查看: 4353|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 機設妄想 SR rank RX-93 ν高達(ver. Ka)ν Gundam (ver. Ka)

前言:
有人可能話,根本同一部機,出乜鬼野SR機!
其實,EW果幾隻咪又出左BR機~
況且呢隻ver. Ka版既發動模式一般版冇,值得一出。
其實我原本諗住作埋雙翼v,但最後懶得作hehe。

以下內容純屬虛構,只供娛樂之用。希望大家支持,回下帖。

機體番號:RX-93

機體名稱:ν高達(ver. Ka)/ν Gundam (ver. Ka)
五剪 中距離

R前(漂浮):

盾:2000(左面70%)

一武(遠): 新型超級火箭炮 火箭炮 1525
二武(遠): 專用光束步槍(高出力模式) 粗光槍 1475 貫穿
三武: 浮游飛翔炮 護身浮游 105 6粒 護身
浮游必殺

R後(漂浮):

盾:0

一武(近): 光束軍刀(二刀流) 標準格鬥 1200x5
二武(中): 專用光束步槍(連射模式) 光束機槍 330x3
三武(中): 盾導彈 x 4 飛彈 450x4 2彈 大緩速
亂舞必殺

技能:

發動模式:Hp70%以下時;機動力上升;移動速度上升;推進時間上升;推進速度上升;自動描準距離上升;雷達顯示敵機位置;發動模式攻擊速度上升

最強新類型人:Hp50%以下時;攻擊力上升;機動力上升;推進時問上升;回彈速度上升;自軍雷達顯示敵機位置

解述:

呢個就R前,都係咁架喇。

各種攻擊既靚仔樣。

R後個樣大致上係咁,冇浮炮,冇盾,但有槍有劍。但係當然係漂浮既。
其實佢可以自由R,係因為我覺得既然F91可以,nu點解唔可以。((獨角:怒......
回復

只要改個新人類覺醒技能 就可以出現這台機 沒必要再出一台
回復 支持 反對

只要改個新人類覺醒技能 就可以出現這台機 沒必要再出一台
小湊 發表於 7-11-2013 17:04

(望Shop魂的擴充裝
要出的話還有有方法的wwww
回復 支持 反對

(望Shop魂的擴充裝
要出的話還有有方法的wwww
01021235 發表於 7-11-2013 05:36 PM

變態前輩ノワール到手了嗎??!
回復 支持 反對

變態前輩ノワール到手了嗎??!
小湊 發表於 7-11-2013 17:42

不是說12月嗎wwwwwwwwwwwwwwwwwww
而且在這之前先到的應該是CBX3 w
回復 支持 反對

不是說12月嗎wwwwwwwwwwwwwwwwwww
而且在這之前先到的應該是CBX3 w
01021235 發表於 7-11-2013 05:46 PM

十二月十二月!!
回復 支持 反對

十二月十二月!!
小湊 發表於 7-11-2013 17:49

這傢伙到底有多著急......
回復 支持 反對

transam量子 浮遊好似00Q咁放 空間轉移
回復 支持 反對

為何冇拳頭
回復 支持 反對

這傢伙到底有多著急......
01021235 發表於 7-11-2013 05:50 PM

十二月我喜歡呢
回復 支持 反對