打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] SS的盟主真系舊漂亮的豬頭骨

萌馬係真係幾難用= =
回復 支持 反對

未用慣姐
回復 支持 反對

話說之前X3幸蛋第一日抽中左就即刻食膠上oc5
其實有時有愛又唔一定要熟練慢慢升嘅
回復 支持 反對

這機體開2技後,那神般的2武還不夠嚇人嗎?
高係數唔在講,有效果,補彈速度都好快
你係要用拳打包咁就真係野講 ...
惡乂翼 發表於 29-12-2012 23:08

想被但系HWS D牛油炮唔放過我嘛~D跟踪彈都系~
回復 支持 反對

回復 10# exw76

認同,有同感!!!
回復 支持 反對

想被但系HWS D牛油炮唔放過我嘛~D跟踪彈都系~
KUDAFF 發表於 30-12-2012 08:13

我唔信其他拳機冇咁既情況
回復 支持 反對

的確係無咩特色. 但勝在系數夠高
接隊友尾兩刀輸出吾少
G武鬥傳呢類近乎全格機既機體的確無咩能力生存(拳機通病)

BTW 常規同死亡打法又吾同 (前提係吾可以被集火)
前者可以死衝爛衝 無左條命咪陣間追番
後者就要執對面落單既機體 儘量吾好吸火 簡單D就係打遊擊
回復 支持 反對

部機本身個特色。講真唔系甘突出,系動畫裡面印象中系騎馬狀態都好似未爆過金!

部機只系把馬身同盟主本體 ...
KUDAFF 發表於 29-12-2012 18:51

S-神高、SS-神馬未爆金前都話可以幫手去打下反光機, 爆金後和S-盟主、SS-盟馬跟本就係全肉膊, 玩捉人後打殘就走人的打遊擊戰略, 或者去追打對方最强力的隊員來打, 令對方無法再分神去幫隊友或拉開分數, 完全唔係你想象中的全能機體

仲有你用部包機就話打高分, 用拳就低分? 只好怪你自己跟本唔識用拳, 而且你用拳已經夠快, 仲插新人類咭? 除非你對自己技術好有自信, 一般都是抽V苗防定身或抽底力放全攻或插格鬥加爆擊啦

你一開始就衝, 唔等重牛HWS幫你食牛油, 自己上去食牛油怪得人地嗎?

拳機被牛油扣血就一定啦, 唔通你走得咁快就得, 唔比人放追彈牛油追你嗎?

潛行、快速突擊、纏鬥令對方氣絕再打殘後都未死得就再潛行或走人, 才是這幾部機的主調
回復 支持 反對

S-神高、SS-神馬未爆金前都話可以幫手去打下反光機, 爆金後和S-盟主、SS-盟馬跟本就係全肉膊, 玩捉人後打 ...
dragoonkwok 發表於 2012-12-30 12:27 PM

SS盟馬其實都唔算全格,佢爆金後有2200一下,回2-4秒都算勁,仲送埋大緩
神馬係呢個時代黎講就的確係弱,玩一個月死亡都未必見到一架
唔好講包機打神馬會點,連剪機都有機會屈到佢冇5下,
回復 支持 反對

SS盟馬其實都唔算全格,佢爆金後有2200一下,回2-4秒都算勁,仲送埋大緩
神馬係呢個時代黎講就的確係弱,玩一 ...
exw76 發表於 30-12-2012 15:52

包剪時代, 少中遠程武器的拳就只有玩突襲, 然後纏死對方, 成日見到d人玩艦戰時用拳傻傻地一開場就衝上去食完牛油又食艦炮, 比機槍定完身再食幾粒追彈咁就玩完
回復 支持 反對