樂古Nakuz

標題: 內功(法師)討論區 [打印本頁]

作者: happyso    時間: 24-3-2006 17:54
如果玩法師加咩點@@
仲要用咩武器?
仲有學咩技能

101個唔該(真正新手><)

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: 云夢    時間: 24-3-2006 17:59
法師加點:心同體(廢話)
加點搭配方式:未知(唔係好多人玩),以本人經驗初期5體1心或4體2心也可
因為法c初期技能威力一般,加一點體沒這麼容易香
後期可以轉回3體3心或者2體4心,隨你喜歡

武器:自由度超大,隨自己喜歡就可以(個人比較喜歡用遠攻)

技能:反正有10格,先把最有用的單體和範圍技放進去(順帶一提:沒有主副屬性這回事),一些會暈or定人的也放,加防也好,補血也好,隨自己喜歡便是了

總結:除了加點以外,基本上自由度比六種戰士更大,搭配任君選擇=.=

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: happyso    時間: 24-3-2006 18:29
Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 09:59:
加點搭配方式:未知(唔係好多人玩),以本人經驗初期5體1心或4體2心也可

武器:自由度超大 ...

唔該^^
(搭配任君選擇)<-----d句好搞笑^^

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: 紫月舞天    時間: 24-3-2006 18:31
大家可以在此發問你對內功(法師)的意見及問題

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 18:32
法c小心得@@"

我係一隻20lv法c=-=
我5心1體咁加
武器真係你想用咩就用咩= =
因為你係爆魔= =
唔洗用武器
我就用左暗=3=
因為都可以毒下人地扣小小
技能我就學左紅蓮,風雷,雪燕,2招補血,加火水金功個3招基本上呢幾招都夠用=3=
比張相你睇下
<睇唔到禁我

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-24 at 06:36 PM ]

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: 呀wing∼    時間: 24-3-2006 18:47
做法師有冇話一定要咩屬性嫁?

作者: happyso    時間: 24-3-2006 19:06
咁雪燕歸巢同風雷破都係屬於停頓技能
but點解d人話水個招係最好..d2招停頓有咩分別ga?
又點解咁多人學水個招唔學金個招?

Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 10:32:
法c小心得@@"

我5心1體咁加
因為你係爆魔= =
唔洗用武器
我就用左暗=3=
技能我就學左紅蓮,風雷,雪燕,2招補血,加火水金功 ...

唔該哂....都<開始>明白少少點玩法師^^

作者: i-CCW    時間: 24-3-2006 19:14
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 18:32:
法c小心得@@"

我5心1體咁加
因為你係爆魔= =
唔洗用武器
我就用左暗=3=

20lvbao_48

難唔難升?
PVP勁唔勁??

作者: [H]lamlam1024    時間: 24-3-2006 19:22
法師升lv又勁..打架又勁.."
雖然好少血..不過護體多.."因為加得多心.."
不過最好組升..因為真係好少血..組升會好好多..

作者: i-CCW    時間: 24-3-2006 19:49
Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-24 19:22:

正bao_16
下次玩下先bao_41

作者: chiu1992    時間: 24-3-2006 19:50
Originally posted by i-CCW at 2006-3-24 19:49:

正bao_16
下次玩下先bao_41

我又玩先@@
火技好似好勁@@

作者: i-CCW    時間: 24-3-2006 19:57
Originally posted by chiu1992 at 2006-3-24 19:50:
我又玩先@@
火技好似好勁@@

港板想學咩就學咩bao_42

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 20:08
Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-24 19:22:

打架講真唔勁
護多又點= =
D刀刀槍槍劍劍一野爆洛黎扣你百幾= =
佢地有d識飛刀飛劍= =
刀就話可以屈(用雪燕冰左之後拉到最開,佢招刀岩岩飛唔到你=3=)
但係其他係閃唔到= =
sopk係唔勁

Originally posted by i-CCW at 2006-3-24 19:14:

20lvbao_48
難唔難升?
PVP勁唔勁??

開頭有d難升
但係你多內力同學齊技個陣
冰住隻怪慢慢打就ok
但係要小心比怪圍

作者: chiu1992    時間: 24-3-2006 20:12
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:08:

打架講真唔勁
護多又點= =
刀就話可以屈(用雪燕冰左之後拉到最開,佢招刀岩岩飛唔到你=3=)
但係其他係閃唔到= =
sopk係唔勁

開頭有d難 ...

