Ken168168 發表於 4-6-2008 21:44:10

我係一開始狂儲資源,開始果陣先去整城牆[島嶼除外]
搵D塔同兵仔守住
儲好資源就建做大軍
再揮軍進攻0.0
分陸軍分兩隊,海軍一隊,空軍分掩護機同直昇機重要轟炸機
-----
進攻時先由海軍的戰艦攻擊
再發出航空母艦的戰鬥機同機場的戰鬥機同攻擊機
再用運輸直昇機運大軍去敵軍陣地,盡快解決攻擊飛機的炮
七七八八後就派3-4架轟炸機炸!!!完

負碌之皇 發表於 5-6-2008 01:28:44

一開波....邊搞經濟邊搞20人防衛隊....
領土擴展-->戰略位建城牆-->每個資源位建立一定防衛+建立幾個前線生兵地區-->設定生兵點+把3個主部隊分為上中下-->生100隻狗偵察-->確應主力和生兵位置加以防守+殲擊-->漸進式前線推進~完
有空軍時代....海陸空協防....海島以迫擊炮+榴彈炮+先知防岸多數空軍第一防...第二由岸邊陸軍防...最後由海軍...都係以漸進式前進...每攻陷一島馬上起機場馬上駐空軍等等~我既戰略方針大約係禁....
PS:有實戰證明....不信者勿插.......

12102 發表於 5-6-2008 15:24:18

快攻才是王道[] [] []

不過對電腦用唔到呢招

Ken168168 發表於 5-6-2008 18:11:29

原帖由 12102 於 5-6-2008 03:24 PM 發表 http://www2.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
快攻才是王道[] [] []

不過對電腦用唔到呢招
電腦幾分鍾就有成群村民囧

12102 發表於 5-6-2008 20:14:22

電腦有個系統定期比資佢

負碌之皇 發表於 5-6-2008 22:03:20

剛剛打電腦....
原來打得越入電腦.....越反抗得超勁-.-(玩中古...他出超多騎士,弓箭+步兵sm...囧)

12102 發表於 5-6-2008 22:19:24

回復 6# 的帖子

要慢慢打-_-

上次文藝 愈打愈衰[]

負碌之皇 發表於 6-6-2008 01:06:05

原帖由 12102 於 5-6-2008 22:19 發表 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
要慢慢打-_-

上次文藝 愈打愈衰[]
都五夠資源\_/
個恆hold住d礦又五比我.囧
前線太長又五夠打- -
無同盟幫我手= =又要幫恆守中路...本身打上有d吃力...搞到我勁sm ==(恆再做和平之城...我下次有蛇炮屠清他d
礦....)
我hold 4個鐵礦+4個金礦+2個石礦點都五夠電腦補兵補得禁快....
神之子你又五幫\_/起d炮助攻都好-,-如果你個隊騎北上支援我....起馬戰果大改- .-
你睇下個次save-.- d電腦加加埋埋每次有成800兵攻緊我(我睇番個地圖...個2個電腦有6個大部隊黎緊我到...仲有好多小部隊...)-.-又5面攻我...守完個邊又擋個邊...用晒d資同預備隊=.=我擋到幾次都算好彩了....
我拼死命守住防線...你個神之子剩比十幾個醫院我-.-不過都好既...起馬有醫院醫=3=
下次玩五好剩顧自已\_/幫下人都好

hin93xxx 發表於 6-6-2008 17:46:03

D礦個D收集果個[拓XX]進駐到首府採礦會快好多

12102 發表於 6-6-2008 19:26:47

回復 8# 的帖子

個檔刪o左
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 分享你地的策略