樂古Nakuz

標題: 一埸兵堡+圖(與揚揚大戰的1埸) [打印本頁]

作者: 9mmm    時間: 20-5-2008 21:25
標題: 一埸兵堡+圖(與揚揚大戰的1埸)
[[bao_29]] 見有幅圖~唔好浪費~貼一貼~(25分完)
由於玩個檔入面有bug牆~打左6埸...贏幾多輸幾多不便講了..
如果有人問~都可以講講既><
雖然我已經叫不要玩石牆...~但最後亦玩石牆了...
所以隊入面1個人...影左一張~而且個埸我地都認為有得打(其實仲有1or2埸可打)
只係影度1張~大家見諒~因為當初並冇打算post出來
文明....(跟地圖位)  1象2哥德3維4呀茲
                                 8條7奴隸6中國5馬雅
你地可能呢個檔係咪有徵兵同馬速快10%呀?
我想講~1p玩呢個檔既目的就係為左冇徵兵同快馬速10%
佢有百幾個兵堡檔..諗住玩1個最有保證,,,而石牆呢個bug
講明就已經夠...最緊要都係冇徵兵同馬速10%
大家覺得呢埸有冇得打....25分鐘又做唔做到???
d文明真係比1234p屈哂??
其實揚揚都幾勁...26分出村...大家一齊討論下...
附件可以唔洗理((我失敗品來的))~上個link睇就夠

作者: 東    時間: 20-5-2008 22:10
25分鐘出村
果然神手
作者: Prince`    時間: 20-5-2008 22:39
斗膽問一句, 揚揚是跟朋友一齊的嗎? 定係佢個人拉3個人玩?
再者 敢問 樓主同你既朋友 能以高手自居嗎?.........

之前聽某人講,   其實揚揚不算勁,
勁的 就不用靠FRIEND了=D;
呢個人 無謂透露,   我也有些心癢想跟揚揚來一場-_-...
作者: 東    時間: 21-5-2008 01:01
揚揚同chun789chun都好勁嫁
成日同人3打4都贏
作者: 感恩    時間: 21-5-2008 01:37
[quote]原帖由
作者: 9mmm    時間: 21-5-2008 17:48
原帖由 感恩 於 20-5-2008 17:37 發表

不要看時間出村就說誰是神
有時沒記錄檔你不知是甚麼一回事.

說不定是被圍
因為有人救  但對面又不斷出  一堡不損
你見過有人26分  1500kills了嗎?
這也不是強  是有人送分而已
我有檔  要參詳一下嗎= =?
...

東也是玩的其他1人= =
我諗佢會明的...

(說不定是被圍
因為有人救  但對面又不斷出  一堡不損)呢2句~唔太明你想講乜
作者: ~肥昌少~    時間: 21-5-2008 19:00
即係比人狂攻唔死咁
....
作者: 9mmm    時間: 21-5-2008 22:21
唔係唔想殺~殺哂3件佢就出村...
象同佢換...無計...估唔到佢會起城牆姐...
作者: 炮塔村防類    時間: 21-5-2008 23:31
team 2
有得玩

加上8p 文明好
1 快帝
2可克1p2p3p
3城堡射箭勁  防守ok
4team 2 有5p6p 弓箭文明
...............

5可能team 2 有人肯打字 有交流既 自然合作得好

作者: loveforever2004    時間: 21-5-2008 23:54
點解張圖會出左街既?

樓主你係邊個-0-?
作者: 9mmm    時間: 22-5-2008 00:55
受人所指使....post張相出來
這1埸真的很精彩~
作者: 炮塔村防類    時間: 22-5-2008 03:02
原帖由 9mmm 於 22-5-2008 00:55 發表
受人所指使....post張相出來
這1埸真的很精彩~

在1234p眼中並不精彩
(如果我係1234p)

作者: 9mmm    時間: 22-5-2008 18:02
原帖由 炮塔村防類 於 21-5-2008 19:02 發表

在1234p眼中並不精彩
(如果我係1234p)

點解唔精彩~講來聽聽@@

作者: 『玩』”    時間: 23-5-2008 17:17
[quote]原帖由
作者: 冥域戰國最強    時間: 23-5-2008 19:15
..=.="上便果個被人用4步屈拜丫嘛

LOVE@@好耐無見...原來你仲有玩架xD
作者: 喵_BB    時間: 23-5-2008 20:11
原帖由 Prince` 於 20-5-2008 22:39 發表
斗膽問一句, 揚揚是跟朋友一齊的嗎? 定係佢個人拉3個人玩?
再者 敢問 樓主同你既朋友 能以高手自居嗎?.........