原來pk 唔勁架=3=?
咁我都玩番刀@@"

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 20:15
Originally posted by chiu1992 at 2006-3-24 20:12:

原來pk 唔勁架=3=?
咁我都玩番刀@@"

可能因為我唔多血la=3=
得495
因為我都係後期先加血

支持下la=口=
http://www.nakuz.com/bbs/showthreads.php?tid=2315350

作者: [H]lamlam1024    時間: 24-3-2006 20:18
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:15:

可能因為我唔多血la=3=
得495
因為我都係後期先加血

支持下la=口=
http://www.nakuz.com/bbs/showthreads.php?tid=2315350

比人圍真係好難打..
不過如果團p/隊p..法師好正..一招技打4,5個..

作者: 云夢    時間: 24-3-2006 20:19
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:08:

打架講真唔勁
護多又點= =
但係其他係閃唔到= =
sopk係唔勁

開頭有d難 ...

that's why 要加體
加體嘅法c襟捱d=.=
雖然mp少d,但係後期血多護多,襟打襟捱
況且不限屬性,發現對手乜屬性就用屬性相剋

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 20:20
Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-24 20:18:

比人圍真係好難打..
不過如果團p/隊p..法師好正..一招技打4,5個..

咁你又錯=~=
一下都係扣5x(我全心人地未爆護)
同埋真係好易死
因為團p人人出"飯圍技"
一個唔小心就88
但係你好彩頂得住
等隊友炸左人地條護個陣
你一野可以扣多過400
但係人地都爆得護
佢都差唔多死
基本上係比最後一擊佢

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 20:19:

that's why 要加體
加體嘅法c襟捱d=.=
雖然mp少d,但係後期血多護多,襟打襟捱
況且不限屬性,發現對手乜屬性就用屬性相剋

係牙= =
但係我要try全心ma個陣
就算加體都要後期先勁
你講得冇錯

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-24 at 08:22 PM ]

作者: 云夢    時間: 24-3-2006 20:32
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:20:

咁你又錯=~=
一下都係扣5x(我全心人地未爆護)
同埋真係好易死
因為團p人人出"飯圍技"
一個唔小心就88
但係你好彩頂得住
等隊友炸左人地條護個陣
你一野可以扣多過400
但係人地都爆得護
...

簡單歸納說:
法c開始時要付出很大的犧牲:
金錢、時間:衝技
自尊:升lv慢、攻擊力超低
......etc.
才會強起來。

所以:
「不經一番冰霜苦,哪得梅花放清香。」

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 20:37
Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 20:32:

簡單歸納說:
......etc.
才會強起來。

所以:
「不經一番冰霜苦,哪得梅花放清香。」

你又錯= =
法c係一定好
低lv個陣已經高攻,拎我黎講
15-20lv個陣同人去黃河打d 3xlv怪
我都可以一個人solr到一隻
同人玩引怪炸
我都扣到4x~2xx
係好高攻
個陣我d技都係lv2
學左打坐回魔回得快
裝你買唔買都得
我就留番高lv先買
法c升lv係超快= =
因為可以打到好高攻
拎番上面黎講
我唔洗30分鐘升1lv= =

姐係
升lv快,solo勁,唔洗用太多錢,有人組就打勁野就升超快

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-24 at 08:43 PM ]

作者: 云夢    時間: 24-3-2006 20:58
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:37:

你又錯= =
法c係一定好
同人玩引怪炸
我都扣到4x~2xx
係好高攻
個陣我d技都係lv2
學左打坐回魔回得快
裝你買 ...

我的意思是低lv到開頭10 lv=.=
也就是「技未到家又少血」果時
比同級的戰士黎講都好難升下

作者: chiu1992    時間: 24-3-2006 21:10
咁高血d既法師同人p 勁唔勁架??

作者: happyso    時間: 24-3-2006 21:39
即係升lv快..pk係廢?

作者: warsaw    時間: 24-3-2006 21:52
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 18:32:
法c小心得@@"

我5心1體咁加
因為你係爆魔= =
唔洗用武器
我就用左暗=3=

---
我想問禁 19lv 壓等 只升技 , 每技升多少先足夠??
---
金木水火土 全練當然好
如果  金木水火技  提升攻擊力 , 每招再練多一招 範圍 或 加血 不是很好嗎??
---
5lv 技能 ~> 30lv , 之後係咪有新技 ??
---
法師 前路好好 低lv要佢 , 高lv時冇佢其他職業吾駛升 , 而且好似好少人做法師
---
公測完 正式開放 墨香 時 , 我都會 練魔師 bao_40

