打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] sr螳螂同sr妖天邊個比較好用

s妖我只係岩岩出幸蛋那時用過, 記憶中既2武水槍少彈, 而且部機本身低防 (當時oc5全防都覺低)

r後 ...
雷臣 發表於 15-2-2014 10:31

除左水槍,SR跟本係S個仔黎...
回復 支持 反對

回復  雷臣

我唔知你有冇真係比較過, 其實S妖天枝槍連射速快過SR妖天少少,只係少彈1排
所以其實S妖天各 ...
yaungachun 發表於 16-2-2014 02:56

我好認同你的講法,點解SR妖天會咁被設定法
明明動漫有大砲同埋變型後,有突擊攻擊
惼惼為出機而出機,冇真心出個新機
我最唔滿意韓服呢d設定方式!!尤奇係出自由同天意果陣更加離譜,後期出返部S當補數
回復 支持 反對

好多機都出得好求其
但鬼叫人地係大佬咩
天滅中共... 發表於 16-2-2014 11:02

冇計,不過日本係原廠的話可能種蝕錢
回復 支持 反對

回復 41# 雷臣

S妖天而加都唔能夠大連射咩??所謂的大連射係指唔郁企係到射36粒彈?
你試下拿隻渣古打下,SR妖天真係會被比落去S妖天的射速同SR妖天的射速明顯好大分別
而且一次射既輸出威力兩隻差唔多一樣
回復 支持 反對

我肯定你冇真係睇過佢以前既postS妖天武裝整體上的確比較強.....
格鬥武裝.....S妖勁SR妖9條街,SR妖係得 ...
derek9394 發表於 18-2-2014 16:03

就算用過下SR同S,你都好難突出到SR比S強少少
因為武器,射速,格鬥,S機嬴佢9條街
如你所講得R CUT人地格同雷達,支援性先可以突出到SR比S強
但係輸出力S又係冇得輸...加上水槍用完=支援性大大減少...除非你當佢拳機用
就算原廠考量過想同佢加支大砲,基於性能,實戰,爆六眼,機動方便
好難同佢加到呢樣武器,搞到得返一個亮點,就係爆6眼
如果佢一開始有爆6六眼就可以調教武器
回復 支持 反對

岩岩出s妖天(oc時代)幸蛋時, 那時我係400抽完後收到補償機, 試過係冇得大連射

講反大連射, 你上網 ...
雷臣 發表於 18-2-2014 17:03

大連射,重武裝咪做到囉,真想佢快d加返支大砲
回復 支持 反對

甘我改番"SR妖天射一排大約 5秒,S射一排大約4秒"做"SR妖天清空2武大約 5秒,S清空2武大約4秒" ...
derek9394 發表於 18-2-2014 20:05

射速明顯快過sr,岩岩先拿個ac試左,鬥射果方面我覺得都係S好過SR
回復 支持 反對