之前聽某人講,   其實揚揚不算勁,
勁的 就不用靠FRIEND了=D;
呢個人 無謂透露,   我也有些心癢想 ...

聽得人講不如同楊楊打啦
我都聽人講你29扮神手....多多理論...
個個post都見到你....
不過我吳親眼見到我吳會信人地講既.......
作者: 9mmm    時間: 24-5-2008 01:19
原帖由 『玩』” 於 23-5-2008 09:17 發表

要唔要拜占8分帝王 10分村 11分雙村 13分被爆5堡而死
我10分村民wo,那麼我應該是比神更神!
要唔要檔,pm我

仲有場對家韓13分帝,14分村,16分死埋
佢又係唔係好神呢?

你都要講埋咩對咩文明
你咁講~我10分內~殺n個都得
對手都強弱都係1個重點
作者: marco0083    時間: 24-5-2008 01:24
= =
作者: 感恩    時間: 24-5-2008 07:43
事實我們玩冥域場做出村都算係幾平常= ="
所以不會拿來研究

不過都有兩張圖既  = ="

一張韓國一開波del兵工  照20分村民 ( 韓國也是沒徵兵 )
一張阿茲23分村.

不過講真冥域場有弓場差太遠
不過都可以參詳參詳

======================
只係想從這兩張圖
同大家講

要早村其實唔係咩難事

只係你地個國家了唔了解
或是你湊巧被圍但對方技術不濟你出村而已.

阿茲果場好似好風光?
話你知8p塞爾特.

咁要早村係咩難度?
樓主幅圖出村都只係被圍  自己有馬雅係到幫手而已.
如果馬雅果隊不在
村出來都沒有意思.也用不上說可以起場.

預其說8p強
不如說1-4p控兵尚待改進.
甚至可以說這一版的漏洞.
講真1-4p若都沒射程
還要讓5p漏到隊半出去
那麼  要守灘有幾難守.

你說是強  不如說是懂這個場的缺點
他只是利用這個場的缺點而已.

( 回樓上某位  僧+弓+條武+遊俠+堡箭13射 = 他能夠守到最後. )

=================================

回樓上某位
只是4步打1拜.
10分鐘村當然容易.

問題是.
只想帶出一點
時間快慢不是一切.

=================================

回樓上那位
張圖是2p東先洩出去的
因為那張圖是2p來的.
但貼上去的不是2p = ="

作者: marco0083    時間: 24-5-2008 12:14
標題: 回復 20# 的帖子
留意下幅圖  3個同盟已經被ko
再者  起bug牆加埋有半隊馬雅係入面幫守都冇意思
打唔打爆城牆只係時間問題
而8p 26分村  只係team 1 戰術而引致既結果而已
作者: 9mmm    時間: 24-5-2008 12:34
你真係認為佢守到??
佢輸都係時間問題
個陣象同佢換
差唔多帝了
作者: 9mmm    時間: 24-5-2008 12:43
原帖由 9mmm 於 24-5-2008 04:34 發表
你真係認為佢守到??
佢輸都係時間問題
個陣象同佢換
差唔多帝了

哥德打牆...佢做到d咩
馬雅打1~得個少少
同埋8p係條囉
感恩大大你說什麼塞~完全聽不明
佢起都要10分
個10分可以破佢幾次了
同埋我打左咁多埸4打1
基本上........象可以守到or一d文明...對住4個未出村
岩岩個精況1定守唔到/\/\原因~殺敵數太近
3個是但出村即轉弓~比1p食
作者: 感恩    時間: 25-5-2008 07:48
原帖由 9mmm 於 24-5-2008 12:43 發表

哥德打牆...佢做到d咩
馬雅打1~得個少少
同埋8p係條囉
感恩大大你說什麼塞~完全聽不明
佢起都要10分
個10分可以破佢幾次了
同埋我打左咁多埸4打1
基本上........象可以守到or一d文明...對住4個未出村
岩岩 ...