[ Last edited by warsaw on 2006-3-24 at 10:07 PM ]

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 22:14
Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 20:58:

我的意思是低lv到開頭10 lv=.=
也就是「技未到家又少血」果時
比同級的戰士黎講都好難升下

錯= =
我7lv個陣比同級戰士(劍刀槍都有)打千年屍扣多佢4x

Originally posted by warsaw at 2006-3-24 21:52:

---
我想問禁 19lv 壓等 只升技 , 每技升多少先足夠
---
金木水火土 全練當然好
如果  金木水火技  提升攻擊力 , 每招再練多一招 範圍 或 加血 不是很好嗎
---
5lv 技能 ~> 30lv , 之後係咪有新技
---
法師 前路好好 低lv要佢 , 高lv時冇佢其他職業吾駛升 , 而且好似好少人做法師
---
公測完 正式開放 墨香 時 , 我都會 練魔師  

其實你唔洗壓等升技,因為你同人組去升,基本上20lv招招都3lv= =用得多個招6lv tim(我20lv招招3lv 1招6lv)
30lv呢個我就唔知....幫唔到你...梳
大家一齊做法c
法c真係好好升
低lvd魔攻都好勁= =

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2315350

Originally posted by happyso at 2006-3-24 21:39:
即係升lv快..pk係廢?

咁又唔係...
你夠血同d近戰頂可以屈死佢

作者: 云夢    時間: 24-3-2006 22:18
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 22:14:

錯= =
我7lv個陣比同級戰士(劍刀槍都有)打千年屍扣多佢4x

其實你唔洗壓等升技,因為你同人組去升,基本上20lv招招都3lv= =用得多個招6lv tim(我20lv招招3lv 1招6lv)
30lv呢個我就唔知....幫唔到你 ...

pk後期eq有抗五行
所以前期會比較吃香
(順帶一提,由於很少人會抗哂五行,所以最好有數種攻擊招旁身)

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 22:21
Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 22:18:

pk後期eq有抗五行
所以前期會比較吃香
(順帶一提,由於很少人會抗哂五行,所以最好有數種攻擊招旁身)

呢個我知
so我叫左大家學多幾招技

作者: 云夢    時間: 24-3-2006 22:23
睇一睇過
五行中只要金水火可以有攻擊效果

好易俾人predict到=.=

作者: 迎希    時間: 24-3-2006 22:26
Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 22:23:
睇一睇過
五行中只要金水火可以有攻擊效果

好易俾人predict到=.=

金水火夠用= =
人地d防唔加得咁多= =
就算係都唔會加哂咁多隻la
係唔係先= =
法c又可以學火,水,金系內功黎加攻
但係平均升1lv我都唔知加幾多= =
有待測試

作者: 云夢    時間: 24-3-2006 22:31
另外問一問

暗過招七唔知咩火(←本人無咩記性)
應該係外功黎掛(個招有d似紅蓮)?
咁照計應該計力......
咁用火系內功加乘咪會加多d=.=

作者: ngniuniu    時間: 24-3-2006 22:33
墨香级数是其次,最主要是武工强,所以我地法C一定要压级。其他职业也是。。

作者: 乂惡魔乂    時間: 24-3-2006 22:35
玩槍可唔可以學埋內功??

作者: john1874    時間: 24-3-2006 23:00
我想問法c最好+邊幾種屬性內功?

作者: Elek    時間: 24-3-2006 23:21
我想問下只計攻擊力既話咩屬既單體技勁d
大漠/風雷/雪燕

作者: happyso    時間: 24-3-2006 23:43

仲未有人答到我= =

作者: Elek    時間: 24-3-2006 23:50
Originally posted by happyso at 2006-3-24 15:43:

仲未有人答到我= =

雪燕係定人,風雷係暈人

作者: [S]健~    時間: 24-3-2006 23:58
想問下..
學技好呀..你地剩係講學咩火水土木金...
咩技...可唔可以講低..
我話想學火2/3..水2/金2/木1同土1...
呢到6招..學得岩唔岩...火係主打..水金係PK用...木土+血防用..
咁樣掂???我就諗住升一開始4心2體...到10LV就3心3體..
因為我唔會咁早PK>.學哂技..升哂LV先講..
仲有...D人話用暗好...毒得黎又引到怪..
但係D人話仲要學埋暗果招咩月...
暗既招洗唔洗學...要學既話學邊招..
我驚冇位學/././.
仲有...特技果到...+火內呢D要+到幾多,,,
洗唔洗+埋其他種內....玩暗既假如學招..洗唔洗+埋暗外呢??
希望有人答我...^^我真係想玩的..
之前玩劍..但係都升得幾慢..2個鍾先又1LV升8LV..
玩到10LV冇哂引...D人爆技///勁..
希望有 人答哂我呢D問題...多謝

