話:2882 4811
消費:$280-$988只 收 現 金

第9間 : fusion
地址:銅鑼灣新寧道8號民安廣場地下C舖
電話:21857477
消費:$150-500

第10間 : TiffinLounge
地址:灣仔港灣道1號君悅酒店1樓
電話:25881234-7223
消費:$150

第11間 : 嶽飛餐室 Orphee Restaurant Francais
地址:銅鑼灣開平道1號地下
電話:2577 3111
消費:$200

第12間 : Baby Blue Cafe & Bar
地址:銅鑼灣京士頓街9至11號家居廣場6號舖
電話:2882-8770
消費:$130

第13間 : 美國星期五餐廳
地址:尖沙咀彌敦道26 號東企業廣場4-5樓
電話:23682800
消費:$180

第14間 : 白鷺餐廳
地址:大埔大埔公路大埔滘互動自然中心
電話:26576628
消費:$150

第15間 : Towngas
地址:尖沙咀梳士巴利道新世界中心L030鋪
電話:23672707
消費:$120

第16間 : R66旋轉餐廳
地址:灣仔皇後大道東183號合和中心62樓
電話:28626166
消費:$88-$138

第17間 : 橙家Daidaiya
地址:尖沙咀金巴利道62號皇悅酒店2樓
電話:23673666
消費:$300

第18間 : 好煮意 (allezcooking)
網址﹕www.allezcooking.com
地址:百德新街
電話:28816702
消費:$288 UP

第19間 : feelG.O.D.
地址:銅鑼灣霎東街禮頓中心1樓
電話:28818196
消費:$100

第20間 : Fat Angelo's
地址:中環伊利近街49A至C號地下
電話:29736808
消費:$120
--------------------------------------------------------
上面咁多間...一定有間岩你地^^
作者: -為妳而戰    時間: 2-10-2007 19:45
我覺得就去"哈囉喂"緊係..
溝女必選之地吧..
條女驚果陣可以擁護佢啦......
之後就自己黎喇................哈
作者: 黑木*鈴︴    時間: 4-10-2007 23:21
一.海旁
    果到都幾靚下...如果係夜晚去ga話仲靚仲有feel tim~

二:迪士尼樂園
   充滿童話ga世界......夜晚又有煙花睇

三:海洋公園
   10月萬聖節果陣去玩都幾好呀...我岩岩先去完~如果入d鬼屋果陣女友驚ga話男仔就可以係佢身邊陪住佢......好sweet嫁~
作者: ●慘BB○    時間: 9-10-2007 21:08
可以係海洋公園『哈囉win』個陣去玩下~
入鬼屋個陣 如果自己女朋友驚的話 可以緊緊咁抱住佢 等佢覺得冇咁驚
可以係搵海洋公園既負責人幫你搞d野 我試過 『你叫佢地幫你係你同你好朋友入左鬼屋入後,暫時停放一陣 大約2分鐘到...唔好太耐 太耐佢地唔洗做生意= =''之後佢地會搵d鬼驚你女朋友 等你女朋友驚個陣 會幫你送上一份你準備既禮物 然後你送埋d花俾佢 佢唔開心至奇@.@! :lol
作者: 雁男    時間: 15-10-2007 11:26
mk既漫畫店,佢有獨立房,肯定冇人搔擾,價錢大約$20/ 1hr,有得online,睇電視,睇碟!我以前同我女友都去,而且啲人幾好,仲24小時!
比個電話你問清楚27702995,西洋菜南街26.遠景大廈3/F
一定有哂你上面D野,放心,一D都唔雜,信得過!
作者: victor0520    時間: 3-11-2007 15:20
我應為去尖沙咀海旁果度
如果果日係果個女仔生日
你可以同佢2個人談心事
在黑暗之夜係最浪漫既
係E個時候,,你可以同佢表達
話唔定可以一拍即合嫁^^
作者: jeffrey哥    時間: 8-11-2007 21:21
1. 去山頂OR海灘睇日出

基本上 [ 向東&高處 ] 都可以看到日出,你可到:

1.西貢: 大浪四灣, 浪茄, 白腊,
~~鳳凰山頂適宜看日出,但要看運氣,因山頂晨早多霧,未必看到。
~~在大東山看日出比鳳凰山機會更多。那地是屬於茶園的,通常都比扎營。
~~清水灣二灘最好在沙灘上看便可,你可看到水平線,左方有小山遮擋部份視線,但應該不影響看日出。
2.港島: 大浪灣, 石澳, 赤柱正灘
3.大嶼山: 大浪灣(近石壁那個), 長沙, 塘福, 銀礦, 最好在昂平過夜,天未光上山。
4.離島: 南丫島石排灣, 長洲東灣

海灘並非所有全年都可見到日出的. 睇日出之前最好先知道日出方位 (一般是東至東南之間) , 再看看地圖 , 睇下前面有冇陸地(山或島)遮擋. 如果一切都ok, 最後要聽天由命了.
日出方位粗略如下:
65度至115度之間 (北為0度, 南為180度)
春分: 90度 (正東)
夏至: 65度
秋分: 90度
冬至: 115度

D資料搵左好耐=3= 唔錯架 大家去下
作者: 乂和道二文字乂    時間: 27-8-2008 21:29
file:///C:/Documents%20and%20Settings/cheungchunwing/%E6%A1%8C%E9%9D%A2/101526311_6ca9a73172.jpg只要有一座山,同你有心,就可以架la~
如果女友得,可以早起身,你又話想俾d驚喜佢,睇日出最好la~
最緊要之前睇天氣報告,如果唔係落雨影響就唔好la,
確定左之後,最好帶水,遮,背囊,等等
有乜需要就自己帶,慢慢行上山,上到最高位,停低,
等日出,睇到好靚既時侯,正~ok浪漫架

勁靚

勁靚

作者: yat2000    時間: 23-9-2008 22:12
作者: yat2000    時間: 23-9-2008 22:12
作者: yat2000    時間: 23-9-2008 22:13
作者: olove916    時間: 24-9-2008 04:24
去尖咀海傍.
果度d夜景真係靚到><"[[m23]]
作者: lawchoyin2    時間: 3-10-2008 20:10
1. 餐廳

簡簡單單 相約一餐

如果你與情人的感情還未算是太過深厚,那簡簡單單吃一餐,談天說地也可以彼此增進感情!

難忘指數:★☆☆☆☆

2. 環球嘉年華

有得玩 有禮物

如果你喜歡刺激的話,就要來ALA環球嘉年華la!這
作者: rainyss    時間: 3-10-2008 20:33
標題: 兩個人1齊去邊都開心la
不過最正1定係海旁la,如果唔係點會咁多情侶係果度攬攬@@
再唔係入西貢,果度有得bbq,bbq完果度個海仲正,同埋勁靜@@
作者: `悶悶不樂♀    時間: 9-10-2008 22:24
我就會帶她去海洋公園玩成個通霄 幾浪漫呢 同埋她鍚鍚[[bao_39]]

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2