咁點解你係一口咬定8p咁都起到叫勁
而唔係話1-4p弱呢?

我都完全理解唔到

加上馬雅隊半  條幾十隻放在灘前  馬雅控打阿茲(如果得返一隊  滅左國  仲可以唔控打打哥德話扣1的話  一個字  囧)
要封好個牆有咩難度?

唔好用一幅圖一個戰役就看一個人勁唔勁
有時呢d野  稍為有少少能力都可以做得到

同埋  每格場若都起一野  你入唔到黎之後再起好佢
唔洗10分  2分就得

那個塞係我果場來的
想話你聽  早村有太多因素
根本唔可以用早出村來斷定一個人強弱.

====================
我focus唔係佢輸唔輸既問題
只係  如果一早知輸  
但自己  約300kills 對面冇弓  自己城有隊馬雅
龜200隻守  加埋堡13射程  要村一樣無難度

咁幅相仲有咩特別.?

(同埋  佢都冇兵俾你打了  點換= =?  象上帝仲要一段時間  8p用20隻僧波斯都唔洗入黎
只係時間方面許不許可而已.
如果還是覺得守不到的話  當我沒說過好了.
大家都用不著討論甚麼吧  觀點不同.  不過別看少僧侶這個街場沒有人用的東西.=])

作者: marco0083    時間: 25-5-2008 22:23
標題: 回復 24# 的帖子
咁點解你係一口咬定8p咁都起到叫勁
而唔係話1-4p弱呢?

因為距係參與者你唔係 當晚 我同距地一共打左5場   距睇到既野自然比會你多
所以距可以一口咬定距所相信既  距只係舉唔夠例子 用黎說服你而已   ( 我都係覺得  e件事冇咩了不起冇話邊個廢 戰局都係 team1 既估計之內 )
ps  我知道左post者係邊個 雖然唔太認同距既目的  不過我冇權阻止距
要封好個牆有咩難度?
浪費大家時間而已 當時8p 已經換到 唔到50人口 距隻村 起完一排牆 要整 一係就整學院+城防
起火槍 唔係都幾難守  重話要起憎= =?............. 打城牆 有馬雅係度 係人都知用哥德打啦
但自己  約300kills 對面冇弓  自己城有隊馬雅
龜200隻守  加埋堡13射程  要村一樣無難度
<---- 果半隊馬雅係 5p 滅國時 偷走 入去既 一共走3隊 比人截擊
當7p殺拉死後  根本冇條件比距死守 有象有阿之同距換 主導權根本唔係距果度   再者如果唔係距一直係度拖延   5 6p 死得更快而已

總結 一句= =浪費時間.......  而且 開打前已經講左 唔比起城牆............結果都係起左.....
所以 我只可以講好失望而已

作者: 酷生    時間: 28-5-2008 12:26
出戟兵~ 果然神人!
作者: 兵工廠    時間: 28-5-2008 23:03
好勁 @@.......
作者: kamkam2005    時間: 19-6-2008 14:54
咩叫石牆bug..
作者: kennykwan1204    時間: 5-4-2009 14:30
玩兵堡拉兵.攻城.石牆.塔根本不成問題
沒有拉兵.對面都是波斯.huns.那有弓國來做什麼?
如果咩都禁哂.兵堡根本就是運氣遊戲.輸贏很快就決定.冇咩技術可言
作者: 拉拉是個人才    時間: 5-4-2009 17:16
28# kennykwan1204
推番成年前既帖番黎做乜
作者: 一條蔥    時間: 6-4-2009 05:16
29# 拉拉是個人才

佢唔推我都唔知自己上鏡啵@@
(印象中好似近過個 post )
作者: LaN仔乂    時間: 7-4-2009 09:29
對住d 29 咪成日贏囉

我都贏過楊楊唔少

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://vacancies.dn.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2