作者: 云夢    時間: 25-3-2006 00:01
Originally posted by Elek at 2006-3-24 23:21:
我想問下只計攻擊力既話咩屬既單體技勁d
大漠/風雷/雪燕

沒記錯大漠攻會高一點
因為金2水3都係定同暈,攻會少d

Originally posted by happyso at 2006-3-24 23:43:

仲未有人答到我= =

定人大機會過暈人
有人話暈人機率唔高過1/3

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 09:52
Originally posted by 云夢 at 2006-3-25 00:01:

沒記錯大漠攻會高一點
因為金2水3都係定同暈,攻會少d

定人大機會過暈人
有人話暈人機率唔高過1/3

暈人機會1/3都比多佢= =

大家想用法c ge話
加點:5魔1體/4魔2體
升lv型必學技能:雪燕歸巢(定人身),紅蓮吐焰(大飯圍攻擊)
pk型必學技能:大漠孤煙,雪燕歸巢
真氣方面,你學唔學都得
補血個2招,你想幫人補血就學,唔想就唔洗學

Originally posted by [S]健~ at 2006-3-24 23:58:
想問下..
學技好呀..你地剩係講學咩火水土木金...
咩技...可唔可以講低..
我話想學火2/3..水2/金2/木1同土1...
呢到6招..學得岩唔岩...火係主打..水金係PK用...木土+血防用..
咁樣掂?我就諗住升一開始4心2體...到10LV就3心3體..
因為我唔會咁早PK>.學哂技..升哂LV先講..
仲有...D人話用暗好...毒得黎又引到怪..
但係D人話仲要學埋暗果招咩月...
暗既招洗唔洗學...要學既話學邊招..
我驚冇位學/././.
仲有...特技果到...+火內呢D要+到幾多,,,
洗唔洗+埋其他種內....玩暗既假如學招..洗唔洗+埋暗外呢
希望有人答我...^^我真係想玩的..
之前玩劍..但係都升得幾慢..2個鍾先又1LV升8LV..
玩到10LV冇哂引...D人爆技///勁..
希望有 人答哂我呢D問題...多謝

我講哂出黎=口=
自己睇
其實你學加防幾招冇咩血= =我覺得= =
一開始4心2體都ok,10lv開始3心3體,血係多,不過魔攻到高lv個陣可能比其他人低
用暗係好,毒得人又引到怪,so我都用左
但係你係唔洗學暗個d招,個d招係外功,要7月流火高攻你就要加敏,你想用呢招又打到高攻你就唔可以用法c,因為我地係加哂心脈,7月流火個d外功係唔會加攻
特技個到,你想點加就點得=口=
我20lv個陣,打坐6,血3,內力5,防3,火水金木內功5

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2315350

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-25 at 09:57 AM ]

作者: happyso    時間: 25-3-2006 10:21
遲d高lv係唔係一定學哂到火水金木個個都5lv ga?

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 10:36
Originally posted by happyso at 2006-3-25 10:21:
遲d高lv係唔係一定學哂到火水金木個個都5lv ga?

咩招先?

作者: happyso    時間: 25-3-2006 10:52
Originally posted by 迎希 at 2006-3-25 02:36:

咩招先?

所有招lo@@

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 10:55
Originally posted by happyso at 2006-3-25 10:52:

所有招lo@@

唔係好知你想問咩= =
d招lv係用多d自然升快d= =

作者: P.W.K    時間: 25-3-2006 13:44
我想問d招係點升lv?係要出有熟練定升lv有點數加?
仲有係唔係8級先學到內功?
咁一開始點打好-.-

作者: [S]小豪毫    時間: 25-3-2006 14:03
我想問下做法師係唔係唔洗加力架??~~~~

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 14:08
Originally posted by P.W.K at 2006-3-25 13:44:
我想問d招係點升lv?係要出有熟練定升lv有點數加?
仲有係唔係8級先學到內功?
咁一開始點打好-.-

用得多就會升,招野用一次會加%
升到招技100%就會升1lv
5lv學內功
Originally posted by [S]小豪毫 at 2006-3-25 14:03:
我想問下做法師係唔係唔洗加力架??~~~~

