樂古Nakuz

標題: 投訴版主 〝Kira﹏* [打印本頁]

作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 17:48
標題: 投訴版主 〝Kira﹏*

投訴人:wilson08910 ( TRusT信賴 )
投訴對象:〝Kira﹏*
有關版塊:SD 交易區
有關連結:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4090647&extra=page%3D2&page=54
有關位置:535
投訴內容:我在1999+1論壇賣一d物品(樂古唔比),版主封我AC及其下交易post,要求解封AC及其下SD交易區post
其他意見:我在其他論壇做咩野,樂古既版主冇權管我及封我AC/post,要求解封樂古AC : TRusT信賴
另外,我認為此版主用緊莫須有罪名處分我,根本冇實質證據。版主以保障會員利益為理由處分我~
唔通一個人被人話強姦,但係完全冇料檢控佢,跟住個法官話:為市民著想,你要坐牢!!
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:03
你係其他論壇賣改機包,又點知你會唔會係幫會員代升個陣用?
為會員利益著想,所以才封你的帳號
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:06
為會員利益著想,所以才封你的帳號 ...
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:03

姐係冇實質證據啦-.-
疑點利益歸於被告bo
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:11
姐係冇實質證據啦-.-
疑點利益歸於被告bo ...
wilson08910 發表於 17-11-2011 18:06

你賣得改機包,就有理由相信你用過改機
作者: Sky_hoRsE    時間: 17-11-2011 18:12
我覺得版主既所做既野太霸道
冇理由管埋人地係其他論壇做d野
樂古版規就應該管轄樂古下
唔應該踩過界..
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:14
你賣得改機包,就有理由相信你用過改機
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:11

世界上冇野係絕對=)
有賣 唔等於 有用此物品
就算我用,都唔會用係客人AC身上~加上代升AC中,冇客人被封過帳號

都係果句
我係其他論壇做d野,冇理由樂古會管
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:20
世界上冇野係絕對=)
有賣 唔等於 有用此物品
就算我用,都唔會用係客人AC身上~加上代升AC中,冇客人被封過帳 ...
wilson08910 發表於 17-11-2011 18:14

宜家唔係針對你係其他論壇賣改機包

係你賣改機包,姐係有可能你會自己使用/為客人使用

冇客人被封過帳號

客人帳號被封時就太遲了把~

還是那句,為會員利益著想,所以才封你帳號
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:24
宜家唔係針對你係其他論壇賣改機包

係你賣改機包,姐係有可能你會自己使用/為客人使用

冇客人被封 ...
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:20

不如咁啦
封哂所有代升帖
因為為員利益著想
用番你果句
"點知你會唔會係幫會員代升個陣用?"
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:26
不如咁啦
封哂所有代升帖
因為為員利益著想
用番你果句
"點知你會唔會係幫會員代升個陣用?" ...
wilson08910 發表於 17-11-2011 18:24

人地冇賣改機包,所以冇證據去封,但你有賣改機包,咁我就有理由懷疑你~
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:28
人地冇賣改機包,所以冇證據去封,但你有賣改機包,咁我就有理由懷疑你~ ...
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:26

懷疑姐
又冇野證明到,對我好唔公平....
作者: Aong1998    時間: 17-11-2011 18:33
唔應該踩過界.. ...
Sky_hoRsE 發表於 17-11-2011 18:12

十分同意樓上的既講法...人地係第二度個論壇講既野關5關樂古事呀..身為樂古版主做埋d咁既野...唉!!!!
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:34
唔應該踩過界.. ...
Sky_hoRsE 發表於 17-11-2011 18:12

我唔係關注佢賣改機包...

只係關注佢會唔會用改機來幫會員代升~
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:36

〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:34

會員本身自己有腦諗,全世界唔係得你1個人有腦識諗野~
佢認為d代升店係用改機,就有意識唔會比人代升
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:37
十分同意樓上的既講法...人地係第二度個論壇講既野關5關樂古事呀..身為樂古版主做埋d咁既野...唉!!!! ...
Aong1998 發表於 17-11-2011 18:33

我唔係要管佢係其他論壇賣改機包...

我只系關注佢會唔會係幫會員代升個陣用改機
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:41
我唔係要管佢係其他論壇賣改機包...

我只系關注佢會唔會係幫會員代升個陣用改機 ...
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:37

你e+係利用緊我係其他論壇做既行為黎封我ac
你e+做既野係將樂古版規套入1999+1論壇到
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:42
會員本身自己有腦諗,全世界唔係得你1個人有腦識諗野~
佢認為d代升店係用改機,就有意識唔會比人代升 ...
wilson08910 發表於 17-11-2011 18:36

會員以前唔知到你賣改機包,只看信譽,所以才會給你代升~
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:44
會員以前唔知到你賣改機包,只看信譽,所以才會給你代升~
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:42

你e句野係到暗示緊..d會員冇腦諗野,只睇表面
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:45
你e+係利用緊我係其他論壇做既行為黎封我ac
你e+做既野係將樂古版規套入1999+1論壇到 ...
wilson08910 發表於 17-11-2011 18:41