唔洗= =
話明法c= =
爆魔
要力做咩= =

作者: 云夢    時間: 25-3-2006 14:16
Originally posted by 迎希 at 2006-3-25 14:08:

用得多就會升,招野用一次會加%
升到招技100%就會升1lv
5lv學內功

唔洗= =
話明法c= =
爆魔
要力做咩= =

佢可能無魔想用力同人掐過=.=
不過加力不如將d點數分落體心=.=

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 15:20
Originally posted by 云夢 at 2006-3-25 14:16:

佢可能無魔想用力同人掐過=.=
不過加力不如將d點數分落體心=.=

佢可能想雙修
咁會2頭唔到岸
冇樣勁
用武打人唔夠勁= =
爆魔又唔夠魔c勁= =

作者: NcF    時間: 25-3-2006 16:34
內功點計功
係咪每個lv都有一定功?

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 16:39
Originally posted by NcF at 2006-3-25 16:34:
內功點計功
係咪每個lv都有一定功?

唔知
好似外功咁
你都唔知佢點計攻
only知加多d心脈會高攻d

作者: chiu1992    時間: 25-3-2006 16:42
咁高血d 既法師夠唔夠其他 武器 p架??

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 16:44
Originally posted by chiu1992 at 2006-3-25 16:42:
咁高血d 既法師夠唔夠其他 武器 p架??

夠血頂到未夠lo
唔夠血頂咪唔夠lo= =

作者: 云夢    時間: 25-3-2006 16:44
各位:
沒有絕對的最強「職業」或「練法」
最強的只有玩家=.=
相信自己,創造命運,打造變態法c吧!(......)

作者: chiu1992    時間: 25-3-2006 16:46
2體4法@@”
咁實勁高血

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 16:47
Originally posted by chiu1992 at 2006-3-25 16:46:
2體4法@@”
咁實勁高血

係就係,不過可能低攻小小
我到時5心1體咁加= =
Originally posted by 云夢 at 2006-3-25 16:44:
各位:
沒有絕對的最強「職業」或「練法」
最強的只有玩家=.=
相信自己,創造命運,打造變態法c吧!(......)

不嬲都係= =
我地大家都係係到分享=3=

作者: 云夢    時間: 25-3-2006 16:49
Originally posted by 迎希 at 2006-3-25 16:47:

係就係,不過可能低攻小小
我到時5心1體咁加= =

不嬲都係= =
我地大家都係係到分享=3=

最慘d人成日問pk勁唔勁易唔易升=.=
真心玩的不會介意這些=.=

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 16:50
Originally posted by 云夢 at 2006-3-25 16:49:

最慘d人成日問pk勁唔勁易唔易升=.=
真心玩的不會介意這些=.=

我都唔介意= =
玩法c玩得好開心
pk我都係就咁同佢地打=3=
大家玩下開心d ma

但係佢地為ge係可以一騎當千
因為佢地唔想lose個種人黎

作者: billy6842000    時間: 25-3-2006 22:11
咁學技係咪會用好多錢...?"

作者: 迎希    時間: 25-3-2006 22:12
Originally posted by billy6842000 at 2006-3-25 22:11:
咁學技係咪會用好多錢...?"

唔係太多姐
一招技都係2000(買書加500蚊學費)

最強法c心得!!!!
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2317141

作者: 魔殺    時間: 26-3-2006 08:14
我係新手....入黎聽聽先 @@

作者: [S]健~    時間: 26-3-2006 08:53
我講哂出黎=口=
自己睇
一開始4心2體都ok,10lv開始3心3體,血係多,不過魔攻到高lv個陣可能比其他人低
但係你係唔洗學暗個d招,個d招係外功,要7月流火高攻你就要加敏,你想用呢招又打到高攻你就唔可以用法c,因為我地係加哂心脈,7月流火個d外功係唔會加攻
特技個到,你想點加就點得=口=
我20lv個陣,打坐6,血3,內力5,防3,火水金木內功5
咁你學左邊幾招呀...可唔可以講..水23.火23呢d...講低俾我聽下丫
木係扲黎+血..咁都要5呀.....
土唔洗??
20lv前
升哂金木水火5先..定係學左咩先..

作者: 迎希    時間: 26-3-2006 10:29
Originally posted by [S]健~ at 2006-3-26 08:53:
我講哂出黎=口=
自己睇
但係你係唔洗學暗個d招,個d招 ...

咁你姐係同我一樣la=-=
不過我加點同你唔同= =
我4魔2體,一路都係
支持下
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2317141

作者: 001035    時間: 26-3-2006 11:02
我想5魔1攻咁加

學: 風雷破
     雪燕歸巢
     紅蓮吐焰
     霹靂真氣
     寒冰真氣
     紫霞真氣
     風刀霜劍 (pk個時令人 行慢d 再慢慢屈人機)     
     吐納法
     金鐘罩
     天雷破 (好似攻高)

咁玩好唔好?  我係手唔係太識玩 請高人指點下我 ......

作者: 迎希    時間: 26-3-2006 11:08
Originally posted by 001035 at 2006-3-26 11:02:
我想5魔1攻咁加

我想5魔1攻咁加

學: 風雷破
     雪燕歸巢
     紅蓮吐焰
     霹靂真氣
     寒冰真氣
     紫霞真氣
     風刀霜劍(pk個時令人 行慢d 再慢慢屈人機)     
     吐納法
     金鐘罩
     天雷破 (好似攻高)

咁玩好唔好?  我係手唔係太識玩 請高人指點下我 ......

你加1攻有咩用?= =
金鐘罩加防都冇用,因為你正常會定左隻怪先打,你定左佢佢都打唔到你,加防黎冇咩用
風刀霜劍學黎冇用,因為你有雪燕歸巢定人身,人地都行唔到,令到人地行慢d都冇用= =

法c全攻略http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2317141

作者: bizwai    時間: 26-3-2006 12:13

武器:自由度超大,隨自己喜歡就可以(個人比較喜歡用遠攻)

技能:反正有10格,先把最有用的單體和範圍技放進去(順帶一提:沒有主副屬性這回事),一些會暈or定人的也放,加防也好,補血也好,隨自己喜歡便是了

總結:除了加點以外,基本上自由度比六種戰士更大,搭配任君選擇=.=

作者: 001035    時間: 26-3-2006 12:16
Originally posted by 迎希 at 2006-3-26 03:08:

你加1攻有咩用?= =
金鐘罩加防都冇用,因為你正常會定左隻怪先打,你定左佢佢都打唔到你,加防黎冇咩用
風刀霜劍學黎冇用,因為你有雪燕歸巢定人身,人地都行唔到,令到人地行慢d都冇用= =

法c全攻略[url]ht ...

打錯左字 = =我係+5心 1體(咁加好唔好,會唔會太少血 或 太少魔攻?)

但係+金鐘罩同人p之前用定 咁唔好咩 ?(可以捱多人幾下喎~)

另外我想問下雪燕歸巢係唔係1定可以定到人??(如果係既話風刀霜劍真係廢廢地.....)
(M)(M)(M)(M)(M)(M)

[ Last edited by 001035 on 2006-3-26 at 04:19 AM ]

作者: chiu1992    時間: 26-3-2006 14:29
有冇邊幾招一定要學架??
加火系攻個d唔學得唔得架??

作者: 迎希    時間: 26-3-2006 15:17
Originally posted by bizwai at 2006-3-26 12:13:

武器:自由度超大 ...

你抄2樓d野

Originally posted by 001035 at 2006-3-26 12:16:

打錯左字 = =我係+5心 1體(咁加好唔好,會唔會太少血 或 太少魔攻?)

但係+金鐘罩同人p之前用定 咁唔好咩 ?(可以捱多人幾下喎~)

另外我想問下雪燕歸巢係唔係1定可以定到人??(如果係既話風刀霜劍真係廢廢地 ...

雪燕歸巢一定定到人
你都定左佢= =佢都打唔到你la= =
如果你要用金鐘一定要升高d lv
因為低lv金鐘唔係加太多

Originally posted by chiu1992 at 2006-3-26 14:29:
有冇邊幾招一定要學架??
加火系攻個d唔學得唔得架??

作者: billy6842000    時間: 26-3-2006 16:50
我想問呢..."
用左雪燕歸巢係咪100%定左人嫁...?"

作者: gingfat    時間: 26-3-2006 17:08
我想問 係咪心脈愈高 補血果招係咪補得多d?

作者: 迎希    時間: 26-3-2006 18:32
Originally posted by billy6842000 at 2006-3-26 16:50:
我想問呢..."
用左雪燕歸巢係咪100%定左人嫁...?"

係牙

Originally posted by gingfat at 2006-3-26 17:08:
我想問 係咪心脈愈高 補血果招係咪補得多d?