從那行為中看得出你可能用改機代升~

注意:我不是因為你在其他論壇賣改機包而封你帳號,你在其他論壇賣改機包我管不著
作者: Sky_hoRsE    時間: 17-11-2011 18:46

〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:34

就以我為例 我都多次搵佢幫我代升 佢不但無用改機 而係自己一手一腳幫我每部機一部一部咁升
又5見我比人封ac???
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:47
從那行為中看得出你可能用改機代升~

注意:我不是因為你在其他論壇賣改機包而封你帳號,你在其他論 ...
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:45

我唔係係樂古賣,so冇權封我ac
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:50
就以我為例 我都多次搵佢幫我代升 佢不但無用改機 而係自己一手一腳幫我每部機一部一部咁升
又5見我比人 ...
Sky_hoRsE 發表於 17-11-2011 18:46

請問你怎麼知道他沒有用改機代升?
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 18:54
我唔係係樂古賣,so冇權封我ac
wilson08910 發表於 17-11-2011 18:47

希望你明白~

我唔系因為你係其他論壇賣改機包而封你帳號

係因為因呢件事被發現你可能用改機為會員代升~
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 18:54
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:50

回你
請問你怎麼知道我沒有用改機代升?
作者: Sky_hoRsE    時間: 17-11-2011 19:00
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:50

我揀佢幫我代升既原因 係因為佢信譽好 保障客人及會員既權益 為免客人被封ac so 佢5用改機升
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 19:03
希望你明白~

我唔系因為你係其他論壇賣改機包而封你帳號

係因為因呢件事被發現你可能用改機為會員 ...
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 18:54

你發現唔係樂古,係其他論壇,唔應該套入本論壇處理
作者: 〝Kira﹏*    時間: 17-11-2011 19:14

樓主有前科,好難令我相信你冇用過改機代升...
作者: wilson08910    時間: 17-11-2011 19:19
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 19:14

有前科,唔代表用改機=)
作者: Sky_hoRsE    時間: 17-11-2011 19:22
〝Kira﹏* 發表於 17-11-2011 19:14

你post張圖上來5代表佢用改機升過機
何況佢所講既內容無提過改機 只係bd掛&常規掛
5該你搵到d有利既證據先作出指控
作者: mistakebaby    時間: 17-11-2011 19:28
作者: AtroCity    時間: 17-11-2011 19:32
不關事的會員請注意版規
也不要開分身回覆
例如會員Sky_hoRsE/Aong1998

作者: mistakebaby    時間: 17-11-2011 19:37
作者: AtroCity    時間: 17-11-2011 19:38
回復  AtroCity

笨鎖快D做野啦...
咁樣唔夠公平lor
mistakebaby 發表於 2011-11-17 19:37

二、非投訴人、投訴對象及相關版主,請勿回覆,否則扣除一百樂點或直接禁言。

你也是不關事的其中一人
作者: 藤星    時間: 17-11-2011 22:17
其實出邊同類post關關佢先比較好,
以便處理。

作者: Christopher.C    時間: 17-11-2011 22:40
以上無關人士僅被扣一次樂點,惟若再有無關人士於本帖回覆,則直接禁言
作者: 〝Kira﹏*    時間: 18-11-2011 06:45
投訴內容:我在1999+1論壇賣一d物品(樂古唔比),版主封我AC及其下交易post,要求解封AC及其下SD交易區post

你還是一直認為我是因為你在其他論壇賣改機而被我ban?

說了很多次,你是因為這件事...而被我發現你可能用改機為會員代升

如果你真的用改機代升,而被gm發現,我那時候再封你就太遲了~
作者: wilson08910    時間: 18-11-2011 07:13
你還是一直認為我是因為你在其他論壇賣改機而被我ban?

說了很多次,你是因為這件事...而被我發現你可能用 ...
〝Kira﹏* 發表於 18-11-2011 06:45

味如果前如果後啦,比d實質證據
作者: 風乂    時間: 18-11-2011 13:19
味如果前如果後啦,比d實質證據
wilson08910 發表於 18-11-2011 07:13

咁你有冇實質證據表示你冇用先?
唔好話係要控方搵證據
辨方都需要提出證據支持自己
但現控方所持有既係..
你既前科..同以我所知既你承認有改機包
以本交易版版主並不干預閣下係其他討論區既交易
只係從會員舉報閣下管有改機包..
我地唔排除你會利用改機去做商業上既工具..(況且你都用尼對外出售)
唔通一個人被人話強姦,但係完全冇料檢控佢,跟住個法官話:為市民著想,你要坐牢!!

之於尼一點我認為你唔好用一D好似好有POINT既野做你既論點
以上都說明左交易版版主所持有既證據
其他意見:我在其他論壇做咩野,樂古既版主冇權管我及封我AC/post,要求解封樂古AC :

再者投訴內容並唔係版主封既原因

另外我既個人意見..(不代表版主立場)
冇錯你可以話有唔等於會用..
但係同時係別人既角度..你有就會好大機會去用..
而如外面有投訴人指出交易版內都可能有其他既代升店用改機..
但係唔該提出證據去舉報..你咁有心既我多謝你..
依家係有人舉報而又證實左既野...
當然係版規上都有要改善既空間
作者: Christopher.C    時間: 18-11-2011 16:11
版主無錯,盡責無罪。

惟疑點利益歸於被告,將解封其帳。

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2