技lv高先補多d

作者: gingfat    時間: 26-3-2006 19:06
Originally posted by 迎希 at 2006-3-26 18:32:

係牙

技lv高先補多d

唔該 明晒

作者: 001035    時間: 26-3-2006 20:51
迎希 你係唔係做左墨香既板主架啦@o@??
我想你做板主 有問必答 太好人啦~

你墨香名叫咩 ????有冇icq

作者: chiu1992    時間: 26-3-2006 20:52
Originally posted by 001035 at 2006-3-26 20:51:

我又要bao_39bao_39
不過我要msnbao_03bao_03

作者: i-CCW    時間: 26-3-2006 21:02
法師後期發展點??

1.人因裝備抗法高左,魔法攻低左bao_29PvP難贏??

2.D高lv怪抗法高唔高??

作者: 001035    時間: 26-3-2006 21:21
係喎 迎希 我想問下用 雪燕歸巢 可可以定到大佬架 -.-我諗唔得

作者: happyso    時間: 26-3-2006 21:22
Originally posted by 001035 at 2006-3-26 12:51:

其實我都100%讚成迎希做版主@@

作者: 迎希    時間: 26-3-2006 21:29
Originally posted by happyso at 2006-3-26 21:22:

其實我都100%讚成迎希做版主@@

可惜版主比人做左=3=
不過其實幫到人就得labao_04

Originally posted by 001035 at 2006-3-26 21:21:
係喎 迎希 我想問下用 雪燕歸巢 可可以定到大佬架 -.-我諗唔得

我覺得定到掛= =
我都打過大佬=~=幫唔到你梳梳

Originally posted by 001035 at 2006-3-26 20:51:

申請唔到
原因係有左神樂
我做唔做版主都幫到大家la=3=
我墨香會叫魚蛋﹏。
icq我e家唔會開...msn一定開
msn:ka1991120@gmail.com

Originally posted by chiu1992 at 2006-3-26 20:52:

我又要bao_39bao_39
不過我要msnbao_03bao_03

msn:ka1991120@gmail.com

Originally posted by i-CCW at 2006-3-26 21:02:
法師後期發展點??

1.人因裝備抗法高左,魔法攻低左bao_29PvP難贏??

2.D高lv怪抗法高唔高??

呢個問題我好難答你= =
1:官網個到裝備抗法都係一隻系,咁法c們多數都學左火金水,佢地多數唔會抗哂掛......其實用2隻介指都差唔多夠攻
2:冇怪物資料睇= =我諗唔會太高......
bao_04bao_04bao_04

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-26 at 09:38 PM ]

作者: i-CCW    時間: 26-3-2006 21:39
內功攻力受唔受心影響?bao_16

定剩係受skill lv影響?bao_05

[ Last edited by i-CCW on 2006-3-26 at 09:40 PM ]

作者: 迎希    時間: 26-3-2006 21:43
Originally posted by i-CCW at 2006-3-26 21:39:
內功攻力受唔受心影響?bao_16

定剩係受skill lv影響?bao_05

[ Last edited by i-CCW on 2006-3-26 at 09:40 PM ]

高心=內功攻高

內功技能高lv=打出黎高攻
姐係2樣都有影響

作者: 云夢    時間: 26-3-2006 23:01
總係凝著凝著法c係用錢扑死人嘅練法=3=

作者: ranman89pk    時間: 27-3-2006 12:58
法師后期超屎

作者: ranman89pk    時間: 27-3-2006 12:58
超碼70級先夠人打

作者: 94135464    時間: 27-3-2006 13:44
Originally posted by ranman89pk at 2006-3-27 04:58:
超碼70級先夠人打

你點知??

作者: i-CCW    時間: 27-3-2006 16:48
Originally posted by ranman89pk at 2006-3-27 12:58:
法師后期超屎

點渣法??bao_27
有咩職勁??bao_19
Originally posted by ranman89pk at 2006-3-27 12:58:
超碼70級先夠人打

GaG??bao_10

70級係前期or後期??bao_14

作者: 迎希    時間: 27-3-2006 17:56
法師后期超屎

超碼70級先夠人打

你連post wo ==
你又知佢屎?

作者: 云夢    時間: 27-3-2006 20:29
Originally posted by 迎希 at 2006-3-27 17:56:

你連post wo ==
你又知佢屎?

佢果兩篇野好似有d抵觸wo......
70 lv對我黎講算中後期
佢話「後期超屎」......
又話「起碼70 lv先夠人打」
combine兩句句子意思就係:
>70 lv, <後期??=法c最強時期
然而所謂「後期」到底是哪時
各人有各人見解
但我相信大部分人也認為70 lv已經是中後期對吧

這就造成前言不對後語,相互抵觸的情景

作者: ckm199030    時間: 27-3-2006 21:25

作者: gn02937011    時間: 27-3-2006 21:28
法c同劍都咁正

作者: 迎希    時間: 27-3-2006 21:29
Originally posted by ckm199030 at 2006-3-27 21:25:

cpoy人加連post.........

作者: 真.郎    時間: 27-3-2006 22:03
Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 12:37:

你又錯= =
法c係一定好
同人玩引怪炸
我都扣到4x~2xx
係好高攻
個陣我d技都係lv2
學左打坐回魔回得快
裝你買 ...

我想問下...你個法c 點加點  學咩技呀???

作者: 迎希    時間: 28-3-2006 10:21
Originally posted by 真.郎 at 2006-3-27 22:03:

我想問下...你個法c 點加點  學咩技呀???

呢到

作者: 云夢    時間: 28-3-2006 19:25
今日又開一個法C玩=.=
4體2心
果然唔夠內力=.==.=
10LV先轉3體3心XD~~
作者: [S]健~    時間: 30-3-2006 19:00
洗唔洗學輕功
作者: 魅星    時間: 31-3-2006 12:49
法師一開始真係辛苦d~o~

岩岩開左個法黎玩

一開始又要晒錢買技...d攻擊力又冇槍咁好

我用槍引怪用2次技就打晒

法就要打3-5下    我5體1心
作者: Kevin5050    時間: 1-4-2006 02:14
我今日又開左個法師~~

之後,我覺得法師係一個輔助職業~~

同人組隊

佢係幫d肉博打怪~~

佢打一下你就打一下~~

幫佢地快D打完隻怪~~

但係都唔可以話佢廢

如果無冇左佢地

肉博果D可能要打好內

Originally posted by Kevin5050 at 2006-4-1 02:14:
我今日又開左個法師~~

之後,我覺得法師係一個輔助職業~~

係幫d肉博打怪~~

佢打一下你就打一下~~

幫佢地快D打完隻怪~~

但係都唔可以話佢廢

如果無冇左佢地

肉博果D可能要打好內

[ Last edited by Kevin5050 on 2006-4-1 at 02:16 AM ]
作者: 迎希    時間: 1-4-2006 21:00
Originally posted by 魅星 at 2006-3-31 12:49:
法師一開始真係辛苦d~o~

岩岩開左個法黎玩

一開始又要晒錢買技...d攻擊力又冇槍咁好

我用槍引怪用2次技就打晒

法就要打3-5下    我5體1心

5血1心
你做法c黎做乜= =
作者: 蕃•茄•仔    時間: 1-4-2006 23:44
法師後期未必勁~
因為家陣D怪只有物防  冇魔防
所以法師打怪一定會扣好多
但難保後期唔會有魔防的怪物
而且當LV慢慢高  其他武器(職業)的抗性也開始滿(技能點太多 只好點內攻)  法師PK也會變得扣唔入~
而且法師冇武器加魔攻  只有戒指加少少  當100%滿了之後 就冇得再加
我諗當各法師到屬性100時 就係頂尖  之後就慢慢弱
因為武功世界  係冇可能只靠內攻就打得死人~~ 一定要有外攻配合
我諗官方都未必諗過會有職業係只靠內攻~ 如果唔係佢都會開發針對性武器啵
所以大家唔好諗住法師後期會好強~

[ Last edited by 蕃•茄•仔 on 2006-4-1 at 11:45 PM ]
作者: chit1213    時間: 3-4-2006 18:38
迎希係咪91年出世?
作者: .龍馬.    時間: 6-4-2006 10:58
by 矮哥:

錯晒....我係封測玩6心法
係學補血技型...得吐納7lv 太清7lv
20lv team 30lv人去打紫忍爆lv超爽 未死過
21lv加裝有45x血左右 我吐納lv7 一野滿血 邊有怪可以秒殺你
同人補仲爽~20lv補30lv血 3野滿...根本就好好屈 而且補血法冇升技煩惱
同人PK 同等級打未輸過~人地冇得補血.你用雪燕紅蓮打佢 6心又扣佢多
血雖然少 不過一野吐納滿晒 即使自己爆護 只要一下紅蓮一下吐納 一樣唔會死
邊個話6心補法冇作為~起碼你多mp 我2xlv 1700mp 打坐10lv 坐50秒滿晒mp

大家覺得咁樣有冇作為@@?!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2